Претърсиха апартамента и запорираха сметките на Алексей Навални

Причината е дело заради материал от 2019 година
25 сеп 2020 12:21, Нели Христова
62
Претърсиха апартамента и запорираха сметките на Алексей Навални
Снимка: БГНЕС

Алексей Навални се възстановява от отравянето с "Новичок", но проблемите му не свършват. Според информация на говорителката му, неговите банкови акаунти са били замразени, а апартаментът му в Москва е бил претърсен.

Активите му са запорирани на 27 август във връзка с дело, заведено от кетъринг компанията на Московското училище, каза Кира Ярмиш във видео, публикувано в Twitter в четвъртък. Политикът и неговите съюзници са замесени в дългогодишен спор с компанията.

"Това означава, че апартаментът не може да бъде продаден, дарен или ипотекиран“, казва Ярмиш.

През октомври 2019 година съдът в Москва реши, че Алексей Навални, неговата Фондация за борба с корупцията и съюзничката му Любов Собол да заплатят 1,4 милиона долара като обезщетение за клевета на компанията и причиняване на морални щети. Групата бе помолена да изтрие видео, в което поставят под въпрос качеството на храната, сервирана в училището. 

Ярмиш допълни, че съдът е решил да потърси още 88 милиона рубли от Навални, Собол и ФБК. "Това е сумата, която те изчисляват като пропусната печалба от Московското училище заради прекратяването на договор за осигуряване на храна. Reuters се опитва да се свърже с училището и на деветте телефона, които са посочени на сайта му. Отговор получава само на единия, но жената, която се представя като счетоводителка, затваря веднага щом разбира, че разговаря с журналист.

Навални и неговите съюзници отдавна са трън в очите на президента Владимир Путин, организирайки големи протести в Москва през 2019 г. и продуцирайки видеоклипове, обвиняващи видни политически фигури в корупция. Негови поддръжници твърдят, че съдебните дела и полицейските набези срещу Навални и неговата фондация са част от координирана кампания за осакатяване на техните дейности. Руските власти отричат тези обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахаха. късия трови и като несработи, запорира и краде .... за клевета за ... храна в ученически стол. КГБ мизериите край нямат.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
онеже е измамник и е измамил компания, доставяща храна на деца в училище и за това е рваг на путин ;)))Много измамници в Русия се писаха дисиденти. Навални не е по - различен. Запорирали му сметките и имотитие - не е проблем, той ще навакса от други измами. Не му е за първи път.
52
3
 
2
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Па да му събереме помощи?
51
11
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Явно отравянето му им се вижда малко. Продължават да тормозят човека. И даже го канят да се завърне в Русия , за да го довършат.
50
8
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Пригожин, лежал в затвора криминален престъпник, но приятел с Путин трови децата с некачествена и развалена храна, която фирмите му доставят на завишени цени в училища и д. Градини. Родителите го съдят и получават смешни компенсации за натровените си деца. ФБК на Навални прави филм и повдига булото над този явен случай на корупция. Пригожин го съди за клевета и същия независим съд отсъжда огромни глоби за Навални и хората му. Държавния апарат светкавично запорира сметките му.Руски фашизъм!
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах какво ни интересува апартаментът на Навални. Или компанията му. Или каквото и да е. Жив и здрав си е човекът в Германия, какво повече има да издоят от тази история.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно след като на практика са му взели цялото имущество че и още много пари дължи за какво да го тровят? Той без пари не може да навреди.
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През октомври 2019 година Московски съд решил и осъдил Алексей Навални, неговата Фондация и помагачката му Любов Собол да заплатят 1,4 милиона долара като обезщетение за клевета на компанията за кетъринг и причиняване на морални щети. Престъпникът винаги може да каже, че Путин е заповядал на съда, но щом съдът го е осъдил, той е престъпник. Щом активите му са запорирани на 27 август, а се шуми чак сега, значи се търси повод да не се върне в РФ и пак да обвинят Путин, че го преследва.
46
3
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Мечтая си Путин да нареди "Трети Украински фронт" отново да премине р. Дунав да ни окупира. Да слезнат "партизаните" и във всички градове, села, паланки, по улици и площади да настъпят всенародни веселия, хора и веселби! Този народ си го заслужава!!!
45
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България, ако се разбере за корупционни връзки, властта се дистанцира от съответния човек и фирма. В Русия отиват на война срещу разобличителите и ги тровят. Направо ужасно.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, сигурно филмът е заснет преди месеци, а е актуален и сега. Явно Навални много е настъпил хората на Путин, щом има такива крайни реакции срещу него.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът с фирмата за кетъринг е, че собственикът й е част от политическия франчайз на Путин и му е изключително близък. Същият човек, който държи 99% от кетъринга в руските училища, организира директно и *** фермите за интернет атака в Санкт Петербург. От два дни върви филм по НВО "Слуги на хаоса", и вътре я има тази история.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук наскоро една майка също е публикувала- половин пържолка с картофено пюре за 4 50 в уч. стол - от кетъринг фирма ,И по нечия логика тук тази майка трябва да я съдят и да й искат обезщетение ? А в Русия може, ако зад тази фирма стои "голям" човек и връзки . Та това е станало с Навални в този случай
41
4
 
9
 
! Отговори
Иво Инджев преди 3 години
Претърсиха? ?? Една лъжа повторена 100 пъти става ли истина? След като пишеш лъжи и съда те осъди ще плащаш. Апартамента е запориран а не претърсен. Сега като си няма къщурка да се обяви за политически емигрант в Германия и ще му дадат стая в общежитие с пакистанци , ако се пише гей цял апартамент ще му дадат, подобно на чеченските изверги дето ги хранят немците от 20г. Проблема е че Льоша не е точно либерал а руски нацист и с ислямистите ще има проблем.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво да кажем за нашите "бизнесмени" назначени , къде ни е държавата, армията, икономиката, заводите, науката, здравеопазването ....Защо ни разбиха държавата , а не ни приеха като Гърция и Португалия с цялата ни армия, икономика, енергетика (ядрена)
39
3
 
15
 
! Отговори
НА КОЙ МУ ПУКА преди 3 години
за тоя ПРЕДАТЕЛ и слуга на ЗАПАДА. Стига сте писали за него. Той и ГЕРБРЕВ се изкара тровен от КГБ/ГРУ/ПУТИН....Аз като се опитаха оня ден в магазина да ми пробутат торта с вкус на вкиснало зеле да не изкарвам ТРЪМП виновен за безобразията на местните ленивци и алчни търговци, продаващи стоки с изтекъл срок на годност
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кво става с нашия чемеджия, мис *** къде я пренасочиха още ли е в Барселона или на гръцкия остров .
37
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗа вас русофилите цялостно да си българин значи да си предател. Мразите ни защото влязохме в НАТО и ЕС и се спасихме от вас. В ЕС всеки има възможност да се развива, но на крива ракета космоса й е крив. Само неудачник може да иска обратно в СССР-Русия.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като трябва да плати всички са виновни.Интересно дали цялата работа не е скроена , за да избяга от плащане на сметки.
35
2
 
9
 
! Отговори
ТАКА Е преди 3 години
Може да е агент на ЗАПАДА, ама и той трябва да си плаща тока и пиците. Та да не пищи, че хората си искат парите. Да не е безплатно като в комунизма за партийните функционери или като сега за ГЕРБАДЖИИТЕ, преяли със суджук и пълни чекмеджета с пачки от РЕКЕТ