Стрелба и взрив в училище в руския град Казан, има загинали

Над 20 екипа на Спешна помощ са на мястото
Обновена: 11 май 2021 11:31 | 11 май 2021 10:33, Ния Христова
39
Стрелба и взрив в училище в руския град Казан, има загинали
Снимка: Pixabay
Две неизвестни лица откриха огън в училище в руския град Казан. По предварителна информация при стрелбата са загинали учител и осем деца, съобщи ТАСС, като се позова на източник от спешните служби. Ранени са 10 души, като четирима са хоспитализирани.

Няколко ученици са скочили от третия етаж, в отчаян опит да се спасят.

Учениците са евакуирани от сградата, където са проехтели изстрелите. Оказва им се психологическа помощ.

 
От прокуратурата заявиха, че се проверява информацията за извънредната ситуация.
 
"Прокурорът на Република Татарстан Илдус Нафиков замина за местопроизшествието. Обстоятелствата около инцидента се разследват", се казва в изявление на министерството.
 
Спецслужбите съобщават, че малко след стрелбата е избухнал и взрив, предаде РИА Новости. Задържан е непълнолетен, виновен за стрелбата, съобщават още службите.
 
Над 20 екипа на Спешна помощ са на мястото на произшествието, съобщи здравното министерство на Татарстан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сякаш убиването трябва да стане рутина,кой му е продал оръжието и психотеста,как?Всичко ще се потули и ще останат само паметници.А къде сте виждали стационарна камера да проследява и зумира?Тя се движи с темпото на крачещият.Нещата са миризливи,като катастрофата с М.Цветков.Отразяването в руските медии беше шоу,с фарсово изиграни роли и напъни да се покаже скръб и загриженост.Не можем да вярваме на сетивата си дори,всичко е дело на фокусници,които обезличават самото съществуване.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно удрят по най-скъпото, за да събудят дивите инстинкти на хаоса,тъй нужен за приемане на новия порядък,техномед фашизъм.
32
0
 
0
 
! Отговори
Феликс преди 2 години
За руснаците такова събитие е шок и трагедия, за американците - скучно ежедневие.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анти Терорист преди 2 години
"затова са го оставили жив единия терорист за да могат да му таковат майката сега...просто му е бедна фантазията какво ще му се случи"....................Да, така е, но това няма да въкреси невинните жертви.Пречукаха и бин Ладен/офф и много от съратниците му. Трябваше да го направят по-рано, а не "след дъжд, качулка".
30
2
 
4
 
! Отговори
Мосю Женераль преди 2 години
Френските патриоти ще излязат прави, че на Европа й предстои гражданска война.Някои политически ръководители май ще трябва да бъдат изправени пред трибунала в Хага и обесени по най-близките дървета и най-скоротечната процедура.BTW, Русия не беше ли азиатска рэспбулика?
29
1
 
3
 
! Отговори
гого преди 2 години
До Анонимен затова са го оставили жив единия терорист за да могат да му таковат майката сега...просто му е бедна фантазията какво ще му се случи сега
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позовавайки се на самосиндикални "знаещи" форУМняци, всичко това става със спомоществователството на Чичо Сам, но е достатъчно и за най-умствено ограничените индивиди да проследят събитията в Беслан и масковский театър, за да им просветне, че има нещо друго и то е с руско-муслимски ориджин.Четете и пълнейте.
27
2
 
2
 
! Отговори
Anti Terrorist преди 2 години
За да се събудят матушниците, нека напиша в прозорчето на Гуугл, следното:Terrorist attacks in Russia (with statistical summary)За съжаление,терористичните актове са класифицирани до 2017.Новите - пак в нета.От фактите няма бягане!
26
1
 
1
 
! Отговори
8 преди 2 години
Ислямисти от всякакъв калибър!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единият от нападателите, 19-годишният Ильназ Г., скочи от прозореца в опит да избяга и беше задържан от силовите структури на Росгвардия. Другият терорист е бил ликвидиран. Също така е задържан предполагаем ятак или ръководител на стрелците, 41-годишният Рамиль М. По-късно националният НАК опроверга информацията за двама стрелци.
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е дали западната антикултура пробива навсякъде и трови мозъците на младите по легалните пътища или подобни терористични актове са подготвени и реализирани от центрове извън територията на РФ?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин изрази съболезнования на близките на загиналите, а Мурашко и Кравцов пристигнаха в Казан с борд на МЧС, натоварен с медикаменти и голям екип от психолози.
22
5
 
11
 
! Отговори
Нито мир, нито война преди 2 години
Безумие !Това не е общество, а зверилник.По времето на Съветския съюз подобни гадости бяха немислими. Днес, западната антикултура, уви, пробива навсякъде и трови мозъците на младите......
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Татарстан не беше ли Волжска България"..............................................Тази земя за последно се наричаше Волжска България през 1237 година.Тогава Волжска България беше завзета, опожарена и разграбена от пълчищата на Бату. Мъжете на Волжска България бяха избити почти до крак, а жените бяха претопени от многомилионната Орда и героичният народ на Волжска България престана да съществува.
20
4
 
6
 
! Отговори
100% преди 2 години
Истинско падение . Убити деца, взрив....
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ви е паднала цената нещо, скоро за канче ориз ще квичите на умряло.----------Не бой се, колега!Във вашата Матушка отдавна са изквичали. :D
18
5
 
26
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Където има фес има стрес! Стара българска поговорка. Това пише в корана това правят. Някой чуеал ли атентатор будист?!? Хиндуист?
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Russian Orthodox 15-20%, Muslim 10-15%, other Christian 2%------------Горната извадка е от Алманах на Световните Факти, издаван всяка година от ЦРУ.Прави впечатление, че ристиените са доста кът, а онези, които се пишат за такива, като Путин и сие, НИКОГА не са били кръстени!Много точни данни на колегите от ЦРУ.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тероризмът в Щатите не винаги е дело на муслими.Много често това действие е резултат от изкрейзили мадъфакърс и ред некс: любовна мъка, безпаричие от мързел, вродени биологично-компютърни дефекти и пр., но не на верска основс.Заб. Не думам за 9/11!
15
4
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Сега погледнах в уикипедията - руската и немската страници за Русия. Прави впечатление, че в руската страница за религиозния състав са смутолевени едни 5% мюсулмани и то трябва да почетеш, че да ги намериш тея 5%. В немската уикипедия обаче е дадена ясна графика за религиите и там са 15% мюсулмани. Според мен обаче реалния процент е дори над 20%, тъй като азиатската част са масово мюсулмани - башкартастан, татарстан, чечня, из планините и т.н.