Русия: Задава се конфронтация, много по-опасна от Студената война

Според Москва САЩ и НАТО нагнетяват обстановката в света
24 юни 2021 12:28, Нели Христова
95
Русия: Задава се конфронтация, много по-опасна от Студената война
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини днес САЩ и НАТО, че нагнетяват обстановката в света, предаде ДПА.

В реч пред т.нар. Московска конференция за международна сигурност Шойгу заяви, че светът върви бързо към "нова конфронтация, много по-опасна от тази по време на Студената война".

Директорът на руското военно разузнаване (ГРУ) Игор Костюков каза пред събралите се експерти по отбрана и разузнаване, че сега САЩ създават по подобието на НАТО азиатско-тихоокеанска структура, насочена срещу Китай.

А началникът на генщаба на руските въоръжени сили Валерий Герасимов разкритикува Вашингтон, че намира нови и нови места за дислоцирането на елементи от своята система за противоракетна отбрана.

Герасимов отбеляза и няколкото случая, когато бойни кораби на САЩ и Великобритания опасно са приближавали руските териториални води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
До Pet преди 2 години
Да, Ристю се е заел с непосилната задача да отрича реалността, само за да докаже, че из под руския ботуш цъфтят цветя и рози. 1969 година жените в Афганистан носеха или традиционните си дрехи (търсачка: traditional afgani dress), аз имам една такава. Много в столицата бяха облечени като европейки, някои дори работеха като докторки, химици, учителки и т.н. Руската армия беше началото на края за тази хубава страна, с най-синьото небе! Де да беше единствената.
77
0
 
5
 
! Отговори
Pet преди 2 години
До Христо Христов А ти не си по-достоверен. Веднъж разказвах как в часовете по математика съм излизала на дъската да предложа втори и трети начин за решение на задача по математика, и ти, пишещият под името Христо Христов, се произнесе, че лъжа. Ти беше ли в моя клас от 1969 година на Езикова Гимназия Екзарх Joсиф в Ловеч да се произнасяш кой пише истината тука и кой не? Или ти пишеш тука в ролята на най-правдивия правоизточник?
76
0
 
4
 
! Отговори
Pet. преди 2 години
До Христо ХристовА ти не си по-достоверен. Веднъж разказвах как в часовете по математика винаки съм излизала на дъската да предложа втори и трети нацин за решение на задача по математика, и ти, пишещият под името Сщхристо Христов, се произнесе, че лъжа. Ти беше ли в моя клас от 1969 година на Езикова Гимназия Екзарх Yoсиф в Ловеч да се произнасяш кой пише истината тука и кой не? Или ти пишеш тука в ролята на най-правдивия правоизточник?
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без война НАТО не може да диша. Мирна организация? Колело, ама друг път.
74
1
 
4
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 години
Не съм ти другар, прочети поста когато си трезвен - пиша за умерен ислям ПРЕДИ руската инвазия. Потърси в гугъл снимки от Кабул през 60те и 70те (ще видиш минижупи и девически колежи) и се ограмоти малко. Познавам хора които са живяли там по това време - различен свят от днешния, казват те! Сегашният ислям там е от клон, чужд на традиционния. Там са управлявали ПЕРСИ, не саудити каквито са талибаните.
73
6
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Стига бе! Съюз срещу "мирна" Русия?! Тя нито Крим е превзела със сила, нито направи поразии в Грузия, въобще - какво и е? А пък Китай? Миролюбиви на звяр, хора. Не, че летят, плуват, плават и така насетне около Тайван, не, че нещо са агресивни в Китайско море, не бе - самата хрисимост. Срамота - съюзи срещу тези оФчици?
72
1
 
4
 
! Отговори
Е не бе! преди 2 години
До: номер 82 (Да бе!)Ти физика учил ли си?Както е невъзможно да се разделят полюсите на един постоянен магнит, така е невъзможно да бъде унищожена едната държава, без да бъде унищожена и другата! Или изчезват и двете държави (а покрай тях и ние с тебе), или всичко ще си остане както досега.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много експерт , много нещо се навъди тук . Сигурно за това, жизнения стандарт в България е по-зле от сомалииския !Никой ли не се замисля , какво става ако Русия или САЩ или която и да е ядрена сила НЕ изстреля ракетите и бомбите си , а ги взриви на собствената си територия ?Точно целия свят отива по дяволите .
70
9
 
3
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Конфронтация не може да има между две страни, ако едната страна /примитивната/ изчезне от картата на света...
69
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 69 И САЩ е в състояние да унищожи Русия. Хайде да не се ежим? Щото никой няма да унищожи никого. Никой няма да посмее. Всеки един подобен опит е равносилен на физическо самоубийство!!!
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ударете ги с ядрено оръжие! Какво само се перчите, като една страна не сте сринали. Затова ви имат и за nyтки.
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам ... но икономиката на Русия е по-малка от икономиката на Тексас само. Та, ... не знам!
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72: ти си от тия,за които казармата е най-голямото им преживяване в живота и няма какво друго да разказват.Типично е и ниското образование,русофилството и ограниченият поглед върху света.Ада,и обочат много да поучават.У лево.
65
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Те эатва е ковид19 Като се самоэабраят, и си эаминават при дедите и предците. А ще има и друго явление, много по сериоэно, след време
64
10
 
12
 
! Отговори
До До 68--едно мнени преди 2 години
О не! Точно Афганистан, ликвидирнето му като една чудесна мирна страна с умерен ислям, про-европейски елит, е изцяло заслуга на Русия/СССР !!! ТЕ забъркаха тази каша, ТЕ воюваха с муджахидините, които са чисти афганци, заради ТЯХ най-образованата част на населението избяга от страната... Тази каша е поредният резултат на руския ботуш. Бозата днес е пълна: дори талибаните с които се бият американците са от саудитско потекло и чужд за страната ислям.
63
8
 
7
 
! Отговори
Космоса къде е ? преди 2 години
Ако могат да те бъгнат от 150 км да не можеш да си стартираш ракетите и противовъздушния щит и си свършил мача. Путин може и да се хвали с хиперзвуково оръжие ама не се знае в зона 51 кой над какво работи --- и руснаците имат свойте институти ,но САЩ разполагат със световния елит във високите технологии ,парите и ресурса който се излива не се знае какви плодове е дал ,така чче оставете ги тези атомни оръжия на дърва и въглища нещата са съвсем на друго ниво .
62
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия сукалчета дето са поставили минуси на коментар 60 ходили ли са в казармата. Търчали ли са с противогаз по баира при 30 градусова жега. Стреля ли ли са с автомат. А в танк возили ли са се. На БТР качвали ли са се. Щото аз съм бил командир на танк. Ако знаеха какво е щяха да прогонят Краварите далеч от родината им. В реална война няма да ви стигнат памперсите. А и няма да имате време да ги сменявате ще м.рете в ла..йната си. Започват да ми идват едни думи дето не са за пред хора.
61
2
 
7
 
! Отговори
До 68--едно мнение преди 2 години
Във Афганистан направиха едно голямо нищо. Сега всички който са им ситрудничили и са си мислили ,че ще изградят нов Афганистан ще бъдат избити ,подведоха много хора по-добре да не бяха ходили ,така стана още по-зле . Предадоха и кюрдите .чак такава външна политика не бях очаквал много трудно друг път ще намерят приятели. Показаха ,че нямат никакъв проблем да изоставят всякакви приятели който са се били заради тях.отвратителна политика.
60
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армията на САЩ е най-многобройната а едно от нейните главни оръжия които тя използва в политическите спорове това са самолетоносачите. Тези подвижни самолетни площадки превъзхождат като военна мощ дори армиите на някои страни. Но с високите технологии които разви Русия последните години вече са създадени оръжия които не подлежат на никаква противовъздушна отбрана, и Русия вече е в състояние с един залп да потопи всички самолетоносачи и целият флот на САЩ.
59
11
 
16
 
! Отговори
Два проблема преди 2 години
Русия е единствената страна в историята, която може напълно да унищожи САЩ, за час, и не е толкова важно за колко време, важното е, че може напълно да унищожи САЩ. И САЩ не могат да се примирят, но това си е техен проблем. А Русия никога няма да се примири с това което САЩ искат от нея, и това вече е втори проблем за САЩ.