Говорителят на Путин: Положението с Навални не касае Кремъл

Песков отказа да коментира протестите в редица руски градове
22 апр 2021 17:45, Елка Василева
29
Говорителят на Путин: Положението с Навални не касае Кремъл
Снимка: архив, БГНЕС

Положението с опозиционера Алексей Навални не е въпрос, който касае Кремъл, а трябва да се обсъжда с прокуратурата или с Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), заяви говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

В отговор на въпрос дали Путин смята да възложи проверка на твърденията, че до Навални не се допускат лекари, Песков заяви, че "това не е в дневния ред" на Кремъл.

Той отново заяви, че всички въпроси по тази тема трябва да се отправят към ФСИН, а при подозрения за нарушения - към прокуратурата.

Още по темата
Песков отказа да коментира вчерашните протестни акции в подкрепа на Навални в редица руски градове.

"Не виждаме повод да даваме наша оценка. Това е по-скоро тема за оценка от страна на правоохранителните органи", каза той в отговор дали в Кремъл са обърнали внимание на протестите и как ги оценяват.
Песков добави, че доколкото тези прояви не са били съгласувани с властите, те са били незаконни.

На предстоящата си днес среща в Москва президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко ще обсъдят "последните събития с разкриването на диверсионни планове към Беларус", каза Песков.

В отговор на въпрос дали Кремъл смята беларуския президент за надежден партньор Песков каза единствено, че Лукашенко управлява Беларус, с която Русия е образувала съюзна държава.

На 17 април Лукашенко заяви, че срещу него и синовете му е било планирано покушение, организирано според него от американските специални служби и държавното ръководство на САЩ. Според шефа на беларуското разузнаване превратът е бил планиран за юни или юли тази година.

Песков заяви, че не очаква ситуацията с планираното убийство на Лукашенко с цел преврат в Беларус да повлияе на хода на интеграцията на Беларус с Русия.

"Интеграционните процеси в рамките на Съюзната държава са едно, а външните заплахи и непрестанните опити за намеса във вътрешните дела на двете страни (Русия и Беларус) са съвсем друга реалност, с която още дълго ще живеем и с която трябва да свикнем", каза Песков.

Сътрудничеството и съвместното противодействие на външните заплахи "са много важни и са в интереса на народите на двете страни", добави той.

Руският президент Владимир Путин сам ще отговори на предложението на украинския президент Володимир Зеленски за среща в Донбас, заяви Песков. "Ако президентът сметне за нужно, той сам ще отговори", каза той.

На молба за коментар на призива на украинския външен министър Дмитро Кулеба Западът да проучи възможността за изключване на Русия от международната система за междубанкови разплащания СУИФТ, Песков отговори, че този въпрос трябва да се зададе на руското външно министерство.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интеграцията на Беларус във Русия: сбъдването на мечтата на Кървавия пигмей за СССР-2.Буквално Лукашенко е продал белорусите на Путин.:)
18
10
 
3
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кървавия пигмей го втриса като чуе името Навални и ще става все по-актуален този факт.
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата шайка ги тресе яко, и са много изнервени.
15
2
 
15
 
! Отговори
до днес . бг преди 2 години
е па нас какво ни касае та всеки ден ни занимавате с тоя борец за права ?
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Октомврийската революция в Русия е нещо все още възприемчиво , но ... какво би станало, когато руснакът се опомни и разгневи, след дълги заблуди.Не знам дали го осъзнава, но може би и космоса ще му се види тесен.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навални не е човекът, който ще свали Путин.
12
15
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
На кремлядите ще им припари ако Навални умре!
11
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАГЪЛ КОМУНИСТ АКО НЕ ТЕ ИЗЛЪЖИ И ИЗМАМИ НЯМА ДА Е СЕБЕ СИ!!!
10
5
 
16
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Да идва Навални в България, че не ни достигат няколко луди.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за убиеца на Джордж Флойд.Как е със здравето, боли ли го нещо?
8
6
 
21
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
краварите се провалиха с опита за майдан и опита за покушение и преврат!Ето таво е работеща държава а нас на тепсия ни поднесоха накраварския агрсор и окупатор!Сртам за всеки който е прозападно настроен ,срам и позор!
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 17 април Лукашенко заяви, че срещу него и синовете му е било планирано покушение, организирано според него от американските специални служби и държавното ръководство на САЩ. Представени бяха записи от срещата на заговорниците в московски ресторант. Според шефа на беларуското разузнаване превратът е бил планиран за 09.05.2021 г.
6
12
 
5
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Песков си мисли, че е безсмъртен дядя Путин...
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за Навални песков ли си, какъв си.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязал съм, че поведението на почти всички русофили е унизително спрямо България. Грозно, непочтително, предателско. За Русия не дават и дума лоша да се каже, но ако кажеш лоша дума за България, много не им пука. Това е жалко поведение.
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати и авторитарбата власт, майна!
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдебните системи навсякъде по света са независими, Путин каква работа има със съда или САЩ да гонят дипломати. Международна некомпетентност и незнание.Навални като иска да обжалва в съда по законен начин, а не да гладува. Виновни са адвокатите на Навални.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прав е! който го е грижа, да му прати колет!