Руски хакери от "Разярена мечка" атакували отново САЩ

В два от случаите са успели
23 окт 2020 13:47, Елка Василева
20
Руски хакери от "Разярена мечка" атакували отново САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Хакери, които са спонсорирани от Русия, са се опитали да проникнат в компютърните мрежи на щатски и местни власти в САЩ, като в два от случаите са успели, заявиха американски правителствени агенции, цитирани от Ройтерс.

В предупреждение, издадено по-малко от две седмици преди президентските избори в САЩ, агенциите заявиха, че руска група, наричана "Разярена мечка" или "Водно конче", е атакувала компютърните системи на десетки щатски, местни, племенни и териториални власти, както и авиационни мрежи.

"От септември 2020 г. спонсориран от руската държава субект е провел кампания срещу голям брой цели в САЩ", заявиха Федералното бюро за разследване (ФБР) и министерството на вътрешната сигурност.

Още по темата

Хакерите са успели да проникнат в неуточнен брой мрежи и са откраднали данни от две от тях.

Помолено за коментар, руското посолство във Вашингтон припомни неотдавнашните изказвания от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, че подобни твърдения са "напълно безпочвени".

Това е второто сериозно предупреждение на американските власти през последните дни за хакерски действия от чужбина, припомня БТА. В сряда директорът на Националното разузнаване Джон Ратклиф каза, че Русия и Иран са се опитали да се намесят в тазгодишните президентски избори в САЩ, полагайки усилия да подкопаят доверието на американците в честността на гласуването и да разпространяват дезинформация с цел да окажат влияние върху изборния резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Само така! ;) ФАЩ трябва да умре!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната доза пръдни...
13
5
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Не ме интересуват руските хакери!Като българин и член на ес ме интересува какво прави брюкселската група хакери "либералното дyпе".
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ФБР-то имат твърди доказателства че лично путин ги хакнал. Доказателствата обаче няма даги показат щото са ги изгубили заедно със на байдън лаптопа.
11
2
 
16
 
! Отговори
Америка ВЪН! преди 3 години
и пак няма да ви повярваме :)
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разярена мечка" или "Водно конче"? Кой повече?Световната преса бурно реагира на изказването на президента на РФ Владимир Путин на фарума "Валдай". Руският лидер отново е в центъра на вниманието. Анализаторите са единодушни, че ефектът от речта на Путин е като от "взривила се бомба". А вие изобразявате дейност и ни занимавате с клюки.
9
8
 
21
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Моли се никога да не видиш руските оръжия на живо защото това ще е последното нещо което ще видиш.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям смях , руснаците си правят каквото искат , а американците се държат като ощипана мома .
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"руска група, наричана "Разярена мечка" или "Водно конче""---А може и "Демократ с алцхаймер". "Оранжев клоун".... Все някак я наричат тази "руска група", спонсорирана от Русия. Нали са извадили банковите документи за финансирането?Не са ли??? Оооо, това да е! Те на самовзивил се и изгорял терорист личната карта вадят от джоба му, та едни банкови документи...
6
4
 
14
 
! Отговори
КАКВОТО ПОВИКАЛО преди 3 години
Такова се обадило. Хибридните войни не са само уса патент
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да руските оръжия наречени конспирации са най-силни на света.За останалите видове оръжие е малко казано спорно, понеже никой не ги е виждал даже и на скица.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е непобедима. Руските оръжията са най силните оръжия в света.
3
23
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
то е достатъчно НАСА да пусне на руснаците в нискоземна орбита едно сателитче с EMP и bye bye, край на руските наземни комуникации.
2
3
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тая работа е все едно някоя нацепена батка да се оплаква,че някакви хърби са го *****.Съзнават ли американците как сами си вредят на имиджа с тоя рев?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете им по една бомба на хакерите!