Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"

"Хубава версия", пише иронично опозиционерът
23 сеп 2020 11:00, Нели Христова
450
Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"
Снимка: Instagram

В телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон Владимир Путин е предположил, че опозиционерът Алексей Навални може и да се е отровил сам с "Новичок", съобщават от в. "Монд". Руският президент говорил с презрение за отровения активист и го нарекъл  "обикновен размирник в интернет, симулирал и преди различни болести", съобщи на сайта си BBC.

Разбира се, тази версия не остана и незабелязана от самият Навални, който публикува шеговит пост в Instagram.

"Хубава версия. Според мен заслужава най-внимателно проучване. Сварил съм си "Новичок" в кухнята. Тайничко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди това съм се разбрал с жена ми, с приятели и колеги, че ако здравното министерство настоява да ме откарат за лечение в Германия, в никакъв случай да не допускат това. Да умра в болницата в Омск и да се озова в моргата в Омск, където да заключат: "Поживял си е, стига му толкова" - ето крайната цел на хитрия ми план", иронизира Навални.

"Путин обаче ме надхитри. Не му минават такива. В крайна сметка като глупак съм лежал 18 дни в кома, без обаче да постигна своето. Провокацията не успя!", пише опозиционерът. 

Все още не е ясно как "Новичок" е попаднал в организма на Навални. Според екипа му виновник за това не е чаят, който опозиционерът е изпил на летището в Омск, а бутилки вода в хотелската му стая. Разследващите в Германия настояват и за връщането на дрехите, с които е бил облечен Навални, когато се е почувствал зле. Те са били отнети от руските власти преди активистът да бъде изпратен за лечение в Берлин. В самолета той е бил качен гол.

Според "Монд" в разговора Путин казал още, че "Новичок" не е с толкова сложен състав, колкото се е твърдяло преди. Освен това той подхвърлил да се провери версия, според която случилото се с Навални било свързано с Латвия, където живеел един от разработвалите "новичок".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
0
 
! Отговори
top secret преди 3 години
Да, а Курск я потопиха извънземни от рода на рептилите...
340
0
 
2
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Пак ли го показвате шпионин от ента степен.
339
2
 
7
 
! Отговори
непревилегирован преди 3 години
Седят си Щирлиц и Навални в кафенето на летището в Томск и пият водка.Щирлиц изпил три литра водка, а Навални само два и.... изпаднал в кома.- Новичок! Не умее да пие! - помислил си Щирлиц.- Именно! - потвърдили учените от Англия.- Не е трябвало така да се напива! - казали жителите на Томск.
338
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредното "ШОУ" за пред света -"Вижте как Путин отстранява опозиция"
337
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е глупаво като изказване.
336
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новичок е по-отровен от цианкалий.Разтворена доза едно към няколко миилона, убива човек за по-малко от минута.От Солсбъри до Нахални, всичко това са ДЕБЕЛИ ЛЪЖИ И ИНСИНУАЦИИ!Ако наистина е отровен с Новичок, всички, които са били около него, с които се е здрависвал и са вдишали дъха му трябва да са или умрели или в болница. Тези с шишетата е трябвало да са мъртви.А такова него няма. Освен това, при отравяне с Новичок зениците му трябва да са били на минималния си размер, а такова нещо няма.
335
2
 
7
 
! Отговори
Ментачок преди 3 години
Абе тия наглосаксци не могат да го докарат това БОВ "Ментечок" ей го колко случая и все не успешни само думбала, думбала.... и после некой(руснаците) ми се е наакали у гащите!!!!Що не вземат да си купят малко от Путин ако има от оригинала и да не се излагат!!!! Крайно време е да престанат с ментетата!!
334
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, отново шут Навални. Много се изтърка репертоара. Да вземе нещо ново да измисли накрая, че стана безинтересен. Както и режисьорите му.
333
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент - кукловодите може да са го жертвали за северен потокПОЛИТИКА ОНЕЗИ ПРАВЯТ ПО ХУБАВИ КОЛИ И ПО *** ПОЛИТИКА
332
3
 
8
 
! Отговори
IS преди 3 години
Още ли се обсъжда тази постановка ....Мисля ,че на всеки е чсно вече ,че става въпрос за северен поток тук .
331
3
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Какъв лош човек! да вземе нарочно да се натрови за да обвини другаря Путин!
330
2
 
6
 
! Отговори
Ние кво варим? преди 3 години
А ние по това време-ракия варим!Той може човека водка да е искал да си свари,ама то излезло-Новичок! То в Русия все така сетровят,все така се самоубиват, все така сами си инжектират отрови! Тва е Русия бе! Затова- варете ракия! Ракията сближава, ракията- консолидира масите!
329
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Laurent Courtois"т.е. Навални е получил първа помощ в 10:30 ч - 3 часа след предполагаемото отравяне и час и 10 м след първите симптоми , т.е. Навални би трябвало да умре още преди постъпването си в омската болницата."Има подобен случай с един от разработчиците на версия на Новичок. В лаботаторията теч става причина за контакт (без той да разбере). Тръгва си от лаборатторията и докато чака автобус на спирката му призлява. Болница, кома и .... оцелява.
328
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кой институт му се доставя Новичокът...
327
3
 
5
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Ще гоните руски дипломати не ви е срам ! А Новичок искате ли ?
326
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това беше новичок, Навални нямаше да го бъде. Черният му дроб и бъбреците му не са увредени. Плюс това се въстановява с невероятни темпове, за да е новичок - нито е рухнал, нито е инвалидизиран. Някои лекарства съдържат органофосфати и при предозиране какво става? Включително някои противоотрови. Сега-засега са възможни всякакви версии, но новичок е най-маловероятната
325
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Атропинът не е антидот на "Новичок". Самостоятелно той може да бъде частично полезен, но не може да предотврати тежките поражения на черния дроб и бъбреците и т.н., вкючително леталния изход
324
3
 
11
 
! Отговори
Laurent Courtois преди 3 години
Навални се качва в 7:30 в самолета S7-2614 Томск-Москва. Самолетът излита в 8:03 . В 9:17 самолетът се насочва към Омск, където се приземява в 10:01. Навални е откаран в болница за спешна медицинска помощ (BSMP) 1. Пътят между летището и болницата отнема 26 минути, т.е. Навални е получил първа помощ в 10:30 ч - 3 часа след предполагаемото отравяне и час и 10 м след първите симптоми , т.е. Навални би трябвало да умре още преди постъпването си в омската болницата.
323
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е глава на държава,..спуснат парашутист ,,отгоре''.И ще твърди това,което му се казва да твърди.А това което той казва,че няма нищо общо със случаят,си е съвсем вярно.това е работа на тези,които дават работа и на Путин.Аз лично му вярвам.Жалко за нещастният братски руски народ.Ако чуете какво говорят братята руснаци,ще ви покапят сълзи от очите.Велик народ е руският народ,но му се е паднало да тегли много.Аз лично съм сигурен че ,,новото'' по света ще дойде точно от Русия.Но не днешната.
322
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте го, тоя таппанар на снимката иска да става президент на Русия, ха ха ха. Бори се с корупцията, а сам е затънал във финасови далавери за милиони