Русия изпрати на Куба два самолета с хуманитарна помощ

Доставката е по поръчение на президента Владимир Путин
24 юли 2021 17:55, Красимир Ангелов
116
Русия изпрати на Куба два самолета с хуманитарна помощ
Снимка: БГНЕС

Два самолета Ан-124 „Руслан“ на военно-транспортната авиация на Русия излетяха за Куба, натоварени с хуманитарна помощ – продоволствена, индивидуални средства за защита и повече от 1 млн. маски, стана ясно от съобщение на руското Министерство на отбраната.

Доставката на хуманитарна помощ е по поръчение на президента на Русия Владимир Путин. От военното ведомство уточниха, че самолетите ще доставят в Куба повече от 88 тона товари.

Още по темата
Тази седмица САЩ наложиха санкции на министъра на въоръжените сили на Куба Алваро Лопес Миера и на специалното звено на Министерството на вътрешните работи на страната, припомня БГНЕС.

Санкциите по закона "Магнитски" предполагат забрана за влизане в САЩ и замразяване на всякакви активи на лица, подлежащи на ограниченията. Според американската страна лицата от списъка са замесени в потушаването на протестите в страната със сила.

Президентът Джо Байдън предупреди, че мярката е "само началото" на наказателните мерки срещу Хавана.

На 11 и 12 юли хиляди кубинци излязоха по улиците в 40 градове на страната с викове "Свобода", "Долу диктатурата" и "Гладни сме". Един човек е починал и повече от 100 са арестувани след избухването на протестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105====== Гульо, първо Русия се пише с ГЛАВНА БУКВА, може и с главни букви, защото е велика! Второ, Русия отдавна няма колхози и колхозници и трето - глад там няма, корени от ряпа и картофи ядат, но не това, за което ти пишеш! И не врабчета, а глухари, тетреви, лещарки и диви гъски гърмят и се кефят на поразия! А ти си долно бастардче, ако знаеш какво значи!
72
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на русия кой ще й прати помощи? Помощите от САЩ свършиха след ВСВ, сега колхозниците ще ядат корени и врабчета.
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94...---...Когато някое мракобесно човече, не свършило нищо полезно през животеца си, не може да отличи нещо, което е БЕЗУСЛОВНО ДОБРО, така е! Каквото и да свърши Русия, плащат за това да я плюят! И започват пигмейчетата слабоумни да си напъват главичките! Това е! Въпросът е морал или евросребърник.ВЪПРОС: А ти ходи ли в Русия да видиш как гладуват? тези, които са 1 по производство и износ на зърно, на деликатесни риби, хайвер, крабове и т.н.
70
3
 
7
 
! Отговори
Дератизатор преди 2 години
До А кагда ще помогне......Канализационният плъх не можа да измисли нищо ново! Това си знае - фекалии, от това разбира, на това мирише, с това се храни! Вече няколко години лъжа и простащина! Там ще се удави!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 100 Например? Кажи една голяма фирма регистрирана на кайманите.
68
1
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
На кайманите са регистрирани около 60% от големите фирми в България.
67
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Не само помощи,но и спецзнац изпрати.Байдън гледа сеир отстрани и даже заяви,че в Куба всичко е нормално,само хората искали още ваксини!Кубинците в САЩ скандират-Къде е Байдън?И има защо!
66
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетите руски, ама произведени в Украйна.
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 милион маски, които ще бъдат лично предадени на кубинския братски народ от 1 милион салдати. Все пак дръжбата между народите е вечна, нали (момента, в който Путин се усмихва тънко).
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя, Русия и преди им изпращаше, но пак стигнаха до протести. Ако перифразираме: Гладът е по-силен и от Русия! Та, нека им пращат!
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В капиталистически Мадагаскар хората измират от глад. Запада нищо не им праща. Нормално е да има бедност и глад при капитализма.
62
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руснаци защо не погледнат себе си? Народа им живее в мизерия тръгнали да крепят мракобесни режими по света. Много прoклето племе.
61
14
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЕВАЛА НА РУСИЯ-ЗА РУСОФОБИТЕ///ОТ СЪРЦЕ.
60
8
 
14
 
! Отговори
1 рубла = 1 стотинка преди 2 години
Хуманитарна помощ която избухва. В тези два самолета са оръжията и оборудването на частната армия на Путин. Бойците от Вагнер ще пристигнат след няколко дни, най-вероятно на малки групички с граждански полети. Неслучайно това се случва само около седмица след масовите протести.
59
1
 
4
 
! Отговори
чети преди 2 години
До Анонимен 85 ВЗИМАТ, ЩОТО ОФШОРКИТЕ И НА НАШИТЕ СА ТАМ....И МЕСТНИТЕ САМО ПРИБИРАТ ОТ ТАКСИ ОБСЛУЖВАНЕ!
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два самолета! Ха-ха-ха. Ама от сърце. Толкоз имат колхозниците.
57
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко на юг има едни островчета- Кайманите. Та там няма комунизъм, а хората взимат средно по над 50 000 долара на година... Излишно е да говорим оттук насетне колко добри са комунистите.
56
10
 
5
 
! Отговори
разходи се преди 2 години
До Анонимен 71 Не знам какво гледаш, ама вземи се разходи до там, вместо да пишеш глупости! Там е невероятно - красиво, чисто , последен писък като архинектура, мода, култура, супер бързи власове, модерен транспорт на всяка минута, магазини за храна преливащи от качествени стоки на супер цени, ресторанти достъпни за всеки...Красота , а за културното им наследство да не говоршм - смайващо и не ти се иска да си ходищ! Тези дето пищат жалните истории като Надавалний са ПЛАТЕНИ продажници!
55
2
 
4
 
! Отговори
верно ли преди 2 години
До Анонимен 80 Или посмали малко, или си "сива икономика" с плик! Или това тук са "перачници", защото май и навън не плащат на обикновен програмист толкова..
54
9
 
5
 
! Отговори
срам за сащ преди 2 години
понеже историята се повтаря като фарс, един ден сащ ще са на подсъдимата скамейка за престъпления против човечеството! защото не може невинни хора в иран, сирия, афганистан, ирак, либия, венецуела, куба.... да гладуват заради алчните им интереси по света, да умират деца, болни.... това е геноцид