След присъдата на Навални: Хиляди на улицата, 1400 арестувани

Кадри от протестите показват брутално полицейско насилие
3 фев 2021 07:00,
280
След присъдата на Навални: Хиляди на улицата, 1400 арестувани
Снимка: БГНЕС

В Русия по време на протести срещу ефективната присъда на Алексей Навални са арестувани над 1400 души.

Хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове, за да се обявят за незабавното освобождаване на опозиционера.

Още по темата

Вчера московски съд осъди Навални на 2 години и 8 месеца затвор по обвинение в нарушаване на мярка по негова условна присъда, съобщава БНТ.

Въпреки че центърът на Москва беше отцепен от полицията, привърженици на най-яростния критик на Кремъл се събраха на демонстрации. Кадри от протестите показват брутално полицейско насилие срещу демонстрантите.

Само в Москва задържаните са над 1050, около 250 са арестуваните в Санкт Петербург.

Съединените щати, Германия и Франция разкритикуваха днес осъждането на руския опозиционер Алексей Навални на повече от две години затвор и призоваха за незабавното му освобождаване, предаде Франс прес.

"Повтаряме призива си към руското правителство да освободи незабавно и безусловно г-н Навални, както и стотиците други руски граждани, арестувани през последните седмици, за това че просто са си упражнили правата, в това число свободата на изразяване и на мирно събиране", каза в комюнике държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Днешната присъда срещу Алексей Навални е тежък удар по основополагащите свободи и правовата държава в Русия", реагира в "Туитър" германският външен министър Хайко Маас.

"Осъждането на Алексей Навални е неприемливо. Политическите разногласия не са престъпление. Призоваваме за незабавното му освобождаване. Спазването на човешките права като това на демократична свобода не подлежи на обсъждане", каза в "Туитър" френският президент Еманюел Макрон.

Говорителят на руското външно министерство заяви, че това е вътрешен въпрос за Русия и международната общност не трябва да се намесва в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
6
 
1
 
! Отговори
69 преди 3 години
пълно ембарго, както при алкохолика и ще сгънат чадъра
226
2
 
9
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 3 години
Аналний дразнеше джуджето да излезе извън бункера си и накрая К'О остана с пръст в устата...?Гризна дръвцето,2г.и 8м.ша търка наровете в N-ската колония и нееекой Сибирски мужик ША СЪ израдва на меките му задни части....а западните дипломати ще му носят вазелинче за облекчаване на болката...
225
3
 
6
 
! Отговори
Казанова преди 3 години
Втърдяването на позицията на Запада към Русия и към Путин ,води до втърдяване на властта вътре в Русия/ЗДРАВ,ПРАВ,КОРАВ/ и Навалний ще ГО отнесе....
224
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което не знаете:през 90-те години на м.в. химикът Леонид Ринк продава на мафиоти няколко десетки ампули от един дериват на "Новичок". Мафията отравя с една ампула един руски бизнесмен като намазва с него слушалката на телефона в офиса му. На следващия ден той пада в безсъзнание и умира в болницата. На следващия ден умира чистачката почиствала офиса. Солед нея умира патонатомът, който прави аутопсия на бизнесмена. Така че единственият доказан случай на употреба на "Новичок" е от руската мафия
223
3
 
5
 
! Отговори
глю,глю,глююю... преди 3 години
Властите в Русия нямаха друг изход при този силен натиск от вън.Всяко отстъпление щеше първо да окуражи протестите вътре в страната,второ-да покаже слабост на властта,трето-да даде повод за още по силен външен натиск за смяна на Путин.Русия е държава с много силна президентска власт и всякакви НЕДОНОСЧЕТА от рода на Навалний са УТОПИЧНИ НАПЪНИ на САЩ и компания!Навални е заложник на една голяма геополитическа игра на Запада.Това е много жесток спектакъл и жестока лична съдба за един наивник .
222
0
 
3
 
! Отговори
брифинг на НОЩ преди 3 години
Навални мина и Ковид - 19 по рейтинг....най вероятно англосаксонския вирус ЩЕ го тресе яко....ако че се е ваксинирал с руската ваксина "Новичок"!!!!
221
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са тези хиляди и милиони излезли след присъдата за Навални - около сградата и околните улици на съда е имало към 500 души и няколкостотин негови фенове в Петербург - това за цяла Русия.
220
1
 
7
 
! Отговори
Основната цел на САЩ преди 3 години
Опитват се да направят Майдан в Москва.С други думи Навални е маша с която САЩ се опитват да наложат икономическите си интереси!Всичко останало е бля...бля...бля!!!
219
0
 
6
 
! Отговори
Бареков-имаме НОВИНА преди 3 години
И тя еее...И тя еее...Че Путин си остава президент на Русия ,а Навалний го очакват щастливи 2г.и 8м. в Слънчев Магадан...
218
0
 
7
 
! Отговори
Мдаааа.... преди 3 години
Първо беше Гуайдо/паралелен президент/ във Венецуела,после дойде ред на Тихановская/паралелна президенша/ в Беларус и накрая се пръкна Навални в Русия....СЦЕНАРИЯТ е един и същ:САЩ и Запада разчитайки на мнозинството си в Общото събрание на ООН си въобразяват ,че могат да дадат мястото на Русия в Съвета за сигурност на някое "руско" правителство оглавено от/парарелния президент/ Навални и техни неолиберални пионки
217
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рушофилски *** А твоя свят се е свил до обетованаКлоака Европа . Насмъркана ,алкохолизирана ,многополова , с гей паради и еднополови бракове .
216
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Побоищата ,арестите ,водните струи ,газовите гранати ,осъдените за мирни протести в,е тежък удар по основно полагащите свободи и правовата държава в Германия !
215
6
 
2
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Всеки нормален и независим съд в света би взел такова решение........Твоя мироглед за света се е свил до обетованатаКлоака блатная.
214
2
 
5
 
! Отговори
пика Асо преди 3 години
Всеки нормален и независим съд в света би взел такова решение!!!!Навални не е заложник,а е оръдие на Запада и неолиберализъма в Русия и той сам си избра тази роля...заложи си главата в торбата и загуби...ПОКЕРЪТ не прощава!!!
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Путин към Навалний Гледаи си дрогата!
212
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 3 години
Начинът, по който замръзна усмивката му ,след като чу присъдата си, ме кара да си мисля,че този Навални истински е вЕЕЕрвал ,че ще му се размине и Запада ще го БОГОПОМАЖЕ ,но уви ....Вече съм убеден,че на Нова година ще чака дядо Мраз със или без Снежанка и ще се моли джуджетата/по специално едно/ да не му се връзват на наивитета и глупостта му!!!Русия повече няма да позволи нов Горбачов и нов Елцин да им разсипва империята!!!!НАвалний...вот тебя руский палец показалец!!!!
211
1
 
6
 
! Отговори
ЗаПАДА към Навални преди 3 години
Изгори за да светиш...Има ли още БУДАЛИ кат тоя цървуланест-блогър?Ако има моля да се запишат на сайта на хамериканското посолство!Не се бутайте,чакайте си реда на опашката...!
210
1
 
4
 
! Отговори
Нерон преди 3 години
Навални е един несретен НАИВНИК от 21 век допуснал да му внушат, че може да е фактор в една империя/вживял се в ролята на Максимус от древен Рим/.Някои дрУгАрЕ забравят в какво време живеят....СУРОВО и КУРАВО....
209
1
 
8
 
! Отговори
баба Ванга преди 3 години
Навални се е съгласил да го ползват за двойна употреба.В Русия няма да го тормозят много/ще го пуснат предсрочно за добро поведение/-все пак им трябва някой да шундира недоволството.Западните медии ще си изкарват надниците с него-то се знае!Евро-атлантическите *** могат да се налаят колкото си искат...Положението е ФИФТИ-ФИФТИ за всички. Навални ще се прави на отровен опозиционер и страдалец....е може и да отнесе нЕЕкоя задна прашка в колнията но бълха го ухапала. Той нали е пил "Новичок" .
208
0
 
5
 
! Отговори
Мотото на Русия: преди 3 години
"Нас трезви никога няма да ни бият!А пияни никога няма да им се дадем!" Само който не познава руснаците си въобразява ,че може да ги сломи с молби или протести!Руснака е много упорит,даже в глупостта си е упорит,а не дай си Боже да е в пияно състояние-тогава упоритостта му е безгранична,просто пие докато свърши пиенето или той падне.Навални просто ще си го отнесе КАТ БРЪМБАР СЛАМКА...Империя се изгражда и пази с кървава РЕВОЛЮЦИЯ ,а не с РОЗОВА еволюция!Не се съмнявам в твърдия им характер!