Байдън и Путин си стиснаха ръцете преди началото на срещата си

Това е станало по инициатива на американския президент
Обновена: 16 юни 2021 15:22 | 16 юни 2021 15:21, Елка Василева
35
 Байдън и Путин си стиснаха ръцете преди началото на срещата си
Снимка: БГНЕС

Президентите на САЩ и Русия - Джо Байдън и Владимир Путин, си стиснаха за кратко ръцете преди началото на своята среща в Женева, предаде Франс прес.

Още по темата

Агенцията отбелязва, че това е станало по инициатива на Байдън.

Това е първата среща между двамата, откакто американският президент встъпи в длъжност през януари.

Путин и Байдън бяха посрещнати последователно във вилата "Ла Гранж" от швейцарския президент Ги Пармлен. Домакинът им пожела късмет при разговорите, които обаче се очертават напрегнати, отбелязва още АФП, цитирана от БТА.

Двамата президенти си направиха обща снимка и се ръкуваха преди началото на първата си официална среща.

Байдън каза, че „среща лице в лице винаги е по-добре“, а Путин изрази надежда да продуктивни разговори.

Двамата бяха приветствани от швейцарския президент Гай Пармелин пред вилата на Женевското езеро, където се провеждат разговорите.

Срещата, на която присъстват и първите дипломати на двете страни, се провежда на фона на най-силното напрежение между Москва и Вашингтон от години.

В центъра на разговорите се очаква да бъдат кибератаките, намесата в изборите, човешките права, международните конфликти и споразуменията за ограничаване на арсенала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ще стиска ръцете защото не знае каква флашка може да изпадне от джоба нагоста
28
7
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
КОСМИЧЕСКА АМЕРИКА Е НАЙ-МОГЪЩАТА ИКОНОМИЧЕСКА И ВОЕННА СИЛА В СВЕТА. ПЕНТАГОНЪТ И НАСА ЖИВЕЯТ В 25-ТИ ВЕК, 400 ГОДИНИ ПРЕДИ ЧОВЕЧЕСТВОТО. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ПОДРОБНОСТИ.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Джо взе ли си тефтер да си записва какво ще му наредят?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите са факт, други разумни възможности не ви останаха. Не се занимавайте с нас повече, освен ако не искате да затъвате. Но можем да ви влезем в проблема срещу ваш писмен ангажимент да изпълните някои наши резонни желания. Това би следвало да е основното послание на Путин.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 часа е по план.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако срещата е продължила два часа, значи е била без резултат. Явно Путин не се е огънал под натиска на чичо Джо и му е казал да си върви по живо по здраво /и че няма работа в Азия/.
23
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
От Путин зависи дали САЩ ще оцелеят...Засега той твърди,че би желал Америка да се запази като първа сила,ама ако му падне пердето,кой знае?
22
1
 
3
 
! Отговори
До Португал преди 2 години
Сега му стискат ръката, щото се надяват да запази неутралитет по отношение на Китай. За там се насочват, засега ще оставят Русия на мира и почват Китай, крайната им цел.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На света няма по-голям приятел на САЩ от Владимир Путин. Горбачов търсеше разведряване поради идеологическа и икономическа немощ на СССР, изтощаваща и, най-лошото, деградираща самите граждани. Путин няма проблем с икономиката, перспективите, това някак е в главата на Байдън... Всеки следва първо да си напише домашното, после да се нарежда пред микрофоните.
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правим си майтапи, но положението е доста сериозно. Щатите са "Колос на глинени крака", Русия за сега се крепи, но...! Китай напрегнато следи какъв ще е резултата от тези преговори. Между другото най-опасен е периода когато една Империя се руши...
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малии... Срещата на "четери очи" току що завърши. Срещата продължила Два часа?! Горкия Джо, сигурно е подремнал поне един час -))))
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как мислите, чии карти са подресени по-добре?
17
3
 
21
 
! Отговори
Portugal преди 2 години
За мен това е капитулация на САЩ. Години наред плюха, плюха, плюха по Путин, наричаха го убиец и какво ли не. Не им се получи да го свалят от власт, провалиха се в Сирия, провалиха се в Украйна, провалиха се със Северен Поток. И сега му стискат ръката и се срещат с него. Лицемерни, долни американци.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайван-пазар почна... ...ния, на коя ли сергия сме...?
15
6
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Позицията на Джо по Северен пток не се е променила, нито пък на баба Меркел... Както се казва "да обещаеш, не означава да гонаправиш" -))) От изхода на тази среща ще зависи кой ще е "главният противник" на Щатите - Русия или Китай!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам, американците искаха среща. Руската икономика освен, че устоя и укрепна от санкциите, върви нагоре, освен всичко, с нови проекти и технологии. Не i-фони и подобни, а водород, хелий, нова енергия. Америка изостава в превъоражаването, а и е много скъпо. Китай започва да изпреварва. Не знам за какво му е на Путин тази среща, освен евентуално да помогне на САЩ да не потъва толкова бързо.Човешки права? Украйна? Смях!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като не прави разлика между Сирия и Либия-Джо е убеден ,че е в Швеция.
12
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве сеа не разбрах как се казва швейцарският президент - Ги лий, Гай лий, Пармлен лий, Пармелин лий, аве все тая.Туй ще да е писано баш от президента Бай Дън.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви санкции ще смекчава Байдън ,като миналия месец ги отмени и Путин си строи Северен Поток 2 ?!
10
3
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Снимката е като илюстрация към басня със заглавие "Лисицата и зеленчукът".