Меркел: С Русия сме свръзани, но отношенията се усложняват

Германия се нуждае от диалог с Русия, изтъква още Меркел.
20 юни 2021 11:45, Ния Христова
34
Меркел: С Русия сме свръзани, но отношенията се усложняват
Снимка: БГНЕС
Германия е тясно свързана с Русия исторически и икономически. Между двете страни трябва да се поддържа диалог въпреки съществуващите разногласия. Това заяви канцлерът Ангела Меркел в своя седмичен подкаст по повод наближаващата 80-годишнина от нападението на нацистка Германия срещу Съветския съюз, пише в. Монитор.
 
"Германия, както и целият Европейски съюз, не могат да приемат ситуацията в Крим", подчерта Меркел.
Още по темата
 
Берлин е обезпокоен, че в последно време усилията в областта на гражданското общество както в Русия, така и в Беларус, са ограничени и са станали "невъзможни".
 
"Отношенията ни се усложняват заради задържането на мирни демонстранти и нежелани опозиционери", допълва канцлерът. Независимо от това, както и преди, Германия се нуждае от диалог с Русия, изтъква още Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До М.Тачърелементарно...и си я плащаме,прескъпо...опитваме се да се държим цивилизовано...омразата и нагнетяването на напрежение не работи за хората...а за няколко олигарха и диктатора,и децата ви ще обитават Света ни...
27
6
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 години
май е време да скъсаме с руската мафия и слугите и в България да се изгонят или в затвора за да вървим напред.. Руските пара зити са във вреда не всеки българин.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Урина и Киниев само Крим им е проблемът. Иде зима. Неиде ни нафта, ни гас ни По жицата-айде да не будиме Йовков, камо ли във вагон кемюрец иде. Садят като гламави върби и ги водят за високо калорично бързо растящо дърво. Хората са в тотална прииждаща беда. Изобщо не им пука нито за Фонбас, нито за Луганск камо ли за Крим.
25
5
 
2
 
! Отговори
крум преди 2 години
Меркел: С Русия сме свръзани и комсомола също . Все пак Путин беше резидент в Германия а Фрау беше последният платен комсомолски секретар.
24
10
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136869 преди 2 години
До НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. Украина е руски план за превземане на Царство България. Украинци и руснаци са едно и също хазаро-викинги-викинго-турско племе. Украинците,под предтекст,че са под русйа запллаха започнаха масово да нахлуват в Родината ни. Тези наглеци никак не са бедни. Цел е да падне България, защото сме доказателство за автомномно население тракийско. Затова и Русия и Украина са съюзници с Турция, Израел и Гърция. Идете в Сърбия и ще видите поне милион украинци именно в руско-сръбските военн
23
8
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Меркел меркантилната шкеназка еврейка. Германци и руснаци, както през Втората Световна Война, са съюзници и сега. Меркел и грузинският евреин Путин лъжат само себе си. Ако има икономически рестрикции срещу Русия,то защо тогава Германия е претъпкана с руски хранителни магазини,в които руските продукти са факт. Всеки може да провери дали казвам истината или лъжа. Опитайте да гледате мачове от еврошампионата по Первая и ще видите яко реклами на щатски стоки,които се продават в Русия. Лицемерие !
22
5
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Никой не се интересува от световно неизвестните ви коментари. Никой не е длъжен безплатно да ви обяснява каквото и е било.Хайде много ви здраве.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел: С Русия сме свързани корупционно.
20
2
 
0
 
! Отговори
Какво се случва: преди 2 години
Под земята - само подозрение, което е базирано на събраната досега информация - там където има нефтени находища цялата подземна хидроструктура се е променила коренно подземни реки и потоци вместо към повърхността са започнали да се изливат в находищата .... Всичките планчета за разстоянието на полярните шапки ги забравяте и почвате да пълните!
19
5
 
0
 
! Отговори
haha преди 2 години
Само успешни геополитически анализатори в тоя форум. Хайде разеснете ми позициите си и ми покажете истината, понеже сте преуспели хора в живота и виждате нещата ясно.
18
2
 
0
 
! Отговори
Подземен радар: преди 2 години
Пуснете пингове долу и вижте к'во се случва - откъде докъде са находищата, два сондажа за скачения съд и почвате да наливате - утаяването върши работа и избутва водата нагоре ... Проста физика господа - а налягането под земята е във ваша полза то иска нещо по-плътно от вода за да се изравни, но не по-плътно от нефт!
17
3
 
15
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Какъв Крим,какви 5лв!?Украйна в мовента е една държава в насипно състояние, несъстояла се държава,просто територия между Изток и Запад с разнорозно население ,което още не се е определило.И за това голяма заслуга имат т.н.гаранти за изпълнение на споразумението с Янукович от Германия,Франция и Полша!И сега "гарантите" се чудят какда се избършат!А в Украйна ще става все по-зле,защото няма кой да субсидира селското стопанство,и не само него,както по времето на СССР!И ще има бурни центробежни сили
16
4
 
20
 
! Отговори
Тъпи немски ка ски преди 2 години
С Русия не збам, но краварите са като кърлеж в Германия. Руснаците дойдоха за 45 г и си тръгнаха мирно и тихо. Защо сащ не си тръгват питам?!?!? 25 бази само в Германия и 150 в скапания ЕС?!! Ето на този въпрос искам да чуя някой беюкселски умник да отговои логично. Зашо руснаците си тръгнаха и от Париж и Берлин, но сащ не? Кой е злодея?
15
3
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Жалко за украинския народ, станаха жертва на продажните си управници и на ЕС.И накрая какво? Ненужни жертви, загубиха Крим, че за капак запада ги излъга и нито бленувания ЕС видяха, нито НАТО... е дадоха им там една победа на Евровизия, ама това е пирова победа тип кон за кокошка, или за яйце по-скоро.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Германия, както и целият Европейски съюз, не могат да приемат ситуацията в Крим", подчерта Меркел."-------------------------------Всичко това можеше да бъде избегнато ако не се бяхте полакомили за украинската територия, която към онзи момент беше част от ОНД.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тоз Крим голяма врътка има,че тъй извъртват нещата от туй,че Царицата на Русия Екатерина 2-ра имала и германска кръв го прибрала към себе си то за туй Крим е германо-руски,че османо турски от които са го прибрали за ония времена понеже кримчаните били пожелали към царицата да се присъединят,та оттогава все претенции към него полуостров как предтекст се проявяват,че още към северното Черноморие прилежащо уж към него богато на нефт и газ заради разпределението на които по тръбопроводи бе ВСВ.
12
2
 
1
 
! Отговори
Ще го обясня така: преди 2 години
В човешкото тяло има към пет литра кръв, които постоянно циркулират и се обогатяват с кислород и го доставят за да функционира организма.Какво става ако източим на човек литър и половина от кръвта му - отпада, боледува, докато не се възстанови количеството кръв Същото е при планетата Земя - Леонардо да Винчи казва: Водата е жизнената енергия на този свят. И един океан и половина от нея е в нефтовите, газовите, шистовите кладенци неправеща нищо от това, което е правила милиард години...
11
18
 
0
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Време е водената от Германия Европа да врътне кранчето на руския, газ, нефт, лес и руда. Делът на суровините в стойността на немската машина е нищожен.
10
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До7. По леко със зависимостта от Русия. Германия това е ЕС. КАКВОТО Е В ЕС . ТОВА Е И В ГЕРМАНИЯ.ЕС ползва газ от около десет независими доставчици , вклчително и от Британската Империя и САЩ.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осмият, Русия играе двойно по-ефективно. От една страна Газпром заяви, че няма да увеличава доставките със заявените нови обеми газ от ЕС, а от друга страна за първите 5 месеца на тази година руският износ на руски въглища в западно направление се е увеличил много, много значително. Руските износители на въглища печелят добре.