Болните от COVID-19 в Русия се множат: Каква е истината за Sputnik V

Защо повечето руснаци не искат да се ваксинират?
20 юни 2021 19:35, Нели Христова
193
Болните от COVID-19 в Русия се множат: Каква е истината за Sputnik V
Снимка: БГНЕС

Повечето руснаци не искат да се ваксинират, особено пък със Sputnik V. Но инфекциите растат и болниците са почти препълнени. Затова властите въведоха задължителна имунизация в Москва и признаха, че са безсилни, съобщава "Дойче Веле".

Като изключим едномесечната карантина в Москва и още няколко други региона, от вече цяла година Русия се държи в пандемията по-различно от другите държави в Европа: всички хора работят, на много малко места е наложен строг режим за носене на маски, от масовите прояви отпаднаха само политическите, и то предимно онези, които не са на управляващата партия на Владимир Путин.

Русия премина през пандемията доста спокойно, макар че смъртността беше висока. В Русия оставаш с впечатлението, че още малко и вирусът съвсем ще си отиде. Допреди седмица темата за коронавируса беше съвсем периферна, макар че от средата на март заболеваемостта отново нараства.

Според експертите, точно тогава е била внесена и опасната Делта мутация, която първоначално беше открита в Индия. Под предлог, че трябва да пазят страната от тази мутация, властите спряха полетите до редица страни, в това число и до много популярната туристическа дестинация Турция, но самолетите до Индия продължиха да си летят.

Ситуацията е лоша и продължава да се влошава с бързи темпове. И ако това продължи така, до няколко седмици в Москва ще свършат свободните легла в интензивните отделения. На този фон бе взето решение за задължителна ваксинация, макар то засега да се отнася само до част от жителите на руската столица.

Съдейки по обществените нагласи, повечето хора категорично не желаят да бъдат ваксинирани - особено пък с наличната ваксина.

За правителството беше по-важно Русия да е първата страна, която има готова ваксина, отколкото да я изпробва надеждно; то манипулираше статистическите данни и с пропагандни методи започна да дискредитира чуждите ваксини, като по този начин подкопа и доверието към самите имунизации, пише Александър Плюшчев - журналист от радиостанция "Ехото на Москва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам каква е истината за Спутник, но знам че тоя ковид вече го ползват като извинение да дърпат шалтера, когато ги е страх от размирици и стачки по площадите. Обаче, ако нашинките си мислят, че номера ще ни го приложат и тука, верно ще направим четвърта вълна - от сопи, пръти и павета.
150
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремъл толкова се увлече да плюе западните ваксини и да пропагандира антиваксърство, че сами пострадаха от това. Руснаците не искат да се ваксинират, още по-малко с Путник-V.
149
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе тя рускятя ваксина е лоша а Путин яде деца. А англия ще бави разпускането на мерките? Там Спутник ли ползат. Лисабон защо го затвориха напълна зо 3 дни? И там руснаците са виновни нали?
148
2
 
3
 
! Отговори
Дедо Бил Гейтса преди 2 години
За съжаление Путин и той се продаде, от как се срещна с Байдън Ковид-19 се развихри и в Русия! Жалко!
147
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171 "западната икономика се крепи на неуспехите на другите, а не да нейните успехи. играят мръсни игри, защото само до там им стига акъла. толкова." Я кажи, ти, каот някой, който е прозрял на какво се крепи западната икономика - подкрепяш ли руската икономика. Кажи какви артикули от руската икономика, която е блестяща и конкурнетна си купи, за да я подкрепиш? Купи ли си руска кола, електроника, електротехника, операционна система? Сподели.
146
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
западната икономика се крепи на неуспехите на другите, а не да нейните успехи. играят мръсни игри, защото само до там им стига акъла. толкова.
145
9
 
14
 
! Отговори
Додо преди 2 години
До ЛекарТака е !! Обаче феновете на тоя тоталитарен режим са много !! отива да бачка в германия , обаче поства пред 10 минути постове, снимки и статии за великата Русия :) Истината е ,че Българина е много ограничен и глуппав човек !!
144
7
 
22
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Българите отдавна разбраха , че не трябва да купуват нищо руско, камо ли пък руска ваксина ! Кой българин днес купува руска кола, купува руски телевизор, купува "духи" ????? Я , по-полека *** ! Руснаците имаха единствено една евтина водка ( купувахме половинка за 1.20 лв около 1990 г.) Днес ни предлагат менте водки на цена по-висока от Whisky -то.
143
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дупчете се! Бил Гейтс ви мисли доброто! Той не ще човечеството да бъде редуцирано до 1 милиард, това са спекулации.
142
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ви интересува Русия? Защо не се опитате да обясните защо в България има най-нисък процент имунизирани. Не се знае броят на прекаралите Ковид. Тестовете за Ковид и за антитела са скъпи за 80% от бедното ни население!!!
141
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямата надежда е спутниците у нас немедлено да си слагат руската ваксина. Ще облекчат значително обществото.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах българския! Сношават ли се? Неуки автори!
139
10
 
17
 
! Отговори
хаха преди 2 години
ама и да ми цъкаш минусчетата тя реалността е видна, пусни си телевизира . Това че рашките са кухи глави като много българи си е техен проблем. Те обикновено са на страната на глупците които се учат от собствените грешки.
138
1
 
5
 
! Отговори
до 166 преди 2 години
абе смешен си бе, вестник Строго секретно ли го каза.
137
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааааааааа и тука пропагандата е вече на ново равнище ,доказвайкеи,че става въпрос само за подкупи ,реклама и кой да си пробута стоката .Залога са едни 500 милиарда долара.Вируса е просто плашило което го размяткват с цел лично обогатяване.Явно има хищна надпревара за пазарен дял на ваксини и удари под кръста.Само евроджендърските ваксини са достойни ,защото от Руссия по презумция може да излезе само лошо и отвратително .Продажници винаги е имало и ще има.
136
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са в нарастваща пандемия и това ще се усилва, защото този вирус беше разработван от Китай специално и именно за руската генетика. Затова при тях вирусът пробива ваксините, а на други места - не!
135
10
 
23
 
! Отговори
хаха преди 2 години
като гледам мачовете в Будапеща що народ е по стадионите а там ваксинираха със Спутник, май добре се представя ваксината
134
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уважаеми русофоби, а Бразилия като отказа руската ваксина защо в момента е тотален морр. Те нали са с Пфайзер.
133
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е щом е от Ехо то, е все едно Дойче Веле. Хайде разберете се къде е проблема че ваксината е лоша или май по вярното е че и там антиваксърите мътят мозъците на рашките и имат само 10% ваксинирани. С 10% какво ще ограничиш нищо. Нашите глупаццци по морето чакали руските самолети с туристи, бахххти алчните маллоунмници.
132
12
 
15
 
! Отговори
Ууууу преди 2 години
Нали ваксината им беше страхххххххотна. Аз като ви казвах, чче нна руснак и китаец не трябва да се вярва..... .. . .