Руското МВР призова за неучастие в протести в подкрепа на Навални

Очаква се те да са най-големите в съвременната история на страната
19 апр 2021 16:10, Елка Василева
73
Руското МВР призова за неучастие в протести в подкрепа на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на вътрешните работи призова населението да не участва в планирани за тази седмица протести в подкрепа на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални, чието здраве сериозно се влоши по време на негова гладна стачка в затвора, предаде Ройтерс.

"Всякакви агресивни действия на участници в неразрешени публични събирания, особено опити да се предизвикват сблъсъци с представители на правоохранителните органи, ще бъдат разглеждани като заплаха за обществената сигурност и незабавно пресечени", посочи министерството.

Кремъл определи като провокационни призивите за национални протести в подкрепа на Навални и заяви, че не ги приема.

Още по темата

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, заяви пред репортери чрез видеоконферентна връзка, че неразрешени митинги в подкрепа на Навални ще бъдат разглеждани от властите като незаконни.

От обкръжението на руския опозиционер обявиха намерения да проведат в сряда протести, за които се надяват да бъдат най-големите в съвременната история на страната. САЩ предупредиха Русия, че ще плати цена, ако Навални почине в затвора.

Песков каза, че не разполага с никакви сведения за здравословното състояние на критика на Кремъл. Президентът Владимир Путин не може да предприеме никакви действия, за да следи здравето на руските затворници, отбеляза той.

Четирийсет и четири годишният Навални започна да отказва да приема храна на 31 март в знак на протест срещу по неговите думи отказа на затворническите власти да му предоставят адекватни медицински грижи за остра болка в крака и гърба.

По-рано днес управата на наказателната колония, където изтърпява присъдата си Навални, обяви, че той ще бъде прехвърлен в затворническа болница.

Кремъл каза, че ще продължи да отговаря съразмерно на всякакви по-нататъшни санкции, след като нови американски наказателни мерки от миналата седмица срещу суверенния дълг на Русия и вкарване на руски компании в черен списък я накараха да отвърне.

"Принципът на реципрочността е абсолютна константа. Тези (ответни) решения ще продължат да бъдат вземани, ако подобна практика продължи", заяви Песков.

Вчера съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че Вашингтон е казал на Москва, че "ще има последствия", ако Навални, който миналата година за малко не умря, след като според западни експерти е бил отровен с нервнопаралитично вещество от типа на Новичок, почине в затвора.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
И какво като протестират руснаците... какво ще ги избиете ли по стара руска традиция?
52
5
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
ЕС щял да държи Москва отговорна за здравето на Нахални, а за убийството на Милошевич в Хага кой ще отговаря?
51
9
 
11
 
! Отговори
АНОНИМ преди 2 години
НАВАЛНИ ИСКА ДА СЕ СПРЕ СЕВЕРЕН ПОТОКНАВАЛНИ ИСКА РУСИЯ ДА ЗАГУБИ СТОТИЦИ МИЛИАРДИ И РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА СТРАДА БИХ ГО РАЗТРЕЛЯЛ С ЧИСТА СЪВЕСТ -ПОДКУПЕН ПРЕДАТЕЛ
50
6
 
1
 
! Отговори
За симетрия преди 2 години
До АнонименНовите американци ще го пуснат байдън в канала на тоалетната , дано и всички транс с него. И да не забравят да пуснат водата после !(абе цензурата - четете ли изобщото тъпите глупости от този вид? има един - окава де що може с подобни върховни словоплетия!)
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата работа е един флеш-моб западна организация със много моби и малко руснаци!Няма да има паталлама стил Белия дом!Не знам какво чакаме...
48
6
 
4
 
! Отговори
Скука брат ми! преди 2 години
Я дайте да погледаме как се разгонват американците - по демократично му!Че на снимката е статично по - руски!
47
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 40Ти си лyд, пий си хапчетата!!!
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите руснаци ще го пуснат путин в канала на тоалетната , дано и всички чекисти с него. И да не забравят да пуснат водата после !
45
8
 
7
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Навални е никой в Русия пак няколко хиляди ще се съберат в цялата страна общо!
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на путинчо нещо почна да му гори под зад***а май :)И по-топло ще става . Парите са у запада и ще го правят само да си говори сибирското диктаторче :)
43
0
 
0
 
! Отговори
Kralik преди 2 години
"Една от първите срещи на думата *** може да се види във фразата тролване за новобранци[...]"
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се събуждат полека-лека.
41
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МВР ПУТИНОФИЛ: ГЛАВИТЕ ИМ СЪС ПАЛКА ЩЕ СТРОША!! И РЕЖИМА НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН ,ЩЕ ЗАЩИТЯ!
40
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПУТИНОФИЛ: ТОВА СА ТЕРОРИСТИ, ПРЕДАТЕЛИ!!!!
39
1
 
11
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
До Анонимен 37Руснаците ще се разбунтуват само когато им забранят водката!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40мечай си
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското МВР да помисли малко,на чия страна ще застане.Както се знае кола има два края.Да не сплашват руския народ,че от него започна глобалната промяна и изчезна робството и крепостните селяни.Много търпяха този психопат,време му е да разменят местата с Навални.
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като дойде края на Бойко Борисов,идва края и на Путин,след това на Ердоган и на края на Орбан и това означава ,че в нормалния свят вече няма да има диктатори и риск от война
35
4
 
13
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
Щели да стрелят сещуп неразрешени протести.Че то в русия,кога протестите са разрешени.Позволени са само демонстрации във възхвала на актуалния батюшка:сталин,хрушчов,брежнев или най - най ама най най великия -таварищ путин.роби на които ако им се позволи ще направят всички хора на земята роби като руските мужици.А малцината руснаци,които не са роби - разстрел, затвор или лагер в сибир.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин продължава да се изолира и окопава, интересно кога руснаците ще се разбунтуват наистина. Всичко, което е срещу статуквото е незаконно; как смеят хората да му се противят. Путин и целият му строй са огромен ***, смучещ от населението. Същото се отнася и по предишните режими. Понеже живеят така от векове, може и въобще да не се опомнят.