Русия ще разследва отравяне на Навални, ако се потвърди отрова

В момента продължава доследствената проверка, започнала веднага
4 сеп 2020 14:12, Елка Василева
16
Русия ще разследва отравяне на Навални, ако се потвърди отрова
Снимка: архив, БГНЕС

Следствие по дело за евентуално отравяне на руския опозиционер Алексей Навални ще започне де юре, ако бъде потвърдено наличието на отровно вещество в неговия организъм. Това заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руски експерти от вътрешното министерство продължават доследствената проверка по случая, "започнала практически веднага", и тя де факто представлява следствени действия, отбеляза той, цитиран от ТАСС.

Лекарите от болницата в сибирския град Омск, където първоначално бе доставен Навални, "предоставяха далеч повече и далеч по-често информация за състоянието на болния (. . .) и на журналисти, и на всички заинтересовани" от колегите си в берлинската болница, където сега лекуват опозиционера, каза Песков.

Още по темата

Той отказа да коментира изявлението на беларуския президент Александър Лукашенко, според когото Германия и Полша са фалшифицирали данните за отравяне на Навални.

Лукашенко обясни вчера, че е прехванат разговор в този смисъл между Берлин и Варшава, припомня БТА. "Още не разполагам с информация какво има в тези материали", посочи говорителят на Кремъл.

Песков заяви, че не знае дали руският президент Владимир Путин и Лукашенко са обсъждали в телефонните си разговори действията на силовите структури по време на протестите в Беларус. Тези действия са "вътрешна работа на Беларус, нямаме намерение да се месим в тези вътрешни работи", каза той. Но увери, че Русия "обръща внимание" на това, че правата на човека трябва да бъдат спазвани по време на митинги.

Кремъл се готви да посрещне скоро в Москва Александър Лукашенко, каза още Песков и обеща "да съобщи своевременно" точната дата. В сряда руският външен министър Сергей Лавров информира, че визитата ще се състои до две седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия бля*ки ще ме съсипят от смях.Първо го лекуваха "на най-високо равнище" явно без да знаят от какво.След това не даваха да го транспортират, явно пак неясно заради какво.После не бяха намирали отрова в изследванията му.После щяха да правят разследване.После нямаха данни за разследване.После излезе "изобретателя" на Новичок да обяснява, че няма как с това да са го отровили (германците казаха, че е от същата група, но карай).После пак щяха незабавно да правят разследване.
12
0
 
2
 
! Отговори
Toto преди 3 години
Русия сама ще се разследва?? Интересно.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КГБ'то явно няма по-добро средство за сплашване от този разреден "Новичок" !Изглежда че създателите му са го конципирали така, че до 48 часа къпане, промиване и дезинфекциране - колкото трая задържането на Навални в руския лазарет - да не може да се открият "новичокови" нано частици или други производни !Да, ама Не !
10
2
 
4
 
! Отговори
usa преди 3 години
с.м.е.шници, щяли да разследват...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЕСков да не би да иска Меркел да черпи Путин с чая на Навални !?
8
7
 
7
 
! Отговори
Еврейски новинар преди 3 години
Доктор Сорош към Навалния , имитиращ лисичи припадъци в Берлинската болница . - Сори, мой човек. Що долари ти насипах в банковата сметка за да сваляш Путин и олигарсите а не да живееш по техните стандарти . За един пробит цент работа не си свършил миналата година. Сега тука ти организираме едно "отравяне" , поне някаква полза да има от тебе. Ще трябва да глътнеш това прахче и да пиеш от това специално чайче . Останалото остави на нас. Дори и нещо лошо да ти се случи да знаеш - Путин е виновен.
7
3
 
3
 
! Отговори
Бръдня в лятна нощ преди 3 години
Навалната 9-та дупка под розовите фенери на Розенщрасе.Къде са демонстрациите в Русия с:портретите на Навални с викове и плакати, "Отрова непройдьот!", "Молоко для всиех" и"Тоже мъй Отровльонъки"А там в дальокем краю един Дневален не спится, по рядка голяманужда но на често, сехрьотся и сехрьотся и се чува на немаси Херр Тагницхшлафен хатес дияройной гроссе браухе унд дие отрова незадержится, майна извините товариш Наташка и Фрау Рихтер их хатте дойч и руски забългессен
6
7
 
12
 
! Отговори
постановка преди 3 години
Всичко е пунта-мара.Замислено от ЦРУ и изпълнено от МИ-тата.Навални вече им трябва като жертва, че като опозиция беше стигнал дъното-кръгла нула. Сега "отровен" ще си изпълни ролята в постановката.Следват санкции насочени към газовите връзки Русия-ЕС, СП2 и турски поток.Изненадани-няма!Може би само леко разочаровани от слабата постановка и изтърканият сценарии.Опростя народа!Интелигентността е константа и разпределението и към повечето хора на Земята намалява за единица.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4по смешна от твоята к о ч . . . където те управлява Винету няма.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко мили и невинни очи има този ж*д.
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е една смешна и жалка до безобразие страна.Същност е подобие на страна.
2
9
 
6
 
! Отговори
Ташунко преди 3 години
Била вътрешна работа да се разследва в Белорусия изказване на Лукашенко.Сякаш Навални е от Белорусия. Аман от смешни руски оправдания. Нека Германия извика и др. лекари от останилите държави, та да докажат за отровата.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е чист.....чекист!