Убиецът от училището в Казан стрелял със законно оръжие

19-годишният Илназ получил разрешително на 28 април
11 май 2021 14:00, Елка Василева
20
Убиецът от училището в Казан стрелял със законно оръжие
Кадър: YouTube

Задържаният след стрелбата в училище в руския град Казан Илназ Г. на 19 години е получил разрешително за оръжие на 28 април. Това съобщи депутатът Александър Хинщейн за РИА Новости.

Документът бил получен два дни след отписването на младежа от колежа, съобщи Telegram каналът Mash.Нападателят е бил въоръжен с турска пушка Hatsan ESCORT, която е една от най-евтините автоматични оръжия.

Още по темата

Сутринта на 11 май Илназ Г. е влязъл в училище №175 и открил стрелба. Загинаха 7 деца, 16 души бяха ранени. Младежът беше задържан. Той е действал сам. Учил е в същото училище преди четири години, след това започнал да учи в колеж, пише Лента.ру.

По-рано беше съобщено, че нападението е било извършено от двама младежи – те влезли в училището с оръжие и започнали да стрелят. Единият от стрелците – 19-годишният Илназ Г. бил скочил от прозорец и бил задържан, а вторият бил ликвидиран от силите за сигурност.

По-късно служителите на реда са задържали и предполагаем помощник на стрелците – 41-годишния Рамил М. Руският Национален антитерористичен комитет опроверга информацията за двама участници в нападението.

По последни данни при стрелбата са загинали седем деца и една учителка, ранени са 20 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
2
 
! Отговори
скапан русофил преди 2 години
Нормален ден в Блатная. Според клепоухия ни Прецедент там е рая. Сега със служебнто правителство ще вкара и България в Евразия
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Русия вече е като във ФАЩ.
14
11
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
И се замисли как така всеки път, когато Путин има вътрешен или външен проблем и нужда от това да консолидира властта си, се случват подобни "инциденти". Сигурно няма връзка с това, че мюсюлманите милиардери в Русия, които са част от путиновия кръг, са една значителен дял от руската олигархия.
13
8
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Хайде пак ЦРУ ви е виновно на вас... А после се смеете на приказките за руски шпионаж...
12
4
 
10
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Заслужава да почива до края на живота си в някой от най-добрите ол инклузив в Русия - Полярната Сова, Белия Лебед, Черния Делфин, Снежинка и т.н.
11
4
 
5
 
! Отговори
sg преди 2 години
До ГадовеЗащото те не могат да се защитават срещу огнестрелно оръжие....Защото тези, които ги избиват нямат нищо между краката и не смеят да нападнат никой, който може да отвърне...Жалко за децата. Сега в затвора ще го "превъзпитат".
10
8
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До ХммВярваш ли? За тях е удоволствие да коментират подобни случаи в САЩ и да злорадстват!
9
9
 
4
 
! Отговори
Сега .. преди 2 години
... джуджето ще използва повода да изземе на мужиците каквото мизерно оръжие имат.За всеки случай.В Русия дори да стане нещо случайно, последиците от него не са. А не е съвсем сигурно, че това е случайно също.
8
5
 
11
 
! Отговори
Корана е супер преди 2 години
Където има фес, има стрес. Стара българска поговорка..... издържала изпитанията на времето, от 1444 до днес! Докато будизма не измести исляма в Азия все ще е така до ктая на света
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е столицата на Волжка България, но сега са турци и татари и е потурчена от турците.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те там са българи
5
11
 
13
 
! Отговори
До 3: преди 2 години
Чеченският тероризъм е продукт на ЦРУ.Когато бяха атентатите в САЩ, Путин предупреди Буш-син за намесата на ЦРУ, американското финансиране за чеченския спря с това и проблемите.Колкото до атентата - чисто подражание на всекидневието в САЩ.
4
9
 
12
 
! Отговори
++++++ преди 2 години
Съболезнования на братския Руски народ.
3
22
 
13
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Бог да прости загиналите! Русофилите трябва да спрат да се подиграват на подобни трагедии, когато се случват на Запад , защото и руснаците не са застраховани. Според отровения Ал. Литвиненко чеченския тероризъм е продукт на руските тайни служби, чрез който Путин си вдига рейтинга. Не е изключено и сега да е така, за да се заглушат вълненията около Навални.
2
4
 
25
 
! Отговори
Jj преди 2 години
Нямам думи ... ужасна трагедия :( Независимо дали сте за или против Русия, когато хора, деца умират без причина, все е трагедия. На този пус-ио следващите години в затвора ще му се сторят ад.
1
3
 
27
 
! Отговори
Гадове преди 2 години
И защо деца, защо?!