Работодателите са накарали 15% от руснаците да се ваксинират

Повече от половината анкетирани не са готови да се ваксинират
10 авг 2021 22:40, Нели Христова
12
Работодателите са накарали 15% от руснаците да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Почти една четвърт от руснаците (24%) вече са били ваксинирани срещу коронавирус, става ясно от проучване на център „Левада“, с което се запозна Би Би Си.

В същото време 15% от ваксинираните респонденти признаха, че са били принудени да се ваксинират.

Една четвърт от анкетираните, 24%, заявяват, че са били ваксинирани срещу коронавируса. Преди месец делът на ваксинираните респонденти е бил под 20%, според резултатите от проучването.

Още 19% от анкетираните изразиха готовност да се ваксинират. Преди месец 25% от анкетираните заявиха, че са готови да бъдат ваксинирани. "Това намаление най -вероятно се осигурява от увеличаване на дела на руснаците, които вече са били ваксинирани", предполагат от център „Левада“.

Повече от половината от анкетираните (55%) не са готови да се ваксинират. Броят им не се е променил през месеца.

Сред анкетираните, които са готови да бъдат ваксинирани, 59% казват, че ще се ваксинират, за да намалят риска от сложно протичане на болестта, други 48% - за да защитят близките си.

15% от анкетираните признават, че са принудени да се ваксинират на работното място.

По -голямата част от руснаците (79%) не са ходили на лекари, за да решат дали да се ваксинират. 10% са отишли на лекар и са посъветвани да се ваксинират.

7% от анкетираните казват, че лекарите ги съветват да не се ваксинират.

28% от ваксинираните респонденти се оплакват, че нямат възможност да изберат ваксина, други 12% са в дълги списъци на чакащи. 6% от анкетираните са имали затруднения при получаването на сертификат за ваксинация.

33% от анкетираните казват, че ако имат избор, биха използвали ваксината Sputnik V, 9% ще изберат Kovivac, 6% - EpiVacKorona, още 4% - Pfizer/BioNTech.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Победител преди 2 години
Рашките победиха капитализЪма, а сега ще се преборят и с Ковид. Так держать.
8
1
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
На тях не им пука за близките ! Освен това може да заразяват в началото само,знае ли човек..., а дали е ѝ така? Дори не ни пръскат с химикали и кой и по-лабилен-корона! 🤷🏼♂
7
2
 
8
 
! Отговори
Никога преди 2 години
Няма се бодна! Всеки ден чувам тук и там за починали от отравота ,а нашите телевизийки нищо не казват! Мошенници.и! Официално 20хил . Смъртни случая и 2милиона с увреждания в Европа! Ако не вярвате влезте в Thecovidblogs и вижте! Там има некролози на една маст от тези хора,проверете им в гугл имената и ще видите че са достоверни данните! Сигурно са мн повече,нова което вършат и невиждано до сега! Бог ще даде възмездие и ще отдели плявата скоро!
6
2
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Малко е. Всички викинги,тоест фашистк немска иzmет трябва да се ваксинира. Гръцки nytкu руски данайски викингски ,смъртъ за вас!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анкетата е лъжа! Като се знае че ваксинираните заразяват и се разболяват, как така 48% ще се ваксинират, за да предпазят близките си?
4
2
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Аве докога, ще пускате фейк...Я кажете нещо за фашагите у германистаня, франсето, жабарията, горящият византион, хиспаня, робите на харабеските... На гордите франсета им запалиха и катедралата и клекнаха...
3
1
 
15
 
! Отговори
††† преди 2 години
Антихриста контролира почти целия свят. Неговите слуги са навсякъде във власта. Подгответе се за тежки няколко години преди да дойде спасението.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
халав да им е, време е да ни стигнат бройно
1
4
 
17
 
! Отговори
Путин лош преди 2 години
15% е диктатура, в сравнение с 55% в Германия и Франция.