САЩ обявиха нови икономически санкции срещу Русия

Страните от НАТО солидарни, подкрепиха ги
15 апр 2021 16:22, Елка Василева
93
САЩ обявиха нови икономически санкции срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обявиха нови икономически санкции срещу Русия, както и изгонването на десетима руски дипломати, съобщават световните агенции.

Санкциите са в отговор на намесата на Москва в американските президентски избори миналата година, масивна кибератака както и други враждебни дейности, заявиха от Белия дом.

Още по темата

Сред санкционираните от американското министерство на финансите са петима души и три организации, свързани с окупирането от Русия на полуостров Крим, предаде БНР.

Съюзниците от НАТО подкрепиха американските санкции. В разпространено изявление на Северноатлантическия съвет се изтъква, че Русия продължава дестабилизиращото си поведение, включително чрез нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Грузия и Украйна.

Посланиците на страните съюзници осъждат отравянето на опозиционера Алексей Навални с "Новичок" и заявяват, че всяко използване на химическо оръжие при каквито и да било обстоятелства е нарушение на международното право.

Същевременно НАТО остава отворена за периодичен, фокусиран и смислен диалог, както и за конструктивни отношения с Русия, когато действията на Москва позволяват това, допълват посланиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, ама тези санкции какво помагат за освобождаването на Навални? И въобще може ли след кома някой да бъде пратен в трудов лагер? Не вярвам да в бил отровен, но наистина беше в кома, защо трябва да го държат и в лагер само за да говорят бла-бла на тема Навални, не може са изпращат пациент след кома въобще където и да е, просто трябва да го върнат. И въобще кой е решил това? Какъв труд и то в лагер след кома?!? Това е Сталинизъм? Ама ние сме 21 век, so stop this
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путинчо ще събуе гащите накрая няма къде да ходи.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тейзер, тейзер, тейзер, упс, изстрелях Искандер с безброй ядрени головки... Сорри, сорри, евроамериканци. Индианци, върнете си държавата от тези евроамериканци.
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия може да обърка тейзера с атома и ще стане грешка.
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ да върнат полуостров Флорида на Мексико. После ще говорим.150 години го окупират и не връщат.
59
3
 
4
 
! Отговори
намордник за русия преди 3 години
иначе хапе. НАТО е крайно време да разреши на Япония да си върне Камчатка, а Китай да започне да разработва ресурсите в Ураил и Сибир, руснаците грабят и пият много от което поробените от Русия народи страдат.
58
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, това е срамна,повърхностна и безсмислена акция на САЩ ако наистина желае да реши проблемите с Русия, която няма да реши никакви проблеми, но има голяма вероятност никой да не се съобрази с тях в тези конфликти..Те не разбират колко е грозен тормозът им над Русия, отношението им няма нищо общо с демокрацията!И Грузия и Украйна вдигнаха оръжие срещу руснаците,не обратното! Когато американците хванаха хакер от Англия, те не обвиниха Англия в хакерство, а изискаха този хакер на съд в САЩ
57
6
 
5
 
! Отговори
bo преди 3 години
Правилно! Малко са им санкциите на тез диваци. А празноглавците които бършат сълзи за матушка Рус, интересно как биха реагирали ако САЩ си вземат части от Мексико...! Щяха да вият до небесата, да ви п..ера в *** кратуни
56
4
 
2
 
! Отговори
Те невменяеми преди 3 години
"а Страните от НАТО солидарни, подкрепиха ги"Сега са щастливи като оса ужилила кравешки рог!:):)
55
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са санкции. Санкции са първо спиране на СУИФТ за руските захватчици, киберпрестъпници и людоеди и второ пълно петролно и газово ембарго. Нека продават нефта и газа си на Иран и КНДР.
54
6
 
10
 
! Отговори
пут ин преди 3 години
Чай да го преместя
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия от десет години им налагат санкций и файда никаква,нямат ли някой по-умен в САЩ та да измисли нещо друго,че с това станаха за смях вече...
52
13
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Англия над всичко.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и без санкции едва я карат СШЕА.Смятай ако на тях им направят.
50
7
 
15
 
! Отговори
Смях до сълзи преди 3 години
САЩ, най-могъщата държава, най-напред във всички технологии не спря да се оплаква вече 5 години, че Русия им е предпределила изборите!
49
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добри новини, но това не е достатъчно. Трябва да се предприемат стъпки към пълно изолиране на кибертерористичния режим на Путинъ. Много малко са държавите, в които хакерството и кражбата на данни и пари са официална политика. Пълен игнор! До дупка!
48
3
 
11
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Обикновено ако някой доиде от другият край на града и настройва брат ти срещу теб още и съседите ти и почне да ти казва как трябва да живееш и да те заплашва и прави барикади и да тръби че искаш да го нападнеш . Може би не доброжелател на домашните ти.
47
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
толкова ли не разбраха някои западняци, че от това ембарго Путин спечели - досега бяха зависими от внос за някои видове храна и техника-руснаците се научиха да си го произвеждат, отделно дето Путин накара някои олигарси да инвестират в собствената си икономика и ограничиха износа на капитал от Русия, отделно дето му вдигнаха рейтинга , защото се появи "външен враг", срещу когото да се обединят всички руснаци
46
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия ялови санкции на физически и юридически лица с цел да не пострада ценния съвекски человек до никъде няма да я докарат американците. Руската диктатура може да бъде свалена само с въстание на крепостните. А за да има въстание на крепостните санкциите трябва да засегнат личния живот на крепостните, както беше по времето на Рейгън. Т.е. вместо сегашните санкции трябва да се въведат секторални санкции. От криворазбран хуманизъм западняците вече са неспособни да въведат и едни санкции.
45
3
 
8
 
! Отговори
чоко преди 3 години
Байдън е намислил нещо,дано слабоватият му ум не напарави някоя катастрофална грешка.Чакаме важни и невероятни новини от САЩ.