В Русия се канят да арестуват Навални при връщането му

Нарушил условията на издадена срещу него условна присъда
14 яну 2021 16:52, Елка Василева
56
 В Русия се канят да арестуват Навални при връщането му
Снимка: архив, БГНЕС

Руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) заяви днес, че възнамерява да арестува опозиционера Алексей Навални, ако той се върне в Русия от Германия, както планира да направи в неделя, предаде Франс прес.

Като основание за задържането му се изтъква това, че е нарушил условията на издадена срещу него условна присъда затвор.

Още по темата

Федералната служба на затворите е длъжна да вземе всички необходими мерки за арестуването на нарушителя Алексей Навални, докато се чака съдебно решение за замяна на условната му присъда с ефективна, посочи в комюнике ФСИН.

Видният критик на руския президент Владимир Путин обяви вчера, че смята да се върне в Русия със самолет на 17 януари въпреки опасността да бъде пратен в затвора при пристигането си от Германия, отбелязва Ройтерс.

Навални бе откаран за лечение в Германия, след като колабира по време на полет от Сибир за Москва на 20 август м.г. Германия и други западни страни казаха, че е имало опит за убийството му с нервнопаралитичен агент от типа Новичок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ахтунгерсте опозиционен лидер НаФални хате ес гекомен.Льотчи високо летаетНаФални от високо кацает Литий в кровю мешаетшизоренютик лекуваетбиполярно ментовски лает лаетето Ерсте Фюрер опозиционер НаФалний шмуциг швайненен
47
0
 
1
 
! Отговори
С тоя преди 3 години
Аре стига ни тормозете с тоя шашавел.
46
7
 
2
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Явно Русия отново е станала диктатура ако изобщо някога наистина е била демократична след дългогодишното престъпно управление на комунистичеста корумпирана мафиотска диктатура на престъпния масов убиец Сталин унищожил милиони от собствения си народ за да запази еднолична власт и като всички диктатори безогледно и престъпно човешките права и свободи на милиони невинни и ако руският народ не се борят за свободата си и човешките си права ще останат безправни роби на една власт която ги погубва
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВСЪЩНОСТТвърдия алкохол в Германия е по-евтин от същите марки и видове в България.
44
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митове и легендиДоказано е, че е отровен с Новичок. Доказателството е в епикризата от лечението в Германия в графата от какво е лекуван. Дай ми епикризата му и ще ти го "покажа".:))))
43
1
 
7
 
! Отговори
ВСЪЩНОСТ преди 3 години
Причината да се върне е че твърдия алкохол е адски скъп в Германия. И вземането на наркотични средства се наказва доста сериозно...
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Ако Русия искаше той да е мъртъв, и на луната щяха да го намерят.Доказателство няма!!Дори Германия го отсвири!Но това не е важно, интересно защо няма статия за починалите 10 човека в Германия след ваксина Pfizer!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До АнонименИ твоята *** е девствена !!!/от къде си се ПРЪКНАЛ/
40
4
 
9
 
! Отговори
Митове и легенди преди 3 години
До Анонимен"Опита за убиство чрез употребата на Новичок е доказан."Айде покажи го това "доказателство"!:)Опа няма го?Само гръмката фраза "доказан".Еми доказано е че ти си говореща камила - и кво праим сега?
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Апропо!Няма никакви "предполагаеми разсъждения". Опита за убиство чрез употребата на Новичок е доказан. Не е доказано кой е извършителя му, макар че разследването на Белингкат ясно показа кой е. Просто руските власти не могат да разследват собствения си президент, но той се подсигури за всеки случай, като си прокара закон, че не подлежи на съдебно преследване за реално извършени престъпления. Смятай!
38
4
 
8
 
! Отговори
Апропо! преди 3 години
"Германия и други западни страни казаха, че е имало опит"НО Останаха само със завления и твърдение че е имало доказатества но доказателства така и не се появиха на бял свят....само некакви предполагаеми разсъждени на медицинска тема
37
2
 
6
 
! Отговори
/!\ фекална новина преди 3 години
интересно е "плейтната" "новината" обаче!Навални е с предупреждение за арест седмица преди да заяви че ще се върне.Просто произвждаме "новини" - нали това му е предназначението на дъвката навални.
36
5
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Ама как само му го наби с 200 на пyтя тоя Навални! Браво!
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелее каква злоба срещу Човека!Що така бе другари какво ви е направил?Явно много ви е обидил с развенчаването на вашия идол и протежетата му.Навални е истински мъж ,въпреки опасностите които го грозят се връща в Родината!Не е като някой путинофили милионери които живеят предимно на запад ,а свличат по две кожи от мужиците!
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предателите се наказеат с смърт
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готов съм да чакам, за да видя как ще му замръзне усмивката на тоз . В едни други, по-мъжки времена нямаше и да разбереме за него. Не за друго, а защото щяхме да сме заети с други, по-мъжки работи.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до боби 33Съжалявам, но ле-ке-то НЯМА НИЩО ОБЩО с човешкия род!!!
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това л-е-к-е отдавна трябваше да добива дървесина в Сибир!!!! Защо още се цацкат с него непонятно!
30
5
 
5
 
! Отговори
до боби преди 3 години
Ти си от създанията които мразят неистово човешкия род и в главата ти е само Сибир. Просто си увреден по рождение.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиДа се говори за "законови изисквания" в Империята на Злото е крайна гавра с идеята за законност. Путин наскоро си прокара закон, който го освобождава от наказателна отговорност за извършени реални престъпления, дотам със законността в блатото.А че държавен хрантутник като теб продължава да *** по форумите срещу Демокрацията докато му плащат заплатата от нашите данъци е наглост типична за червените.