Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
533
0
 
1
 
! Отговори
Защо???? преди 3 години
Защо Навални не пусна пълнолетната си дъщеря и непълнолетния си син на протеста? Защо пробутва чужди деца като заклет терорист на първа линия, а пази собствените си деца?
532
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се, че покрай тези протести Навални все повече се отдалечава от живота. Управляващите Русия няма да търпят дълго една пешка на Германия да провокира президента на Россия. Ще изкара месец-два, докато някой "пиян" задържан се скара с А.Н. и му види сметката. Така се практикува в азиатските държави - Русия, Китай, Северна Корея. И не само там.
531
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Путин на руски значи пътник...
530
1
 
0
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз съм песимистка.Когато 1992 Клинтън взе властта в САЩ, в источния блок се появиха мутрите. Всъщност Путин е креатура на Клинтън.Клинтън е от Демократите в Америка. Сега отново Демократите са на власт.
529
2
 
2
 
! Отговори
Джордж Ганьов преди 3 години
Санкции на РБългария срещу САЩ.
528
3
 
3
 
! Отговори
ПУТИН СИ ОТИВА преди 3 години
РУСИЯ ВЕЧЕ СЕ ЗАПАЛИ ОТ БУНТОВЕ!
527
2
 
1
 
! Отговори
Rrrr преди 3 години
Ало,руснаците кой ви разрешава ,да коментирате в бг форумни
526
0
 
3
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 3 години
ГЛУПОСТИ-ИМА НЯМА СТО ХИЛЯДИ НАРКОМАНИ И *** ПЛАТЕНИ ОТ СОРОС И БОЛ *** ПЕВИЦИ, ,ПСЕВДО ЖУРНАЛИСТКИ -С ЕДНА ДУМА ***
525
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
този навални какво работи с какво се издържа много съмнителна история
524
6
 
7
 
! Отговори
Ейййй преди 3 години
Голям хонорар ще има за Навалния.
523
8
 
13
 
! Отговори
Azzz преди 3 години
Браво на руската полици! Само бой за такива мръсни гадове!!!
522
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Анонимен 560: Никой няма интерес от Tрета световна война. И не случайно Байдън още щом влезе в Белия дом каза, че ще преговаря с Русия за удължаване с 5 години на действието на договора за ограничаване на стратегическите оръжия - нещо, което Русия предлагаше на Тръмп, но той си правеше оглушки.
521
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" ... на никой не му пука за Навални ... " За Навални може и да си прав, обаче за Путин ми пука, и то яко. Отдавна повтарям, този ще запали пожара, Големият Трети Пожар.
520
4
 
12
 
! Отговори
икономист преди 3 години
дела и глоби и тия хрантутеници на сорос ще клекнат, много станаха безделниците и нахлебниците по света, за кой о напред, в САЩ само са 50 милиона, и в еЕСССР още толкова, горкия дядо Шороши, пак ще трябва да прави някоя борсова мърсотия
519
1
 
3
 
! Отговори
идиоти преди 3 години
До Анонимен 563 "какво чака нато???"ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАААААААААААААААА........
518
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е вчерашен вестник. на никого в България не му пука за Навални и вътрешните работи на Русия.Въпросите са други: какво става с ваксините? нали ни кандърдисват да се ваксинираме? защо ЕС партньорите получаватв пъти повече ваксини? ние сме трета ръка европейци?Това е важно, а за Навални утре никой няма да говори освен платените медии, които силом раздухват проблем на празно място.
517
4
 
9
 
! Отговори
Как се прави рейтинг преди 3 години
Много просто: Навални има условна присъда (за криминално дело) и трябва да се явява периодично за да се подписва. Умишлено не го прави, за да го осъдят на реален срок и да се обяви за жертва на Путин. Просто, нали?А в сибирският град Томск вероятно е открил корупция и някой от тамошните корумпирани е искал той да не стигне до Москва за да си публикува разкритията по медиите.Но Путин няма никакъв интерес да се занимава с него.
516
1
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Ами тя и България кипи от вече почти 200 дни/повече от 6 месеца/,ама на някой от борещите се за внос на демокрация в Русия,а и не само там да му дреме на дремалника?Стига сте плакали за един крадлив мошеник/Навални/,а плачете за нашите пребити млади хора,влачени,ритани блъскани в полицейските бусове!Що за лицемерие и и плонжиране пред американците?!Там смачкаха от бой демонстриращите ама ние си мълчим защото та бият демократично,не като в Русия тоталитарно!
515
10
 
6
 
! Отговори
ссс преди 3 години
Страната на мрака...
514
6
 
8
 
! Отговори
чоко преди 3 години
Руснаците имат инстинкт за самосъхранение.15 000 не представляват 1 500 000 руснаци.Виждате,че и в Русия използват деца на протеста/най-отвратителният номер с индивид,който още може да се манипулира/.