В Словакия разрешиха руската ваксина Спутник V

Първата пратка от нея вече пристигна в Братислава
2 мар 2021 13:44, Елка Василева
72
В Словакия разрешиха руската ваксина Спутник V
Снимка: архив, БГНЕС

Словашкото министерство на здравеопазването разреши в страната да се използва руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V. Съответният документ е подписан от министър Марек Крайчи, информира Словашкото радио, цитирано от ТАСС.

Още по темата

Разрешението е в сила до края на август т. г. Мнозина жители на страната са изразили желание да бъдат ваксинирани с руския препарат, при все че той не е регистриран в ЕС, отбелязва ТАСС.

Първата партида от руската ваксина пристигна в Словакия вчера. Според здравния министър нейното използване ще започне след около две седмици.

Ваксинацията в Словакия стартира на 26 декември 2020 г. До момента са поставени ваксини на 315 557 души, 142 551 от които са получили и втората доза. В страната досега бяха доставени ваксини на компаниите Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Колко бройки получиха? Да не са като в Унгария - 2 кашона :))))))))))))))))))))))))))))))))
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете цветовете на знамената на Словакия, Сърбия, Чехия и Русия.В нашето за разлика от тяхното синьо има зелно и второ тези четири държави Русия, Словакия, Сърбия и Чехия се ваксинират с Vostok VКазахтан започна собственно производство на руската ваксина
48
3
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До АнонименНай-веротно некараш Хамериканска кола, ползваш китайски/корейски телевизор а ваксина каква ще си биеш е въпрос на личен избор - дали от АстрааЗанека ще пукнеш или от Пфайзер е все едно, нали?
47
7
 
5
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До Христо ХристовПише го в "Левада" бе, колхозник, пардон, ткзесар недоучен! За разлика от нискочели индивиди като тебе, които не знаят чужди езици, а повтарят опорките спуснати от Пасольството, аз чета чуждата преса!
46
7
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До Христо ХристовАлоу, петолъчника, я коментирай факта че над 60% от крепостните отказват да се ваксинират с руската ваксина!А пък в началото на пандемията, руски професор заяви, че Рассия е сделала ваксина от преди 10 години срещу вируса на китайските другари!Както винаги съм казвал:Социализма и алкохола не са простили на никого!
45
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не желая руска кола, руски телевизор или пък руска ваксина.Да импик-ам на ваксината.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...дали е лош или добър ,повечето от нас са ваксинирани като деца с руски ваксини и сме живи, тука въпроса е солидарност към икономиката на нашите европартнъори и не солидарност към русия, която в момента я разгледаме като икономически враг.._______Не само икономически! Всякакъв!Е, построихме и платихме милиарди русия да си има газопровод в Б-я и да продава, но да не ни доставя!И с български сме ваксинирани. Със западни нямахме право! Антигрипните всяка година в Б-я не са руски!
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Словакия 5,46 милиона население - 315557 ваксинирани с поне една доза.България 184764 вааксинирани с поне една доза.Къде сме ние, къде са те....____С руска ли?По смъртност на население са първи в света.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До карачанаковДо Анонимен 8 АЛОУ АНОНИМНИКА четеш ли или пишеш наизустИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВАКСИНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИНещо не се връзва с твоето:,, вече ваксинираха цялото населениес руска ваксина,,______А сарказъм, де...
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Ф/Б ваксината дават 94% и нещичко отгоре - не помня.
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарим,руски ваксини нещем.Ще дадат 1-2хиляди ваксини ,после ще кажат ,че са ни освободили от пандемията и затова вечно трябва да сме им благодарни!
39
3
 
11
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Ние задължително трябва да внесем руските ваксини. Те са по-сигурно и по-надеждни. Също така трябва задължително да се финансират нашите учени, които имат нужда от още проучвания, за да създадат българска ваксина.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Словакия 5,46 милиона население - 315557 ваксинирани с поне една доза.България 184764 вааксинирани с поне една доза.Къде сме ние, къде са те....
37
5
 
10
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Руската ваксина Спутник V ще спаси света от Американското биологично оръжие COVID-19!!
36
4
 
8
 
! Отговори
До35 преди 3 години
На 01.03.2021г. в Словакия са доставени 200 хиляди дози от Sputnik-V
35
1
 
9
 
! Отговори
ратмир преди 3 години
Да се изкажа и аз по темата - Чехия каза, че на тях им стига тяхната комисия по лекарствата да я признае и няма да чакат ЕМА да решава между тях. И едно изказване на Орбан - 26години живях при комунизма и ни ваксинираха с руски ваксини. Поради тази причина като малки не боледувахме от болести от които боледуваха децата в Западна Европа - как може да каже такова нещо?
34
6
 
7
 
! Отговори
цц преди 3 години
В руската ваксина има водка. Идеална е.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти мислиш, че ЕМА са по-малко платени ли? Тука поне ще знаеш кой е сложил подписа си под разрешението, има правителство, което ще окаже контрол върху това дали има всички необходими документи. Да не мислиш че като е ЕС и няма корупция! Всичко е политика приятелю! Не го ли проумяхте вече?Колкото по-близо до националното ниво е решението, толкова по-голяма отговорност носят подписващите и разрешаващите!Ти защо мислиш че всички чакат ЕМА, защото не носят отговорност, а и фирмите не носят!
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да отбележа, че спутник и астра зеника са на един принцип, за разлика от пфайзер и модерна. Обаче на руснаците не скачат нещо тия от германския институт
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ЕС чиновниците не са одобрили и да дишаш, ама дишаш незаконно, що тъй?