Единият нападател в Казан е ликвидиран, другият е задържан

Осем са жертвите на стрелбата в училище по официални данни
11 май 2021 12:42, Елка Василева
19
Единият нападател в Казан е ликвидиран, другият е задържан
Кадър: Twitter

Седем деца и една учителка са загинали при стрелбата в училище в руския град Казан, ранени са 20 души. Това съобщи РИА Новости, като се позова на пресслужбата на президента на руската република Татарстан.

Както съобщи президентът на Татарстан, жертва на стрелбата с а станали четири момчета и три момичета.

Преди това от спешните служби бяха съобщили, че при стрелбата са загинали 11 души, а четирима са ранени. Двама ученици са загинали, скачайки от прозорец на третия етаж.

Още по темата

Двама души с оръжие нахлуха днес с оръжие в сградата на училището и откриха стрелба.

Единият нападател влязъл през главния вход с автоматично оръжие и веднага открил огън, заяви за ТАСС източник от министерството на образованието. На входа е бил ранен човек от персонала.

Единият от стрелците скочи от прозореца и беше задържан. Той е на 17 години. Вторият беше ликвидиран от органите на реда.

Децата бяха евакуирани, някои ученици са скачали от прозорците, за да се спасят от стрелбата.

Ученичка разказа, че е била в час, когато първо чула експлозия, а след това започнала стрелба. Според момичето нападателите едва ли са ученици. Целият й клас бил изведен през черен вход и никой от съучениците й не е пострадал.

На място работят оперативните служби и полицаи.

Във всички учебни заведения в града бяха засилени мерките за сигурност. В града е въведен режим на антитерористична операция.

Властите в Татарстан обявиха 12 май за ден на траур.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Това е преди 2 години
краварска провокация, за да покажат на света - видите ли, не сме само ние с нас**рания г*з
13
2
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Републиката се нарича Татарстан заради болшевиките, а не заради Златната орда. Преди това е била Идел-Урал но за кратко.
12
2
 
2
 
! Отговори
В преди 2 години
Този където го хванаха отива директно до живот в затвора Черния делфин. Изгледайте има филм в тубата за този затвор. Със сигурност ще съжалява до края на дните си
11
1
 
5
 
! Отговори
komitata преди 2 години
тоз дето са го хванали ще съжелява че е бил жив
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Линч за вас...".....Де сопа неокстрена, де. Я прочети публикуваната през 1852 г. "Христоматия славянского язика" на светеца Иван Рилски и си задай сакралния въпрос "Кои са наши славянски братя? Тези, с които говорим на един славянски език, тези, които с радост приемат като родна славянската писменост на св.св. Кирил и Методий и св. Климент Охридски или задокеанските copocoидни поробители, колонизатори и рекетьори?"
9
6
 
5
 
! Отговори
Наско преди 2 години
Тези не отстъпват на американската демокрация.
8
15
 
5
 
! Отговори
777 преди 2 години
До АминКойто мисли че има братя и сестри в русия да хваща пътя натам и да не се връща , жалки безродни *** сте всички *** - болни хора с раздвоение на личността. Линч за вас и позорно изгонване , това ви оправя само.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Република Татарстан, т.е. Волжка България"==============Тази земя за последно се наричаше Волжска България през 1237 година.Тогава Волжска България беше завзета, опожарена, опустошена и разграбена от пълчищата на внука на Чингисхан Бату. Мъжете на Волжска България бяха избити почти до крак, а жените бяха погълнати и претопени от многомилионната Орда и героичният народ на Волжска България престана да съществува. Сега живеещите по тези земи се самонаричат татари, а републиката е Татарстан.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да отдадем заслуженото на силовите структури. След вероломно нападение изневиделица, буквално за две-три минути, единият стрелец е ликвидиран, а другият е задържан. Служителите на реда проявяват личен героизъм и рискуват живота си, тъй като са без бронежилетки и специално оборудване. Малко по-късно е задържан и предполагаем съучастник, който е бил извън училището. Професионална работа.
5
1
 
12
 
! Отговори
През куп за грош преди 2 години
За къде сте се разбързали така, че драскате каквото ви падне? Няма официално потвърждение за присъствието на втори нападател и ликвидирането му. Има един задържан и не с "автоматично" оръжие. Според изявления на властите миналия месец е получил разрешение за притежаване на гладкоцевна пушка.И ако може без тролщини този път. Убитите деца на никого за никаква политика не са виновни.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АминВреме беше всичките тия новини от стрелби в училищата в САЩ да мотивират други И*зроди по света! СПРЕДЕ ДА ДАВАТЕ ГЛАСНОСТ И ДА ИМ РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ПОСТЪПКИТЕ ПО НОВИНИТЕ! Сигурен съм, че голяма част от стрелците са го направили точно заради тази раздухана от медийте известност! Нищо не трябва да се говори за тези за да може никой да не научава за делата им!
3
1
 
22
 
! Отговори
Стоп преди 2 години
Деца са деца, спрете се.
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Един от малкото случаи, в които мизериите случващи се в Русия нямат общо с Путин.
1
8
 
36
 
! Отговори
Амин преди 2 години
Дълбоки съболезнования на братски Руски народ...