Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос

Той призова Русия да предотврати конфликта между САЩ и Китай
25 сеп 2020 14:54, Нели Христова
142
Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос
Снимка: БГНЕС

Първият президент на СССР заяви, че Русия трябва да предотврати развитието на конфликта между САЩ и Китай, предаде ТАСС.

“Администрацията на Тръмп, която настоява за разчупването на цялата рамка на ядреното разоръжаване, води света към стратегически хаос и несигурно бъдеще. Създават се нови военни технологии и нови оръжия, рисковете се увеличават. Ето защо са необходими все повече усилия за твърдото поставяне на ядреното разоръжаване на водещо място в международния дневен ред. Това е проблем, който Русия като ядрена сила трябва спешно да реши”, написа Горбачов в японския вестник “Асахи”.

Той отбеляза, че в съвременния свят политиката на конкуренция и политиката, балансираща на ръба на военния конфликт, трябва да отстъпят място на сътрудничеството в икономическата и хуманитарната сфера.

Пандемията от коронавируса изостри конфронтацията между САЩ и Китай и Русия трябва дипломатично да предотврати ескалацията на този конфликт, предупреди Михаил Горбачов.

“Пандемията изостри нов биполярен конфликт, възникнал в резултат на засиленото напрежение между САЩ и Китай. Никой сценарий за развитие на биполярен конфликт не може да бъде положителен от гледна точка на международната политика. В края на 80-те години принципът на новото мислене наистина намери своето приложение и доказа своята ефективност в прекратяване на студената война “, каза той.

“Беше трудно, но се превърна в прецедент за добро сътрудничество. След като САЩ и Съветският съюз за първи път постигнаха важно споразумение за ядрено разоръжаване, човечеството всъщност осъзна възможността за мирно бъдеще и въздъхна облекчено. Днес би било разумно Русия да се върне към новото политически мислене и да си постави за цел дипломатически да предотврати нов биполярен конфликт между САЩ и Китай “, обобщи Горбачов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До АниГорбачов и Русия претърпяха катастрофа. Мутрите и всички други прелести днес у нас са родно производство на родната ни БСП и не можеш да обвиняваш Горбачов за това. В никоя друга страна от бившия соц. лагер няма такова чудо, каквото е при нас - поляци, чехи, унгарци отдавна се връщат от гурбетлък защото животът при тях е по-добър от западния. Дори румънците започнаха да се прибират, а ние още не можем да се справим с едно БСП..Негодници са БСП! Негодници и наглеци с тези протести особено
118
8
 
1
 
! Отговори
Патока преди 3 години
Горбачов даде свобода на Източна Европа.Ще остане в историята.Който не го харесва,да не му чете публикациите.Точка.
117
8
 
7
 
! Отговори
Спирос Кентаврос преди 3 години
ГОРБАКА НЕ БЕШЕ ААМЕРИКАНСКИ АГЕНТ, ИЛИ ПРДАТЕЛ..ВИЕ НЕ ПОМНИТЕ ЗАЩОТО СТЕ МАЛКИ, НО БРАТСКИЯТ ЛАГЕР ЗАТУВАШЕ ЯКО. ОЩЕ 77 78 ГОДИНА .А ВАС БЪЛГАРИТИ --- ОЩЕ БРЕЖНЕВ ВИ ОТРЯЗА ЗА СУРОВИНИ--ОЩЕ 1981 Г...ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА ПУККНЕ НА 10 НОЕМВРИ 1982 Г...--- БРЕЖНЕВ ЗАДЪЛЖИ БУЛГГАРИСТЕН ДА СИ ПЛАЩА НЕФТА И ГАЗТА---В Ю.ЕС ДОЛЛАРИИ !!ДЪН СЯОПИН БЕШЕ НАЙ-ПРАВ ЗА ГОРБО И ОПИТА МУ ДА НАПРАВИ НЕЩО --- ''''СИЛЕН ГРЪМ, НИКАКЪВ ДЪЖД'''' !ДЪН СЯОПИН НАРЕДИ ДА РАЗСТРЕЛЯТ 3000 ЧОВЕКА НА ТЯНАНМИН
116
1
 
3
 
! Отговори
08... преди 3 години
Путин си е наумил да възкръсне СССР.Хайде трийте и слагайте звездички-петолъчки.
115
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател о8 преди 3 години
Интересни открития на Горбачов, но.....*** си е наумил да възроди СССР-то в някаква Евразия...Та те така и.....нашият пък пишман президент Радев се е вторачил към тази идея.Тялом е с ЕС и НАТО, но душичката му го влече на Изток......Мисли си, че сме 1960г.
114
5
 
6
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 години
ДЯДКА , ИЗКУКУРИГАЛ СИ ... ТРЪМП СИ ВОДИ USA НАПРЕД В ИНТЕРЕС НА НЕГОВАТА СТРАНА , А НЕ НА ТВОЯТА ... ТОЙ Е ИСТИНСКИ АМЕРИКАНЕЦ , ТОВА ГО КАВАТ МНОГО ХОРА , КОИТО РАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИКА ... ЩОМ ТИ НЕ ГО ХАРЕСВАШ , ЗНАЧИ ПОЛИТИКАТА МУ Е ПРАВИЛНА ...
113
9
 
4
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
***,колкото и да плюят Горби направи нещо велико,имаше топки за сметка на многото плюещи тук...Предишните ръководители гледаха че соц.лагера затъва все по дълбоко от година на година но не се решаваха да отрежат тумора наречен...Комунизъм...Сега имате свободата да бъдете нещо господа плюещи..станете нещо ако имате акъл...но вас ви устройва малка заплата но редовно почивка, макар и да шляпате калта на социализЪма...С такива като Вас не става прогрес...
112
4
 
8
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 3 години
Тръмп е по-малкото зло. Хаосът го причиниха демоктатите-глобалисти, които и него купиха, знаем какво е правил и какви нобелови награди е получил този м у х л ь о.
111
3
 
14
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 3 години
Точно този няма право да говори за предотвартяване на хаос. Преди 30 години хвърли света в хаос които не беше виждан от ВСВ. Много не помнят но преди този да поеме СССР и източният блок нещата си бяха нормални. По негово време магазините останаха празни а складовете претъпкани с храна която изгни. Направи се един лош ПИ АР и хората около Горби не само в СССР а и в много други държави на бързо забогатяха и изнесоха милиарди на запад в собствени сметки. Дори дъщеря му забогатя по този начин.
110
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
...."и трупът да се хвърли в морето"-цитат от книгата Морският вълк.Иде моментът.
109
2
 
12
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Не неговата а твоята хвърли света в хаос с твоята идиотска измишльотина: Перестройка
108
12
 
2
 
! Отговори
Фром раша уит лов преди 3 години
Галям чиловек ета прикрасньи!
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
q vij kitaicite nomer edno i nie da sme do tqx typako
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Predi sym si mislel cje toq nosi neschto novo svoboda a toi bil posleden ediot vliuben b Tachyr.Na negovo mqsto nqkoi kadyren politik schtesche da vzeme trilioni dolari za tova koeto predade trilioni i da sme nomer edno a toq za bez pari i bez garancii e nee li glupak
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ti si vinoven za vsichko predade soca bez nischto i bez garancii za mir proklet da si naveki
104
7
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Като се обърна назад в Историята си правя Равносметка - Горбачов за Русия е същия като Плевнелиев за България - Шпиони на САЩ - Предатели на Националните Интереси на Държавата .
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртo, от генсек до пионка на Путин. Гледай да не станете придатък на гладния за земи и ресурси Китай.
102
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горби пак е прав
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиката му е интересна.Ако бях в щатите щях да гласувам за нея.
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя куку започнал да дава оценки на политиката на Тръмп