САЩ отново призова Русия да върне Крим на Украйна

Отношенията им са в най-ниската точка от Студената война
21 окт 2021 21:28, Нели Христова
130
САЩ отново призова Русия да върне Крим на Украйна
Снимка: БГНЕС

Съединените щати потвърдиха суверенитета на Украйна въпреки вътрешната агресия на Русия, съобщава списание Newsweek за срещата между американския министър на отбраната Лойд Остин и украинския президент Владимир Зеленски.

Остин критикува Русия за превземането на Крим и подкрепата на бунтовниците в Източна Украйна, предава ”Фокус”.

„Затова отново призоваваме Русия да прекрати окупацията на Крим, вечната война в Източна Украйна, дестабилизиращите дейности в Черно море и по границите на Украйна, както и постоянните кибератаки и други злонамерени действия срещу Съединените щати, нашите съюзници и партньори“, каза Остин на пресконференция в Киев със Зеленски.

Отношенията между Русия и САЩ достигнаха най-ниската си точка от Студената война. Съединените щати продължават да си сътрудничат със съседите на Русия като Украйна, демонстрирайки солидарност при провеждането на военни реформи, заключава списанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Коняци преди 2 години
откога стана забранена дума? Ясно - трябва уиски, по-демократично е!!!!!!!!!!!!1
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи да го върнат, а? Барабар с гигантския мост, с магистралата Керч - Симферопол (да иде Бойко да види как се правят магистрали!), с новото летище - бижу на Симферопол, с водопровода, новите електропроводи, с Артек, със знаменитата изба "Масандра" и старите *** на "Коктебель". С дворците и парковете на Ялта? С Ласточкино гнездо? А може би и с новите радари и летища, с Ту-22МС, Су-34 и Су-35, със С-400 и "Бастион"? С ракетните катери "Буян" и "Каракурт"? Шегувате се!
112
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
върнете сев кипър на кипър косово на сърбия на българия всички територииоткъснати по време на воините
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо унижение беше за размечталите се янки, когато зелените човечета в последния момент заеха Крим без пушка ***! И корабите, които мъкнеха мебелите и грънците на офицершите от 6-ия флот за Севастопол, трябваше скръбно да обръщат за майната сипри американската си мечта! От бягството си от Виетнам по-голям срам не бяха патили! Е, яд ги е, ама е време да свикнат! Ни хрена Крым не вернут! Это Россия, детьки!
110
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще върне Крим, когато Американците върнат земите на Индянците !
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мечти....мечти....
108
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"отново призоваваме Русия да прекрати окупацията на Крим, вечната война в Източна Украйна, дестабилизиращите дейности в Черно море и по границите на Украйна, както и постоянните кибератаки и други злонамерени действия срещу Съединените щати"=========== Предназначението на тези думи е да прикрият разполагането на пиндостански оръжия и жива сила, а защо не и военни бази под формата на учебни центрове, на укропска територия в непоисредствена близост от границата с Русия.
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви отговоря от името на Русия по детски - друга манджа не щат ли ?
106
1
 
21
 
! Отговори
дърт преди 2 години
Тежко се преживява загубата на такава изгодна за база територия на границата с Русия!
105
1
 
20
 
! Отговори
Малко история преди 2 години
Любознателните могат да разгледат типичен случай на анексия. Тази на Кралство Хавай от Съединените щати! Русия си взе нейния Крим, подарен от Хрушчата на УССР преди 50 години. А Крим е отвоюван от славните войни на княз Потемкин, наречен за това Таврический и включен в Империята с указ на Н.В. Екатерина Велика. Отвоюван е от вечния враг на русите Кримското ханство. На запад от него са били Дикие степи, никаква Юкрейн и на хоризонта не се е мътела! В тези времена в Сев.Америка белете са избивали
104
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо сащ да върнат аляска, калифорния, невада, ню мексико, тексас, флорида, дакота, охайо, небраска, мисисипи -- последните 4 са с индиански имена, заграбили са ги от местните индианци.
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия икономически не може да се мери с Холандия" -- тихо, немит ***!
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на тока се повишават "благодарение" на сащ, които диктуват на ес да върви против собствените си интереси в преговорите с Русия. И тя се възползва от това много правилно, някой трябва да плаща за санкциите и свинщината наречена русофобия, които ни сервират, включително и нашите политици. След като прогонихме банкянската мутра, сега идва ред и на агента на цру радев.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега, само малко изчакайте
100
1
 
6
 
! Отговори
Game Over преди 2 години
Да, да, да! Нека да хвърчат ракети като на доматина в Испания! Като ще е рестарт, нека е рестарт!
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цакат ни по много *** начин, обяснение за възпрости: най-скъп ток в сравнение с другите доставчици. Отказват да преговарят за намаляване на кражбите си. Изключителна арогантност. Защо така? Защото президент и правителство са американски слуги и агенти, при това избрани от българския народ. Болшинството на народа е полуграмотно, включително с дипломите за висше образование. Не е чудно, че страната е на последно място в ес, никой не защитава българския интерес, мълчат катопукали.
98
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А аз призовавам западаните демонокрации да върнат Косово на Сърбия,на България западните покрайнини,Ниш и Пирот,Македония, Одринска Тракия и беломорието.
97
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109 "Нас колко години ни цакат с Мариците." Как точно ви "цакат" с Мариците, я кажи?
96
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В качеството на какви ще казват кой какво да прави. Наглите америкатци съсипват целия свят. Мигрантите в Европа пак са благодарение на тях където се намесят всичко се разпада, а те само събират благата. Нас колко години ни цакат с Мариците. На тях не им пука за никого.
95
13
 
1
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Отношенията между Русия и САЩ достигнаха най-ниската си точка от Студената война. Ta чак се наложи Байдън да пусне Северен Поток2 на Путин, с което го зач-ука на Русия.. Байдън постъпи твърдо с Русия, а не като агента на Путин, Тръмп, който услужливо спря СП2 и държа ниски цени на горивата, за радост на Русия.