Бивш шеф на Пентагона: САЩ да разположат бойци в България и Румъния

Америка трябвало да продължи да се опълчва на Русия
14 апр 2021 09:30, Елка Василева
227
Бивш шеф на Пентагона: САЩ да разположат бойци в България и Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ трябва да разположат повече военни край Черно море в България и Румъния - това заяви бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър, цитиран от Ройтерс.

Тяхната цел ще е да отразят потенциална агресия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение между Москва и Вашингтон.

Още по темата
Еспър, който сега е преподавател в Института Маккейн за международно лидерство в Аризонския университет, "мисли, че трябва да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното лошо поведение".

Вашингтон трябва да се стреми да успокои европейските съюзници и да подсили НАТО с разполагането на още сили в Полша, "в балтийските страни, ако е оправдано, и на места като Румъния и България, ако не на постоянна, на ротационна база", каза Еспър в интервю за Ройтерс във вторник, предаде БНР.

Вчера президентът на САЩ Джо Байдън настоя пред руския си колега Владимир Путин да намали напрежението, предизвикано от руското военно струпване край границата с Украйна и му предложи да се срещнат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
12
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
А да видим,как ще стане тази работа Западна смет?!-:)))) Империалистическа и задокеанска?!
151
2
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Бягат от Афганистан , Китай настъпва ,Ще се скрият чак в България и ще я окупират, Както Окупираха Гърция - 20 Военни Бази ХА-ХА-ХА-ХААААААААААБягай Джони , Бягай - Китайчето Идва ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
150
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на българина искат виза за америка, а тия искат, ако става война румъния и бг, да пострадат, кой депутат стой зад всичко това?
149
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз с тези устни ясно кво е правил в Пентагоно
148
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Референдум нее имало за туи Нато смотано
147
2
 
9
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Я не се криийте ами елате да се ударим на деул да ви проверим кви сте смелчаци джендъре убити
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙ ШЕФЕ ПЕНТАГОНСКИ ЯЯЯ КАТО СЕ БАРАТЕ КАУБОЙЦИ ЩО СЕ НЕ УДАРИТЕ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ПРЕЗ АЛЯСКА ИДЕТЕ СИ ВЗЕМЕТЕ СИБИР БЕ КВО СЕ КРИЕТЕ ЗАД ЕС ...
145
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския Народ е казал Да,когато е влезнал в НАТО.
144
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой ли не разбра, че Путин от разговори не разбира. Прави си каквото му хрумне. За това НАТО трябва да покаже (а не да каже), че в един демократичен свят няма място за инфантили жужета с болни амбиции.
143
4
 
15
 
! Отговори
бум преди 3 години
Абе защо не обявите война на Русия и да ви приключат веднъж завинаги. Не ви стига, че сами се гърмите по улиците. Ненормалници.
142
8
 
21
 
! Отговори
Да потопят корабите преди 3 години
Руснаците да им потопят двата кораба в черно море та да мирнат накрая
141
7
 
23
 
! Отговори
Няма ли да попитат преди 3 години
Няма ли да попитат, дали българския народ ги иска?
140
17
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Айде САЩ, слагайте ракетите на Шабла какво чакате?
139
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично отдавам WC Нужника си на село за Щаб Квартира на НАТО и да бъдат там разположени US войски до изчерпване на WC запасите !
138
6
 
11
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
До Анонимен 182Ми кво чакаш, те за 30 години ни разкостиха отвсякъде.
137
17
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ Бургас преди 3 години
Пълна подкрепа за инициативата! И без това бетонните градини в Слънчака за поредно лято ще останат празни а и доста гербаджийки се очертава да останат без доходи така че няколко хиляди жадни за ефтини алкохол и вълнясъли сливи войничета ще ни дойдат таман.
136
8
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Янки ВЪН!! Никой не ви иска на БГ територия- ВИЕ освен да създавате конфликти,да подпрепяте Диктатори и да убивате други които не Ви се подчиняват-- друго не може правите !! Създадохте пълен хаос в Близкият Изток -Ако не беше Турция -сега щеше да сме с над 10 мил сириици-Само че Турция вече не е с ВАС! След американският треврат към Ердоган -сега никой не ви обича- Дори ваш подкупен пилот свали руски самолет с цел да създаде огромна грешка между Турция и Русия! Сега всички видяхме какви сте!
135
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"*** си оплюха мониторите от яд!" - Някои хора явно не проумяват, че тук не става въпрос за спор Русия/САЩ, а за бъдещето на България и живота на българите. Ако САЩ/Русия заплашва бъдещето на България или живота на българите, аз ще съм настроен анти Русия/САЩ. Работата ми зависи от това да сме в ЕС и да сме съюзници на САЩ. Работя за американска компания и въпреки това, ако САЩ заплашват България или българите с действията си,то не бих се поколебал да застана срещу тях,с каквото мога!
134
4
 
11
 
! Отговори
шах преди 3 години
Колкото и минуси да слагате на реалността, тя няма да се промени. Забравих да уточня, че благодарение на ковид ситуацията и затварянето на границите няма и на къде да се евакуираме, защото благодарение и на надуването на бройката - болни/умрели от нашите честни медии, всички наши "партньри" от ЕС ще ни мислят за прокажени и няма да ни пуснат в държавата си.
133
2
 
14
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Да си стоят у тях.