Като на филм: Бензиностанция се запали, гръмнаха и резервоари

Най-малко 25 са ранените при инцидента в Новосибирск
Обновена: 15 юни 2021 06:52 | 15 юни 2021 06:40, Ния Христова
49
Като на филм: Бензиностанция се запали, гръмнаха и резервоари
Снимка: БГНЕС
Пожар е избухнал на бензиностанция в руския град Новосибирск, в резултат на което няколко контейнера с гориво са се взривили. По предварителни данни са ранени над 25 души, някои от тях са в болница в тежко състояние, пише БГНЕС.
 
Представител на компанията "Еврогаз", която е собственик на бензиностанция на магистрала "Гусинобродское", е заявил пред ТАСС, че пожарът е започнал при зареждането на автомобил с бензин. Според предварителни данни са последвали от четири до пет експлозии, докато огънят се е разпространил на площ от повече от хиляда квадратни метра.
 

 
Евгений Лебедев, говорител на местното министерство на извънредните ситуации, каза пред агенцията, че пожарът е възникнал, тъй като един от бензоносителите не е бил заземен в момента, когато горивото е било източено в неподвижен контейнер.
 
Новосибирският информационен сайт NGS.ru публикува кадри, на които се вижда горелка с висок пламък по време на експлозия и бензинов резервоар, който лети на голямо разстояние и качващ се в кола. Други руски медии също публикуват кадри от експлозията.
 
Министерството на извънредните ситуации съобщи, че около 17:00 часа московско време пожарът е бил потушен. Кадри от местопроизшествието обаче показват, че над огъня все още се издига дим.
 

 
NGS.ru съобщава думите на местна жителка, която е била свидетел на инцидента.
 
"В небето видяхме огромна пожарна шапка и бяхме ужасно уплашени. Честно казано, първоначално си помислихме, че е война", казва тя. "Погледнахме внимателно, излязохме на балкона, стояхме дълго време, а стените трепереха. Горещ въздух лъхаше в лицата ни. Нещо избухна много силно. Сърцата ни се свиха от страх.. Не всеки ден се вижда нещо подобно".
 
Според ТАСС най-малко четири от пострадалите са служители на бензиностанцията и двама пожарникари. Ирина Болшакова, главният лекар на линейка в Новосибирска област, казва пред „Интерфакс“, че сред тези, които са се озовали в болницата, има деца. "Има дете, на 12 години, състоянието му е с умерена тежест, дори доста леко, но е хоспитализирано", каза Болшакова. По-рано беше съобщено и за хоспитализация на 10-годишно дете. Съобщава се, че общо 17 души са хоспитализирани.
 
Агенция ТАСС се позовава на източник в службите за спешна помощ, според който броят на жертвите продължава да расте, тъй като хората продължават да търсят медицинска помощ, и вече е достигнал 33. „Интерфакс“ съобщава, позовавайки се на представител на регионалното здравно министерство, че общият брой на жертвите е 28 души. Според различни агенции от седем до девет души са в тежко състояние.
 
Заместник-прокурорът на Новосибирска област Павел Смагарински заяви пред ТАСС, че властите извършват „мащабна проверка на всички бензиностанции в региона с участието на служители на Ростехнадзор“. Следственият комитет образува наказателно дело. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""В небето видяхме огромна пожарна шапка и бяхме ужасно уплашени. Честно казано, първоначално си помислихме, че е война" Путин толкова ги е психясал, че горките отвсякъде очакват да започнат да гърмят бомби ....
38
3
 
6
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Някой от плюещите погледна ли улиците? Сравни ли ги със софийските? Или слушат само дрънченето на центи в джоба си?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбаеш дупка в центъра на града и я пълниш със силно възпламенимо и експлозивно вещество. Свързваш я с мощна помпа и я даваш на някакъв случаен тип да го налива това вещество в горещата си кола. Ако трябваше тепърва да се правят бензиностанции, нито една държава нямаше да ги разреши.
36
0
 
7
 
! Отговори
Ало, редактора преди 2 години
Първото видео е от 2020 и от друга "експлозия"
35
1
 
3
 
! Отговори
мустафата преди 2 години
нещо умно да напиша и аз тука...ама - мисля, мисля ...не моа са сетя ?
34
0
 
9
 
! Отговори
az преди 2 години
До АнонименОгъня се бил разпрострял на ЦЕЛИ 1000 квадратни метра?! Знаете ли, че това е 1 декар? Знаете ли, че това е квадрат със страна 33 м?
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ватнишка работа. И какъв е този "Еврогаз" в азиатската държава?
32
15
 
12
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 2 години
Пишман журналистката изкара някой друг пробит долар от фондация "Америка против България ". Е и ?След всяка твоя статия феновете на Русия се увеличават!P.S.Между другото в прехвалените Юесей се взриви цял химически завод ! Приятен ден.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Снимките на горящата бензиностанция са руски от ТАСС. Какъв е проблемът русофилче?"-------------------------- Руски са. И аз това казвам. А къде са снимките и видео материалите за гръмналия химичен завод в щатите? Къде е информацията за жертвите? Катастрофата край Чикаго е много по-мащабна.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е и аз гледам разни пушат по бензионостанциите ... явно не им е мил живота ..
29
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората казват, че никога не се знае кога ще умреш, кога ще те бутне кола или нещо подобно. В Русия тези шансове се увеличават драстично. Хората там са на границата на оцеляването. Ако не умреш от глад, ще те бутне пиян руснак с ладичка
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ... горелка с висок пламък по време на експлозия и резервоар, който лети на голямо разстояние и качващ се в кола ... "
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има двама пострадали пожарникари, защото работят, премерено рискуват и показват резултати, а не стоят на безопасно разстояние, докато всичко което гори, изгори. Имаш ли представа колко стотици пожари в руската тайга гасят руските пожарникари в този момент и всяка минута рискуват живота си?
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте публикували измислици копирани от медийните лъжци в загниващия капитализъм. Русия е най-великата държава. Там живеят най-интелигентните хора и такива неща не могат да случват. И това пореднта лъжа като тази за рисОса. Само лъжи. ВирОс няма. Факт.
25
7
 
13
 
! Отговори
Слава преди 2 години
Дива Россия!
24
10
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
колко процента са отишли в чекмеджето на тиквата от 630млн дадени за "ремонт" на язовири?
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорос, джендърите, капиталистите, империалистите, украинците, космосът и космите са виновни.Да живее путин и россия.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни интересува нас нормалните хора.
21
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Съседната новина е за гръмналия химичен завод в Щатите, не знам какво мрънкаш.
20
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Анонимника, колкото и да имат роботи руснаците, има двама пострадали пожарникари.