Шефът на "Роскосмос" нарече американците "задници"

Те не споменават Гагарин в поста си за годишнината от полета в космоса
13 апр 2021 12:55,
125
Шефът на "Роскосмос" нарече американците "задници"
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на руската космическа агенция използва остър език, за да критикува служителите на Държавния департамент на САЩ, че не са споменали Юрий Гагарин в поста, отбелязващ 60 години от историческия му полет в космоса, съобщават медиите.

В понеделник Русия, водена от президента Владимир Путин, отбеляза 60-годишнината от легендарния полет, който направи Гагарин първия човек, летят в орбита около Земята.

Държавният департамент на САЩ публикува във Фейсбук пост, отбелязвайки 60 години от полета, както и "технологичния напредък и международното сътрудничество, които са улеснени от изследването на космоса". В кратката публикация на руски език не се споменава Гагарин, който даде на Съветския съюз голяма победа в космическата надпревара от ерата на Студената война срещу САЩ.

"Задници. Суперсили не се държат по този начин", написа ръководителят на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин в отговор в Tуитър в понеделник.

Рогозин е известен с провокативни туитове и експанзивни твърдения.

През 2014 г. Рогозин, тогава вицепремиер, отговарящ за космоса, отговори на западните санкции срещу Русия с туит, в което се предполагаше, че САЩ могат да изпратят астронавтите си в космоса "с помощта на батут".

По това време Русия беше единствената държава, способна да транспортира екипажи до Международната космическа станция (МКС).

"Батутът работи", заяви американският милиардер Илон Мъск през 2020 г., след като компанията му SpaceX успешно изведе екипаж на МКС.

Полетът на Гагарин на 12 април 1961 г. е продължил 108 минути - времето, необходимо за завършване на един цикъл около Земята. Двадесет и три дни по-късно Алън Шепърд стана първият американец в космоса. Полетът му на Freedom 7 на 5 май 1961 г. е суборбитален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
1
 
! Отговори
Реалист от запада преди 3 години
***, ама миришат на парфюм, а не като вас на свинска неугнила тор.
101
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Предполагам че Гагарин дори е нямал тази дума в речника си, камо ли да я използва и то в международни отношения.Но .... това са шефовете, те имат свобода на изказ и е много вероятно да имат нещо общо с това което изричат!
100
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До kiko"Ако не им беше прогнилия комунизъм може би нямаше совалката им да събира прах"Кико ако беше малко попрочел иформация щеше да знаеш че и совалкатите и Буран са си чисто военни проекти. Идеята е свъх скъпите разузнавателни спътници(5+ милиарда $ парчето) да се спасяват, ремотират и/или презареждат - това е като основна мисия.
99
1
 
8
 
! Отговори
Че то задник, е преди 3 години
комплимент за краварите, те са си дебели ***, нали ги виждаме какви торби са, а се опитват да плашат света!? От пролетите им нищо не цъфна, но сега Русия ще ги довърши!
98
0
 
13
 
! Отговори
Е да преди 3 години
Ако е вярно, прав е ! Явно деменцията на г-н Байдън е заразна !
97
13
 
2
 
! Отговори
kiko преди 3 години
тея шушляци руснаците да си видят погиналата от комунизъм и мафия държавица, и тогаз пак да мислят космоси. Ако не им беше прогнилия комунизъм може би нямаше совалката им да събира прах.....
96
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Това е комплимент за тия надувки.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПИНКОКакъв МиГ51 те гони бе хахо?
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алън Шепърд го изстреляха от немай къде и даже не успя да направи обиколка на Земята- полетът стигна 187км височина и трая само 15 минути.
93
5
 
13
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
По новия американски закон на задниците вече казват предници
92
6
 
28
 
! Отговори
Полуновина преди 3 години
С тия полу- истини пак ще ревете че руската пропаганда ви е виновна!Написал им е "засранци" което на български е по-скоро "по сер ков ци".И го е направил не само защото изобщо не споменават Гагарин - а са и публикували снимка на американски космонафт в скафандър със американски флаг.Та може и да е прав Рогозин.
91
13
 
6
 
! Отговори
руско гориво ? преди 3 години
До Хайде по-спокойноВодката ли или боярщика имаш пред вид.
90
21
 
5
 
! Отговори
СССР-ФАНТАЗИИ преди 3 години
През 2009 г НАСА разкри космическите тайни на Третия райх като съобщи, че през 1932 г. немския космически кораб Ханебо 2 е кацнал на Луната с бордови инженер - българинът Владо Торицки. А първото посещение на Марс немците постигат на 30 януари 1945 г., като показаха филмов материал от повърхността на планетата от ниско летящия кораб. бг.
89
13
 
14
 
! Отговори
Хайде по-спокойно преди 3 години
САЩ СЕ ДОБРАХА ДО РУСКОТО РАКЕТНО ГОРИВО ЧРЕЗ ШПИОНИНА руснаците своето ракетното гориво направо го откраднаха от немците !
88
13
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
САЩ СЕ ДОБРАХА ДО РУСКОТО РАКЕТНО ГОРИВО ЧРЕЗ ШПИОНИН ---ПРЕДАТЕЛЯ ОЛЕГ ПОПОВ / проклета да е майка му и целият му род / !!!!!! ДА БЕ ЗАЛОВЕН И РАЗСТРЕЛЯН ,НО САЩ ТАКА ПОНАСТИГНАХА СССР В КОСМОСА !!! ДНЕС ИСТРЕБИТЕЛЯТ-" МИГ-51 " ЛЕТИ НА ГРАНИЦАТА НА КОСМОСА !!!!!!!!!!!!!
87
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А дали е така ?!Искаш да кажеш....че Гагарин е правил кръгчета с тунингован вертолет некъде из пустинята Гоби...а после са казали, че бил летял в Космоса....Нищо чудно. Империята на Злото е известна с лъжите и престъпленията си.
86
26
 
13
 
! Отговори
А дали е така ?! преди 3 години
Няма нито едно доказателство, че Гагарин е летял в Космоса !Дори една снимка не е направил - защо така ?!?
85
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ започнаха да комерсиализират космическата индустрия, значи след 50 години сектора в щатите ще е 50 пъти по-голям от този в Русия. Частника си гледа интереса, стреми се към производителност, постига резултати и печалби. Чиновника се стреми по-бързо да мине деня и да свърши колкото се може по-малко работа. Ясно ли ви е, дечица.
84
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Територията си изби интелигенцията по време на комунизма, а сега очакват постижения в космоса. Нека дружно да се посмеем.
83
16
 
17
 
! Отговори
Малко реалност преди 3 години
Абе то СССР с откраднати немски технологии и пленени немски учени успява да изстреля ракета с космонавт16 год след войната! Ама после тези технологии остаряха, пленените учени умряха и сега вече 30 год самостоятелна Русия няма никакво СВОЕ ( не наследено от СССР) постижение в космоса !