Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19

Посетителите на руския президент се поставят под двуседмична карантина
18 юни 2021 19:34, Нели Христова
152
Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече повече от година хората, които искат да се срещнат с Владимир Путин, се подлагат на двуседмична карантина в руски хотели и санаториуми, за да предпазят 68-годишния президент от COVID-19.

От март 2020 г. мощни бизнесмени, областни управители, пилоти и медицински персонал, доброволците на икономическата конференция и дори ветерани от Втората световна война се карантинираха, за да се срещнат с лидера на Кремъл или дори само да бъдат някъде около него.

Срещата му с Джо Байдън, който обиколи Европа, присъства на срещата на Г-7, а след това бе на срещи с лидерите на ЕС и НАТО, обаче успя да изкара Путин от бункера.

Руският президент не пътува публично в чужбина от избухването на пандемията от коронавирус в началото на 2020 г., като приема чуждестранни лидери в Москва или Сочи и провежда по-голямата част от срещите си с правителствени министри и областни управители онлайн.

Критиците на Кремъл обвиниха Путин за това, че се е подслонил в "бункер" по време на пандемията, тъй като според съобщенията, той е бил защитен от медицински тунели със съмнителна ефикасност, които пръскат посетителите с облак от дезинфектант.

По-късно разследващият сайт Proekt разкри, че Кремъл е построил идентичен офис без прозорци в Сочи, курортен град на Черно море, където според съобщенията Путин провежда срещи, докато се смята, че е в Москва.

Очакваше се това да приключи, след като Путин получи първата си доза от ваксината "Спутник" през март, процедура, която не беше документирана пред камерата, а Кремъл заяви, че медиите ще "трябва да повярват на думата ни".

Но двуседмичният карантинен период остана за много посетители, включително американския телевизионен екип, който се срещна с Путин за интервю преди срещата на върха.

"Оценявам допълнителното време, господин президент", каза Кир Симънс, кореспондент на NBC. "Екипът е в карантина от почти две седмици, така че това интервю е много важно за нас."

Журналистите от руската държавна телевизия също са били изправени пред подобни карантинни мерки.

Бавният процент на ваксинации в Русия доведе до "експлозивен растеж в случаите", според кмета на Москва Сергей Собянин, което го кара да обяви едноседмичен бизнес празник.

Преди пътуването за срещата на върха говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не е бил ваксиниран, тъй като все още има висок брой антитела от миналата година, когато е преболедувал COVID-19.

"Всички мерки за безопасност са взети изключително сериозно“, каза Юрий Ушаков, помощник на Путин. "От гледна точка на здравето на президентите, както американците, така и ние сме подходили много сериозно към това. Напоследък той няма толкова много лични контакти и затова специалното внимание, което се обръща на тези въпроси, е нормално."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Поредните порции простотия...г-н Байдън и г-н Путин се договориха да се срещнат доброволно,за доброто на човечеството,САЩ и Русия,Китай,Франция,Великобритания...и цялото човечество,водят човечеството ни към гибел...манипулации,его,сметки,лицемерие...всички имаме отговорността да запазим Света ни за децата ни...време е да се събудим от тази враждебност насаждана ни от болни мозъци обслужващи клишета..Децата ни имат нужда от Дом...Света ни е техният Дом...
117
2
 
2
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
" ... ще дойде президент с двама двойника. Единият от майка рускиня и баща китаец, другият от баща руснак и майка китайка, но очичките ще са същите!"
116
7
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 2 години
Байдън успял!!! Това е най-големият виц на 2021 г! За Байдън е успех да усети навреме, че му се ходи в тоалетната и да не се изтропа в памперса! Сериозно ли вярвате че това старче с деменция, което се търкаля по стълбите на самолета, наистина управлява САЩ???
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мда:правилно се сещаш,готин,че тоя памперс е говорител на военно,промишленият комплекс на ФАЩ
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредна глупост.....
113
7
 
6
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Байдън,колкото и неадекватен да е,все пак е президент на САЩ.Срещата е важна,дори само за да се опита почвата.Нещата може и никак да не зависят от самия Байдън,но той е легитимен говорител на американската позиция,който и да я формира.
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да го светнем Владко, че единственият (и неизбежен) изход от живота е смъртта и колкото и да се кълчи и да не му се ще неминуемо ще му дойде и на него последния ден. И едва ли ще има мавзолей и прочие азиатски глупости.
111
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Никаква вакцина Путин не си е сложил.Преди месец направи обръщение към Федералното събрание на което всички присъстващи бяха с отрицателни PCR тестове и пак трибуната,от коята говореше,беше поне на 50м от първите редове в залата.Тресе го параноята,нали иска да управлява вечно и чака да бъде клониран.Та демен да доживее до този "исторически" момент.
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На деня на Победата Путин беше на Червения площад сред хората и това се виждаше по телевизията. Или може би това е бил негов двойник?
109
5
 
18
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
Г-ЖО ХРИСТОВА ЗАЩО СЕ МЪЧИТЕ ДА ОПЛЮВАТЕ НАЙ СИЛНИЯ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА ПУТИН ЩЕ ГО СРАВНЯВАТЕ СЪС СТАРЕЦА БАЙДЪН -ТАКА ПРАВИТЕ И ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА И В Б-Я БЪДЕТЕ ПО ИСКРЕНА
108
9
 
1
 
! Отговори
SuperNova® преди 2 години
Веднага стана ясно колко "не ви интересувал" бункерния дядка! На десетата минута откак му се в спомена (не спомИна) прякора и на момента цъфнахте разпалени - да му опазите честта.
107
8
 
0
 
! Отговори
SuperNova® преди 2 години
Веднага стана ясно колко "не ви интересувал" бункерния дядка! На десетата минута откак му се в спомена (не спомИна) прякора и на момента цъфнахте разпалени - да му опазите честта.
106
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин хич ме му пука за вируси. Даже се здрависа с байдън.
105
8
 
0
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
До SuperNovaНе разбра ли че бункерния дядка ни вълнува само доколкото ядеше тоягите на Тръмп и седеше кротко. Сега когато Младежа с двойните маски изпълзял от мазата си, го кани да му раздава подаръци и пържолки, за да го умилостиви, явно ти харесва само на тебе.
104
11
 
2
 
! Отговори
SuperNova® преди 2 години
А сега сериозно - да ви имам аргументите!На бункерния дядка в РФ не му видяха мишата муцуна цели два месеца точно когато беше обявена пандемията. Започнаха да го пускат навънка чак когато успяха да изолират целия му антураж от евентуална зараза. Добре че на тролетариата му е къса паметта, та можете да си разказвате Шехеразадените приказки!
103
12
 
0
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
А Тръмп го десираше само с тояга
102
4
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
До SuperNova/Можело да се дресира и дърто куче, се оказва!-------Уес, Младежа Байдън го дресира като му подава пържолки и други благинки.
101
10
 
1
 
! Отговори
SuperNova® преди 2 години
Да, и понеже Бункерния дядка ужким от нищичко не се стряска, този път взе че изневери на навиците си и за сефте не закъсня даже с минутка за срещата със щатския президент. Можело да се дресира и дърто куче, се оказва!
100
3
 
12
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
До SuperNovaИзбения младеж се кри година и половина в мазето си с две маски на лицето. Спечели честно изборите и поиска среща с Путин. Путин излезе от бункера си, взе си от Байдън каквото му трябваше, направи Байдън и журналистите му за смях и резил. И Байдън се прибра обратно в мазето си. Това е накратко. Тръмп предупреждаваше за това и пак се оказа прав.
99
13
 
0
 
! Отговори
SuperNova® преди 2 години
Най - големият кошмар на кремлинския гном се сбъдна. Светът научи че прякора му е "Бункерния дядка" 🤪