Доц. Вацев: Провокират Русия да е в ролята на агресор

Положението край руско-украинската граница е напрегнато
12 апр 2021 09:40, Петя Славова
122

Русия заплашва Украйна с война. Какви са рисковете за България?

"Двете страни се заплашват взаимно и изглеждат много сериозни. За съжаление, положението на руско-украинската граница е деликатно и напрегнато. Половината украински военни сили са на бойна позиция. Вчера разположиха отделната мотопехотна бригада на десен сектор. От своя страна Русия е разположила, според едни източници, 50 батальонни тактически групи, според други - 23. Но дори 23 са твърде голяма сила", коментира политическият анализатор доц. Валентин Вацев в ефира на "България сутрин".  

По думите му причината за конфликта е не толкова характерът на участващите страни, колкото фактът, че съвсем скоро в Северно море ще завърши успешното строителство на "Северен поток 2".

Още по темата

"Това означава, че Русия ще бъде провокирана да навлиза всячески в украинска територия, за да бъде в ролята на агресор. Когато Европа признае Русия за агресор, това означава, че поддръжниците на "Северен поток 2" в Германия ще трябва да замълчат и той няма да бъде завършен", допълни доц. Вацев.

Той е категоричен, че и двете страни демонстрират готовност за война.

"Има сигурни доказателства, че НАТО няма да воюва, обещанията на САЩ са реални", заяви експертът пред Bulgaria ON AIR.

Относно рисковете за България, той коментира, че идват от необходимостта бъдещото българско правителство да поема ангажименти в конфликта между двете страни. Според него правителството трябва да поеме североатлантически ангажименти и да участва в антируската кампания, която се разгръща.

"Има 3 предпоставки и 3 условия за втора Студена война. Първата е пълното сатанизиране и демонизиране на двете страни взаимно. Втората е ефективно икономическо разделение на световете. Третата я наблюдаваме сега - влизане в конфликт, в който двете страни балансират на ръба на войната, но конфликтът се разрешава спокойно, но след него е известно какво може и какво - не", обясни доц. Вацев пред водещата на "България сутрин" Мария Константинова.

Той е категоричен, че Балканите сa най-нервното място в Европа и че грешките тук имат отзвук навсякъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
5
 
! Отговори
Прав е Вацев, преди 3 години
когато заклещиш едно куче в ъгъла, то започва да хапе! Какво искат краварите, да влязат в Русия, както влезе Хитлер ли? Парен каша духа, руснаците се калиха във войната, краварите война не са виждали, най добре да си седят на задниците, иначе ще усетят какво е война.
87
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па таа си е комунистичко-фашистачка.
86
0
 
1
 
! Отговори
georgi преди 3 години
vidiah tarana na malkoto korabce...sre6tu koraba koito slaga trabite na NORDSTREEM2..stiga li vi glupaci?...provokacii sre6tu RUSIA
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що да я провокират, тя си е.
84
0
 
1
 
! Отговори
the villager преди 3 години
Подуяне е обора и селото, стига поитика!
83
10
 
5
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Вацев и другите слуги, платени или заблудена са ясни с небивалиците си. Проблемът е друг. Целият ни т.нар. "елит" е инфилтриран от руски агенти и доносници. След тяхното отпадане идват децата им, рожби на смесени бракове, натурализирани руснаци и обикновени продажници. Просто не намирам решение. Може би трябва да се поучим от прибалтийските държави. Там президент не може да стане посочено лице от руски резидент. Или да подариш на Русия и Сърбия- 3 милиарда, а народът ни да няма достъп до газта.
82
12
 
5
 
! Отговори
най-голямата империя преди 3 години
в света е руската империя. Всички територии които е присвоила през последните 1000 години са придобити чрез АГРЕСИЯ. Агресията обаче руската проипагандна машина определя като "освобождение" - русия винаги освобождава, и резултатите от тези 'освобождавания' са част от така наречената РФ, добре поне че западна Европа не позволи на русия да си присвои България като "Задунайска губерния" както бе решила - тя и СССР освобождаваше и постави комунистическите си пионки и те искаха да станем част от СССР
81
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провокирали Русия да е в Ролята на агресор.Доцент Вацев, няма нужда да провокират Русия да бъде агресор. Русия си е агресор. Реваншистките крэгови в Русия още не могат да си простят разпада на Съветската империя. Търсят всевъзможни поводи за възстановяване на статуквото и влиянието си в Източна Европа
80
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 102 (юсуф)Из Северния ледовит океан.
79
9
 
22
 
! Отговори
юсуф преди 3 години
Манипулират с лъжи целия свят и го настройват срущу Русия. Къде са базите на Русия около САЩ?А какво правят с Сирия неканени? Крадът петрола на една суверенна държава . Демократи- разбойници.На целия капитал. свят им секнаха кражбите от колониите.И сега какво- освен войни друго не им остава.Но да не си мислат ,че днешната война ще е като предишните и ,че на тяхна територия нама и една бомба да падне.И кано гледам простите българи как се надъхват срещу Русия, как не се сещат ,че те ще са жертви.
78
9
 
7
 
! Отговори
Медал преди 3 години
На тоя Путин кога ще закачи медал на корема?
77
8
 
15
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 3 години
Според мен всички русофоби, които ме могат да се обосноват за постоянното плюене на Русия трябва да се поканят на дълга ексурзия в Сибир. Стига с тая толерантност. На бялото черно казват само и само да се заяждат.
76
7
 
12
 
! Отговори
Вацев ли! преди 3 години
Вацев повтаряше четвърти курс във Философския факултет и е педагог. пълен селски въздухар-мраксис-. Никога не разговарях с него, защото беше противен. Издигнат по партийна линия и няма какво да се научи от него.
75
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТРАННА ЛОГИКА НА ВАЦЕВ- В СТИЛ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ЗА ЕДИН АГРЕСОР.
74
9
 
8
 
! Отговори
Спескан натовец преди 3 години
Вацев право в десятката ,слушайте истината!
73
28
 
9
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
За анексирането на Крим кой провокира Русия,за да изглеждат като агресор??? Вацев стига си дрънкал глупости...вониш на евтина руска водка.
72
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия обича сама да се прави на жертва пред света. Нормалните сестеми на демократичните и свободни общества разбират политичесската и игра. Така те се чудят как да я предпазят да не влиза в агресия с тях. Но руската номенклатура в агресията вижда и начина си и да оцелява. Тези отцепини два района от Украйна няма как да просъществуват пред света самостоятелно
71
17
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Прав е 90. Когато отидъх на Запад в средата на осемдесетте години свободно като турист. Разбрах, че с моята нелегална деиност в Соц. Системата само за България. То в ГФР си намерих място за работа и ми уважаеат дейност. Тогава службите от ДС ме заплашиха, ако не се прибера ще пострада родата. Това е живота в соца . страх и дефицит по РУСКИ МОДЕЛ.
70
2
 
7
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Прав е 89. Да отидеш на Запад визата не беше проблем/ особено след като ТИТО почина и на негово место застана Милошевич слугата на Москва/ Пробле бяха легализирането на DM и $ и всяка западна валута. Така аз с практика от соц. Систената си намерих връзка/ човек от ДС с подкупче/ И чрез туринавтоклуба на СБА пътувах за Мюнхен 1986. Тези от ДС по трудно можеха да пътуват свободно като мен. Те пътуваха по често но по протокол.
69
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западът под диктовката на САЩ ,дърпа дявола за опашката.Търпението на Путин ще свърши и тогава,,,,ще видим кон боб яде ли.САЩ мислят ,че само ще подкокоросват и гледат сеир и на тяхна територия нищо няма да се случва,но мисля,че този път няма да вземат меда преди мечката.