Много заразени с коронавирус, какви са мерките по света?

Някои страни с "оранжев" и "червен" код
23 яну 2021 12:53, Петя Славова
18
Много заразени с коронавирус, какви са мерките по света?
Снимка: БГНЕС

В Нидерландия въвеждат "двойно тестване" на пристигащите с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев" и "червен" код, сред които и България.

От 23 януари пристигащите трябва да представят както отрицателен резултат от бърз антигенен тест, така и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането, съобщава БГНЕС.

От неделя и Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора от ЕС, които искат да влязат на нейна територия.

Още по темата

Гърция удължи до 8 февруари задължителната седемдневна карантина за всички влизащи в страната, остава в сила и изискването на границата да се представи отрицателен тест.

Португалия затвори всички училища и университети за най-малко 15 дни в нов опит да овладее рязкото нарастване на случаите.

В Москва обаче отмениха някои ограничения. Възобновяват работа библиотеките и музеите. Театрите, кината и концертните зали ще работят при 50% заетост.

Ресторантите, баровете и кафенетата отварят и в Румъния от понеделник. Те ще функционират в интервала 6:00-21:00 часа с максимум 30% от капацитета си и при спазване на всички определени от закона мерки.

Същите правила се отнасят и за театрите, кината, залите за представления и игралните зали.

Кипър пък съобщи, че отваря границите за всички страни от 1 март. Пристигащите чужденци ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Освен това гостите от “червената” зона, в допълнение към теста, направен в тяхната страна, ще трябва да направят още един – след пристигането си на острова.

Белгия забранява несъществените пътувания извън страната от сряда в опит да ограничи разпространението на инфекции с COVID-19 след появата на особено силно заразните щамове, заяви правителствен служител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
До БАЧКАТОР преди 3 години
"Абе някой знае ли къде изчезна обикновения грип"Как къде,Ковидът и него тръгна!!!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, спрете се с тая лъжа! Всички четат и пътуват по света и знаят и виждат за какво иде реч.Eдни си рестартират икономиките а вие за какво се напъвате като гладен на серан не ви знаем?
13
1
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Абе някой знае ли къде изчезна обикновения грип?
12
0
 
8
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
многото заразени сас само в Европа която се лекува с фармацевтика ,защо не напишите как се справят в Азия - Китай , Япония , Корея ......
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия заразени бре.Отдавна всички хора се убедиха, че няма никъкав вирус.Просто всеки заболял от каквото и да е било, в медиите се обявява за болен от COVID.Няма никакъв ковид, всичко е целенасочена медийна каюпания
10
0
 
5
 
! Отговори
Alienn преди 3 години
Много добре.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може много да са заразените и на Луната даже,но това какво ни бърка?Връщаме децата в училище, по половин клас обаче! Въпреки това пълним даскалото, а ония пред компютъра познайте учителя дали ще ги следи там ли са, слушат ли, защото ще е зает да говори на ония в час. Казва 2 думи на тия в клас и после клик клик на другите. *** шоуто!
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагайте памперсите. Продължавате да надувате спукан балон, ще стане беля от напъване.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай цирка!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6 "признайте, че най ви е болно за чалготеките."Не позна.
5
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе признайте, че най ви е болно за чалготеките. Басирам се, че пуснат ли чалгарите да си кючекьосват всички ще се кротнат!
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицейски часове, конц лагери, разрушаване на бизнеси, тежки глоби, ограничаване и отнемане на човешки права, експерименти с човешкото здраве това не ми прилича на болест , на вас на какво ви прилича?
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропуснали да кажат в Италия как е. Как са там заведенията, мерките...
2
3
 
32
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Както е тръгнало скоро освен двата отрицателни теста и задължителната карантина след това, ще поискат и паспорт за ваксинация, отделно за по сигурно да те ваксинират още на летището при влизане пред очите им и накрая ще трябва да се обясняваш що си пътувал...... Постоянната смяна на мерки вече цяла година почти доказва пълната неспособност граничеща с некдърност на правителствата да се справят.
1
10
 
8
 
! Отговори
Китайска Ибола Ухан преди 3 години
Ужаст, пазете се! Слагайте ПротивоГазите!!