"Северен поток 2" е възобновен въпреки ареста на Навални

118 км тръби остават да бъдат положени в датски води
25 яну 2021 07:55, Ния Христова
34
"Северен поток 2" е възобновен въпреки ареста на Навални
Снимка: БГНЕС
Строежът на газопровода "Северен поток 2" бе възобновен, въпреки наложените санкции от Съединените щати и резолюцията на Европарламента за спирането му след ареста на Алексей Навални, предаде АФП.
 
Специализираният кораб "Фортуна", който е собственост на руска компания, започна работа в изключителната икономическа зона на Дания, която се намира южно от балтийския остров Борнхолм.
Още по темата
 
Проектът трябва да доведе до удвояване на доставките на руски природен газ за Германия и е почти завършен. 118 километра тръби остават да бъдат положени в датски води.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sd : И какви мизерии направиха руснаците? Или и ти не знаеш, но си пишеш ей така...
29
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
,,Северен поток?" Е, сега разбрахте ли защо са инсинуациите с Навални и протестите...
28
16
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
проклети руснаци, ще им се върне тъпкано за всички мизерии които направиха,
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ със цялата си мощ и санкции не успяха да спрат Северен поток. Южен го спряха лесно преди време, просто трябваше да се заповяда на марионетната България, която изпълни разпорежданията в остър разрез със собствения си интерес. Германия не е България обаче, и знае че интереса седи над всичко.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми е тая за този Навални. Имали протести. И ние имахме протести, "Системата ни убива" какво е? Защо точно сега? Ами защото идват изборите мили .... След изборите ще го видим Навални как ще се трови, та някой да го издържа. Прочетете откъде имал пари, ами от консултантски дейности. :) Ама него са го консултирали ....
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринАнтибългарин си!
24
0
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Операция ''Барбароса'' и СП имат една цел - помпене на сибирските ресурси и отвеждането им в Германия. Най-големия кошмар за САЩ е свързването на сибирските ресурси с немските технологии. И в двата случая САЩ реагираха остро - първия път с бомбардировки сега със санкции. През последната година трябваше да се извършат някои юридически заобиколки на САЩ санкциите, като случая с кораба Фортуна.
23
0
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
СП е компания в която Германия и Газпром са 50/50. Финансирането на газопровода е от люксембургски и френски банки, тръбите са немски, останалото оборудване и полагане става от италиянци, холандци и швейцарци. Газпром е компания в която Русия има 50,25%, 38% немски инвеститори и 11,75% други малки акционери от цял свят. Най-голям интерес от СП има Германия, а ''случаят Навални'' е абсолютно ''непричом''. Най-големите дебати около СП стават в Бундестага.
22
9
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
До ДановскиНикакви "гиганти" освен руската държава не са инвестирали в СП2.
21
2
 
16
 
! Отговори
Дановски преди 3 години
До ЕСНе се опитвай да манипулираш. Има да чакаш. Виж коментари 7 и 18. Г-жа Швезиг е върхът на айсберга, а подводната му част е заета от десетки и стотици германски и европейски индустриални и енергийни гиганти, които са инвестирали милиарди евра в строителството на СП-2, защото са заложили в дългосрочните си планове за финансов просперитет използването на ежегодно растящи количества евтин и качествен руски тръбопроводен природен газ.
20
14
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
Скоро пак ще го спрем.Чакаме Русия да набута още кинти и после: прас и готово.
19
29
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Дано Байдън да съумее да спре Северен поток 2
18
2
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Браво на г-жа Швезиг, не отстъпи пред прищявките на САЩ! От такива политици се нуждае Германия! Номер 20 (анонимен) се е изразил кратко и ясно.
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северен поток заобикаля изнудването от Украйна. Помнин как ни оставиха на студено една зима. Какво общо има това с Навални? Доста спорна личност. Махнаха Кадафи, Мубарак, Садам. В Афганистан също се намесиха. Опитаха и в Сирия. Резултатите какви са? Върнаха ги в средновековието. Навални, Скрипал и т.н. са живи и здрави. Хашоги доколко знам и петно няма от него. Започвам да се обърквам нещо. "Световната демократична общност"??!!
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нЯМА МЪРДАНЕ БАЦЕ ,САНкции ,манкции,само виене и квичене от разни неолиберални д-жендъри ,Путин мачка наред като валяк и до лятото живот и здраве тръгва потока!Дори и Сашо Бал-о-на нищо не може да направи освен да си тът-руз-и ш-ке-мбето до Козяк 16 и да проси грантове.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нерде Ямбол, нерде Стамбол
14
2
 
38
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Безумие е да се спира строежа на газопровод заради препиванията на алкаш Навални.
13
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Навални не е арестуван по нечия прищявка. Нарушил е условия, което налага ареста му. Ако го освободят, всички останали също ще искат. Той с какво е по-специален?
12
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо има Навални със Северен поток - 2? Смешно е. За всички е ясно, че това е повод за гадости срещу Русия.Не съм чул за някакви санкции срещу Саудитска Арабия по повод убийството на журналиста Хашоги.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турски поток през България за Сърбия и Унгария с РУСКИ ГАЗ !Санкцията на Брюксел .