Навални поиска дрехите си от Русия, може да има "Новичок" по тях

Те са доказателство, но са му били отнети преди да отиде в Германия
Обновена: 21 сеп 2020 20:42 | 21 сеп 2020 20:35, Нели Христова
50
Навални поиска дрехите си от Русия, може да има "Новичок" по тях
Снимка: Instagram

Критикът на Кремъл Алексей Навални поиска днес от Русия да предаде дрехите, с които е бил облечен, когато е изпаднал в кома миналия месец и обвини Москва в укриване на важни улики по разследването на неговия случай, предаде Ройтерс.

Руският опозиционер каза, че дрехите му са били отнети преди да бъде прехвърлен със самолет за лечение в Германия от болница в сибирския град Омск, където бе настанен, след като се почувствал зле по време на вътрешен полет от Томск за Москва.

Германия твърди, че тестове в три държави са показали, че опозиционерът е бил отровен с нервнотоксичен агент от типа на "Новичок", а Западът поиска обяснения от Русия по случая.

Москва заяви, че все още не е видяла доказателства за извършено престъпление и отказа да образува разследване. Кремъл заявява, че няма нищо общо със случая.

"Преди да разрешат да бъда прехвърлен в Германия, те ми взеха дрехите и ме изпратиха напълно гол", написа на сайта си Навални.

"Предвид, че веществото "Новичок" бе открито по тялото ми, а пренасянето чрез допир е много вероятно, дрехите ми са много важна улика", допълни той.

"Настоявам дрехите ми да бъдат внимателно опаковани в найлонов плик и да ми бъдат върнати", каза Навални.

Русия заяви, че се нуждае от повече доказателства, за да започне официално криминално разследване по случая с Навални и поиска от Германия да й предаде данни от медицинските му изследвания, за да може да се запознае с тях.

Вместо това Русия започна предварително разследване на случая.

"Трийсетте дни от предварителното разследване бяха използвани за укриване на тези важни улики", каза Навални.

В отделен пост в инстаграм Навални качи своя снимка как седи на балкона със съпругата си Юлия и държи напитка.

Иван Жданов, член на екипа на Навални, каза, че руската транспортна полиция е привикала говорителката на опозиционера, както и някои други членове от неговия екип за разпит като част от предварителното разследване, пише БТА.

Жданов заяви, че те няма да се явят в полицията, след като, така или иначе, 30-дневният срок през който трябва да се вземе решение за започване на официално разследване, вече е изтекъл.

Руската транспортна полиция съобщи днес, че нейни служители са разпитали близо 200 души в рамките на предварително разследване на случая с предполагаемото отравяне на Навални, и това разследване все още продължава.

Русия все още не е започнала официално разследване по случая, въпреки че лабораторни тестове в Германия, Франция и Швеция показаха, че опозиционерът е бил отровен със създаденото през 70-те години от СССР нервнотоксично вещество от групата "Новичок".

Траспортната полиция заяви също, че е изпратила запитвания до Германия, Франция и Швеция за юридическа помощ по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
6
 
! Отговори
торбалан преди 3 години
и замирисва на цру ....еее е и заирисва на сорос....
40
1
 
8
 
! Отговори
Чърчил преди 3 години
"Докато истината си обуе гащите, лъжата няколко пъти е обиколила света!"Същотото е с тоя "Новичок"! А сега след тоя безброен куп лъжи - нека руснаците обясняват че с ядрен взрив няма нужда да се убива комар!
39
3
 
8
 
! Отговори
А доказателства? преди 3 години
Интересно защо Германия не представя доказателства, за това че Навални е бил отровен и то точно с Новичок. Първите съобщения от тях бяха, че отровата била "от групата на Новичок". Твърде много пропаганда, за да може да е сигурен човек в нещо.
38
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето ще се пръсне от злоба...Навални оживя.
37
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само от рублите никога не ви писва. Да е жив и здрав Навални да ви докарва до злоба и отчаяние, като разкрива корупцията на кремльовците.
36
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми вече от този негодник и сутрин и вечер все той в новините . Спрете се вече , че започвам да намразвам весника
35
3
 
14
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
Стига вече с тоя нещастен сороски агент. И тука като му се подмазват софииските сороскиДжендари малиииии ! Заради тияОтрепки намразих протеста.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзна ми с тези клоуни!Русите искат ли да си заминеш-ЗАМИНАВАШ СИ!Толкова бързо ще си заминеш,че може да изкараш 1-2 часа в чистилището,преди да разбереш!Искал си дрехите,искал си гащите и памперса от детската градина-измишльотини разни :)
33
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Създателя на новичок да си изяде дипломата. Като всичко руско и той за нищо не става. Некадърните кагебейове от толкова водка вече една мишена не могат да ликвидират, а в Черна Гора също се провалиха да направят преврат. Бледия молец на токчета е бесен.
32
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички петоколонници в един глас мучат срещу Навални, но той няма да се спре докато не унищожи Путин и Русия не повърне заграбеното
31
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Крайно време е да се пусне дезодорант с новичок, как още не са се сетили големите играчи? Rexona Novichok. Следват - маргарин с новичок, майонеза с новичок, кренвирши от месо с вкус на новичок
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще гоним агентите от пасольството?
29
5
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Стига ни заливахте с тази п..ом-и..я.
28
9
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Путин е аматьор - не може да отрови човек както трябва .А днес лъсна Истината за тази Игра на Тронове - Помпео щастлив - спираме Северен Поток 2 заради Навални - проекта на ЦРУ Работи - жалко за дегенерата Навални - американците ще го закопаят някъде .
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаха да са го гръмнали сто пъти и никой нямаше да го намери.... а не руснаците да го пращат там, че и отровен с новичок.... Те голуми мазохисти тези руснаци, зорлем да си създават проблеми.... Да ама взе да става банален тоя сценарий.
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами що не потърси новичок в кухата си глава... Рейтингът му е 1(един) процент, ама той се прави на велик
25
2
 
28
 
! Отговори
Конски доктор преди 3 години
Да не са го ръсили със солница напълнена с Новичок че ще има по дрехите ? Нали уж чай беше пил с Новичок ? Сега пък по дрехите .... а слиповете със Старичок да не са наръсили / И как Бойно-отровно вещество се РЪСИ както поп ръси за здраве наоколо и САМО Навални припада ? Сега последно пил ли е чай с Новичок или са го ПОРЪСИЛИ ? И какво стана с бутилката вода дето бил отровен с нея... и със "връзката Гебрев" ... или с "могъщия олигарх- руснак" ... или с оня токсин дето били намерили...
24
2
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...blogar tapoagalen ! ....vidite li bil viden opozicioner ?!?? Grantadjiisko ,porachkovo mekere !!!
23
2
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...tozi e tolkova prost ...kolkoto i balalaika ne e !!!
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Санкции наКолхозниците.