Сърбия и Русия на прага на дипломатически скандал

Посещението на Вучич в САЩ не се хареса на Русия
7 сеп 2020 20:00, Нели Христова
161

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар.

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме.

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич.

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения.

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Присъединяването на Сърбия към НАТО и ЕС е неизбежно.
122
2
 
3
 
! Отговори
Тролейбуса преди 3 години
Говори се, че Сърбия и Косово ще разменят територии, след което и двете ще се присъединят към НАТО и ЕС.
121
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако съдим по заглавието на ес и сащ това много се им иска ---ш се разминте русия и сърбия са братя а вечни времена това не ви е българия
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня русофоб на хапчета от форчана наблъскал пак коментари, как му и личи склави само там се пише, играе го хитлер мишока в коментари гого коко доко цял ден дриска се пише по различен начин и мисли че не е явен
119
1
 
1
 
! Отговори
Блумбърг ще скандау преди 3 години
Пристигането на участниците в белоруско-руско-сръбските учения Славянско братство - 2020 в Беларус е планирано от 10 до 15 септември. Това съобщи Министерството на отбраната на Беларус в своя канал в Телеграм, цитиран от TACC.Многонационалните белоруско-руско-сръбски тактически учения Славянско братство - 2020 ще се проведат на полигона Брестский на 38-ата отделна десантно-щурмова бригада, се казва в изявлението на беларуското министерство на отбраната. "Пристигането на участниците в ученията в Беларус е планирано от 10 до 15 септември", добави Министерството на отбраната.
118
7
 
8
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
"ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп."Ти да видиш как се оправдава, че за една визита дава обяснение пред чуждо правителство. Този е като нашия Фигурант-изтребител. Квото му кажат, това прави и докладва в посолството на руснаците какво е свършил. Направо нямам думи, колко са нагли руснаците.
117
4
 
3
 
! Отговори
БРЕХ, ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
И КЪДЕ Е СКАНДАЛА, ЧЕ И ДИПЛОМАТИЧЕСКИ?
116
4
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
На сърбите ще кажа само едно 1885-сърбе на върбе, а на рашките 01.09.1916-рашка казашка на прашка !!!
115
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо 134Джуджето?И ти ли, компютърна мишко си по-голяма от него?
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се отрече, че ситуацията при срещата е интересна. Вучич действително изглежда като на разпит.Това не му ли е обидно?
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ехидно отношение към всички.
112
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците усещат че изпускат Сърбия,и никак не им е приятно.
111
8
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Сърбия е последната руска дупка на Балканите, ама и те взеха да се усещат вече.
110
5
 
19
 
! Отговори
Леле до 121 преди 3 години
Без да влизам в спор русофули/русофоби- човек, познавам доста руснаци от двата пола, които след екскурзия във Франс направиха невъзможното да останат... Да не ти казвам рускините в Кот д'Азюр, но според мен сам ще се сетиш... А ти не зная с какви се познаваш. Явно такива, които никога не са били на Запад :)
109
2
 
1
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Ш'съ избийти ве склави .!.
108
5
 
7
 
! Отговори
Q92216 преди 3 години
Вече решиха Въпроса и всичко е хорошо между тех.
107
14
 
17
 
! Отговори
Кой бяга в Русия? преди 3 години
До Анонимен 121: Кой бяга към Русия: Русия е под постоянен емигрантски натиск от бившите съветски републики. Мило и драго дават да емигрират в Русия. Но ние това не го виждаме, защото тази информация се филтрира.За нас е добре, че Русия не пуска емигранти към държавите от ЕС както това прави Турция.
106
24
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112А кой бяга към Русияяя *** :) Аз нямам познат да е избягал там. Няма и държави бящяти на там. Има бягащи от там към нашето море и после не се връщат.
105
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видят за пореден път, колко са нагли рашагите. Подигравка да се месят във външната им политика. Ама продължавайте да спите братя сърби :)
104
9
 
10
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
Нали Тръмп е ваший человек - какво зяете тогава, що ви мачи руски шопье?