Байдън имаше предложения, а Путин повтаряше заучени фрази

"Руският президент отправи само обвинения и констатации", смята Искрен Иванов
17 юни 2021 15:54, Ния Христова
82

Срещата на президентите на САЩ и Русия в Женева приключи с обща декларация, но с отделни пресконференции и без значителен пробив по спорните въпроси. Владимир Путин и Джо Байдън разговаряха по-малко време от очакваното.

"Американският президент отиде на тази среща по-подготвен, а Путин отиде с констатации и не беше готов за този разговор. Демонстрира самочувствие, което на моменти подразни Байдън. Повтаряше заучени фрази, които руснаците повтарят от Студената война насам. Не чухме от него никакви конкретни предложения. Водеща страна в разговора беше американският президент", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Искрен Иванов - преподавател по политология и специалист по външна политика на САЩ.
 
Иванов отбеляза, че първият основен въпрос е бил ядреното сдържане в глобален план, а вторият - киберсигурността. Кибервойните са ново предизвикателство и до този момент няма сключено международно споразумение, в което да са регламентирани като такова предизвикателство, обясни Иванов и добави, че за САЩ в момента това е един от най-големите проблеми. Третата основна тема са човешките права и демокрацията. 
 
"Докато Байдън даде предложение как да бъдат решени тези въпроси, то руският му колега отправи обвинения и констатации", подчерта Иванов.
Още по темата
 
Според него Путин се е възползвал от разговора, за да отвърне на "жеста", след като преди време бе наречен "убиец" от Джо Байдън. 
 
"Обученията на НАТО по границата са част от стратегията за сдържането на хибридните заплахи. Това са рутинни учения, но все повече присъстват в руската риторика", каза още Искрен Иванов.
 
Той изтъкна и това, че Русия няколко пъти е опитала да навлезе в Украйна, но администрацията на Байдън е реагирала много бързо и руснаците са преценили, че рискът не си струва.
 
"Украинският елит е силно разделен. Имаме Западна Украйна, която иска бързо да се интегрира в НАТО. И Източна Украйна, в която има пълно затъмнение. Тези военни учения са част от сблъсъка на Америка и Русия", обясни международният анализатор.
 
"Путин очакваше, че тази среща ще бъде просто игра на думи, в които ще разменят любезности. Руският президент беше отвикнал да преговаря. Тръмп беше много по-уклончив по отношение на американските интереси. Администрацията на Байдън има доста по-твърдо отношение спрямо Русия", заяви Иванов.
 
Той не смята, че срещата е вид затопляне на отношенията между САЩ и Русия, а по-скоро ставало въпрос за опит за такова от американска страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
НДРУАН преди 2 години
този мазния искрен иванов би трябвало да е безработен. в никоя друга страна няма да помирише работа и ще рови по бокл. кофи
55
1
 
5
 
! Отговори
Тим преди 2 години
Ама не се излагайте да каните такива подмазавщи се на САЩ пишман коментатори, моля ви.Байден няма куража да се яви на съвместна конференция с Путин, прие твърдатаруска позиция по въпроса за Украйна - съблюдаване на Минските споразумения, отряза Украйна от НАТО по принцип, това недоразумение дето тук сте го поканили прикзава фантазми.
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалък и смешен коментатор, който не познава ИЗОБЩО нито американската политика/дипломация, а още по-малко руската политика/дипломация. Както е известно, когато говори Владимир Путин трябва да слушаш с четирите си уши и да имаш таланта да разчиташ между редовете и зад редовете. Ако сайта днес.бг уважава себе си няма да публикува подобни коментари.
53
16
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Я виж ти колко платени *** имала Империята на злото и нейния император Мордор.Страната с най- много концлагери и милиони избити в тях е любима на нашенските червени макаци.
52
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искрено си кажи добре ли ти платиха! Отвратително!
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалноВярно е. Путин го направи на Мики Маус...
50
7
 
26
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Путин направи за смях Байдън. Безответно. Прочетете европейските новинарски сайтове и ще разберете защо. Имам предвид на немски, френски, испански и италиански.
49
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде знае г-н Иванов какво са си говорили Байдън и Путин, да не би и той да е присъствал на срещата им? Или си вади заключения от пресконференциите?
48
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин повтарял заучени фрази... Искренчо, дядовото, от коя гора ви хващат, за да ви лансират да "анализирате" по екраните?
47
5
 
7
 
! Отговори
Уточнител преди 2 години
Българската агентура на Северната *** са Властелини на тъпнята...
46
3
 
34
 
! Отговори
Папагали преди 2 години
Нашите новинари повтаря заучени фрази а Путин пак показа че е власелина на планетата.
45
4
 
31
 
! Отговори
извод: преди 2 години
Краварите са кравари дори като има запис на случилото се!
44
3
 
33
 
! Отговори
Мериканска медия! преди 2 години
Пак представяте желаното за новина!
43
2
 
32
 
! Отговори
смешно заглавие преди 2 години
Объркали сте имената - Путин имаше предложения, а Байдън повтаряше заучени фрази - четеше си ги от пищова че не можеше да помни горкия...
42
3
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Голям анализ,няма що-само клишета,при това лъжливи.Впрочем,самият Байдък говореше 100% клишета на демократите известни от години.Затова и не направи гафове.Да е благодарен,че Путин не го вкара в капан и беше снизходителен към него.
41
3
 
17
 
! Отговори
велик Владимир преди 2 години
Да, и понеже тези от САЩ се опитаха да ликвидират Русия по най-жесток начин, този голям човек, който върна блясъка и мощта на Русия най - безмилостно се разправи с техните планове! В Русия всичко свети и грее, на ден през центровете за руско гражданство преминават стотици западняри, вкл. и наскоро писаха, че една от най - приближените на Рейгън и отявлен враг на Русия също е поискала руско гражданство! Но странно защо се мълчи...
40
1
 
28
 
! Отговори
смешник соросоид преди 2 години
Май и тоя "искрения" е от тия на хранилките на Сорос....иначе щеше да има поне малко СЕБЕУВАЖЕНИЕ и да не говори откровени неистини! Иначе, за да ограмотим въпросния "аналлизатор" , нека му кажем, че Путин е един от малкото държавници в света, които четат ВСИЧКО, което им се предостави, готвят се за всяка среща най-сериозно, интелигентен е доста над средното, и е БЕЗМИЛОСТЕН с разни...шлифери като аналлизаторчетата! И както е казал мъдрия - " с ЖЕСТОКОТО могат да се справят само БЕЗМИЛОСТНИТЕ"!
39
0
 
27
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Преподавател по политология,демек празнодумец. Аман от *** кръстени специалисти.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искренно Глух, Сляп и Невеж е унуката на дедо йово. Кой как отговаря зависи от кои журналисти кои точно въпроси задават. Американците ако са усетили че единият президен върти очи, разлиства с пръсти хартийки и прави дълги паузи ще подскочат да покажат къде кой и заради кого е монтиран суфльор. Наваални точно в този момент ако иска да събори Московския режим трябва да се самоубие. . . . толкоз. Льоха продадоха те. гавра с живота на ***
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз понеже е присъствал на срещата лично, м да