Навални критикува "тоталното беззаконие" спрямо него в Русия

Полицията нарушава закона, коментира адвокатката му
Обновена: 18 яну 2021 15:59 | 18 яну 2021 14:21, Елка Василева
88
Навални критикува "тоталното беззаконие" спрямо него в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални разкритикува днес като "тоталното беззаконие" процедурата срещу него след арестуването му снощи и откарването му в полицейско управление, където съдия трябва да се произнесе за поставянето му под стража, предаде Франс прес.

"Не разбирам какво става. Виждам съм много подигравки с правосъдието (. . .), но това е тотално беззаконие", заяви критикът на Кремъл във видеозапис, разпространен чрез Тwitter от говорителката му Кира Ярмиш.

Още по темата

Привържениците на Навални от неговия Фонд за борба с корупцията заявиха днес, че вчера той е бил задържан "незаконно" на връщане от лечение в Германия и полицията не му разрешава достъп до неговите адвокати.

Според Кира Ярмиш двама негови съветници са били допуснати в сградата на полицейското управление в Химки край Москва, където властите го държат, но не им е било разрешено да разговарят с него. Полицията нарушава закона, коментира адвокатката му Олга Михайлова по радио "Ехото на Москва".

Федералната служба за изпълнение на наказанията поиска съдът да арестува Навални, докато бъде разгледан въпросът да се смени условната му присъда за измами по делото "Ив Роше" с ефективна, предаде ТАСС. По-рано агенцията предупреди, че Навални е застрашен от ефективна присъда, тъй като е нарушил мярката за неотклонение - подписка, писаха медиите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Съдят човек щото изпаднал в безсъзнание за 1 месец,лекуван в условия на свръх спешност в друга държава,щото не се бил явявал да се подписва в някакъв си участък?!Ясно като бял ден!Навални и Тръмп са двамата смели герои на нашето време ,които заголиха червения и синия г,ъз на световния масонски ред!Накрая се видя,че светът е грамаден куклен театър,където нещата се случват под палката на скрити и далеко стоящи кукловоди!!Не знам кое е по срамно?Изборната победа на Дж.Б.или ареста на Навални?!
66
2
 
3
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ами от полицейкия участък пусна видеото??? Друг път!Записано е предварително - значи си е знаел и искал да стане това което стана за да може да плюе!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокълната държава.
64
1
 
2
 
! Отговори
вътю преди 3 години
ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ПУТИН РАЗРЕШИ И ЛИЧНО НАРЕДИ НАВАЛНИ ДА ОТИДЕ В ГЕРМАНИЯ,ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА. ЩОМ Е РАЗРЕШИЛ И ДЕЙСТВИТЕЛНО СТАВА ДУМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ,КОЕТО Е УСПЕШНО МЕЖДУВПРОЧЕМ,ДА ГО АРЕСТУВАТ И СЪДЯЯТ Е ДИВОТИЯ. ЮРИСТИТЕ ДА ПРИЕМАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В ЗАЩИТА НА КОЛЕГАТА ИМ НАВАЛНИ!!!
63
3
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 3 години
Нема старшно Навалниии...в трудово-възпитателното общежитие ще има да побачкаш върху възгледите си...А ако не ти дойде АКЪЛЯ и за това има лек...любимият ти коктейл "Новичок" в по голяма доза!
62
1
 
4
 
! Отговори
Опааалааа... преди 3 години
Влязъл в затвора и станал човек...тотално скъсал с неолиберализЪЪЪма!!! У бреее...!
61
0
 
5
 
! Отговори
анаЛизатор преди 3 години
ДА би мирно седяло,не би чудо видяло!ЧЕСТИТО на пИИИчелившият!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
Сибирски вечери преди 3 години
Настана вечер ,месец изгрее,бели полярни влЪци вият на умрело...Навални сърба "Новичок"в трудовия лагер и с умиление си припомня за рахата в НЕМАЧКО...
59
0
 
5
 
! Отговори
Хамлет-сопол и сълзи преди 3 години
Ооо,нещастни ми Йо-о-Р-И/паРДОН/ Навални...така лесно не се става президент на Русия!Питай бате си МЪДУРО как се подпичква с неговия опонент Гуайдо и питай кака си Светлана Тихановская как я отсфири кат стара флигорна дрУгАрЕ ти Лукашенко в Беларус.Таварищ паПутин ША тЪ гЪЪЪбурка кат неолиберал на ГЕЙ парад!!!
58
1
 
3
 
! Отговори
Нарко зависимост преди 3 години
Като ти се свърши дрогата - отиваш при дилъра без да го мислиш.*** яко го е закъсал!
57
0
 
4
 
! Отговори
Откровено преди 3 години
Ако не беше английското ентъзи - приключение стил боливуд, но без пеенето, то щеше ли някой да си спомня кой беше Нахални?Също и ако западнте 'ценности' не спонсорираха тази мега - продукция и ние нямаше да сме наясно колко са чалнати там.
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нахалството да не умре, и да иска да се прибере у дома си, след като немските лекари го спасиха.Ми то си е за затвор.А КГБто месец и половина било в неведение къде се намира човека? Същия дето първо го отровиха, после два дена не го даваха на немците за лечение и накрая Путин "разреши" да го лекуват в Германия. А докато беше там обърнаха нагоре с краката офиса му и му запорираха сметките.ДЕМОКРАЦИЯ ОТВСЕКЪДЕ ПРЕЛИВА.
55
3
 
7
 
! Отговори
Аз есмь царь. преди 3 години
Кой го иска в Русия? Мястото му е в затвора.
54
5
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Навални оскърби Путин като не умря, затова ще влезе в затвора.
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоака е Русия.
52
5
 
8
 
! Отговори
Путин каза! преди 3 години
Западно платена, импотентна опозиция в лицето на клоун- наркоман винаги е била добре дошла в Русия!
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Навални го нахендриамериканофилчетата - свърши ви се сценария и почнахте да пишете това което ви е по силите - ГЛУПОСТИ и обиди?Не сме нито изненадани, нито впечетлени.
50
8
 
4
 
! Отговори
Навални го нахендри преди 3 години
Навални го нахендрu и на путин и на местната руска тролкса банда.никой не очакваше Навални да се окаже толкова смел и да се върне в русия след истеричните заплахи на късият путин.дребосъка от кремъл няма план за това стечение на обстоятелствата и не го свърта от злоба.
49
5
 
4
 
! Отговори
Хей преди 3 години
Съдът вече постанови задържане на Навални до 15 февруари, а на 29 януари съдът ще гледа искане на ппокуратерата за преобразуване на условната присъда на Навални в ЕФЕКТИВНА - 3ГОД. И ПОЛОВИНА ПО ИЗМИСЛЕНО, ПОЛИТЕЧЕСКО ДЕЛО, ОТ КОЕТО ДОРИ ВНОСИТЕЛЯТ СЕ ОТКАЗА. ТОВА Е СПРАВЕДЛИВОСТ ПО ПУТИНСКИ!!!!
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лилипутин съвсем си изтърва нервите от страх. Изпаднал в истерия. Поклон пред подвига на Навални.