Русия с редовни зимни военни учения в близост до Украйна

В района са предислоцирани 10 000 войници
1 дек 2021 12:16, Елка Василева
98
Русия с редовни зимни военни учения в близост до Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че е започнала редовни зимни военни учения в своя Южен военен окръг, който граничи отчасти с Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според съобщението на руското Министерство на отбраната около 10 000 войници са предислоцирани в района на маневрите, които ще обхванат също анексирания Крим и територии край отцепилите се "народни републики" в Източна Украйна.

Зимните учения с участието на моторизирани пехотни части ще се състоят на над 30 полигона в най-малко шест различни области, казаха още от министерството.

Представители на САЩ, НАТО и Украйна от седмици бият тревога за евентуална нова атака на Русия срещу Украйна, като се позовават на необичайното движение на руски войски край украинската граница. Москва отхвърля тези твърдения и заявява, че има правото да мести войските си на своя територия, както желае.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
7
 
! Отговори
Говорит Москва преди 2 години
Направо да тестват ракетите върху фашагите в украйна, полша, румъния, прибалтика, а може и германистан
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВА ОПОРКА ПО РУСКИТЕ ТВ- УКРАЙНА НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ДОНБАС И КРИМ И ЗА ТОВА ГИ ПУСНА ДА ГИ ОВЛАДЕЕМ.
45
5
 
1
 
! Отговори
Да бе, преди 2 години
Колко "щастливи" били в Крим! И набързо им издигнаха три метра ограда, да не избяга някой и да признае ,колко са "щастливи"! Тоя филм сме го гледали!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крим не е руски......Е, не можа да запомниш - Крим е руски! Защо мислиш, че направиха мост 19 км, магистрала, ама не като Боковите, Керч-Симферопол, летище като бижу в Симферопол, оправиха шосета, курорти, водоснабдиха, електрифицираха? За да ги подарят на укропчетата ли? Ха-ха! Война няма да има,ако но някой му изпуши бушона, няма да има Юкрейн! Ще си я поделят Унгария, Румъния и братска Новорусия!
43
1
 
5
 
! Отговори
Не съм Боби - 2 преди 2 години
До Krom....по-голям от софийския! Животинската полска русофобия е едно от нещата, което ме е отвратило от тях като НАРОД. Всред тях има много надменни, нафукани, меркантилни хора! Живял съм с поляци и имам добър спомен само за един, останалите бяха бидло!Въстанието във Варшава е предизвикано от Лондонското им"правителство", в момент, когато Червената армия е срещала силна немска съпротива! Несъгласувано с руснаците, провокация!СССР дава 600000 жертви за свободата им и Силезия и Померания подарък
42
1
 
4
 
! Отговори
Не съм Боби преди 2 години
До Krom.......Аз ще ти отговоря на въпросите, в отговорите на които съм СИГУРЕН. Катин (и другите два не толкова известни разстрела) са дело на НКВД. В тях са избите САМО полски ОФИЦЕРИ, не войници и са акт на отмъщение на зверствата на полските военни към руските военнопленници! 60000 руснаци са загинали от глад, болести и мъчения в полските концлагери. Полската кавалерия е тренирала сеч върху живи хора. Швинья маршалек Пилсудски е наредил да разрушат храма "Св.Александър Невски"-2 пъти по-...
41
7
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Боби 74 - а колко са загубите им от действията на Другаря Джугашвили? Така, за един приятел питам. А гвардейските дивизии от бивши затворници, които праща обратно в Сибир - нищо, че са оцелели в ада на войната - след края и? Те калкулирани ли са? Като говорим за холокост и подобни - Катин според теб руско дело ли е или го няма? Интересно ми е. Какво е мнението ти за въстанието във Варшава и най вече, действията на Сталин по въпроса? Ей тъй, от любопитство - щото си сведущ?
40
1
 
7
 
! Отговори
ДЯдо КОледа преди 2 години
Експерти да огледат как обемно обсебения с дигитално холограмни оръжия СТОЛТЕНБЕРГНАГЛО НИ ВКАРВА В НОВА СТУДЕНА ВОЙНА...Срещата с е провежда в ОКУПИРАНИ ОТ НАРКОМАНИТЕ територии .вижте споразумения ЯЛТА ПОДСДАМ БЕРЛИН. Да се направят тестове за спец наркотици у Столтенберг и у представителя на генералния щаб на САЩ /вижте го на конференция в София преди седмица.ДАННИТЕ СА ЗА НАГЛО МРЪСНИ ОПЕРАЦИИ СРещу ЗЕМЯТА НИ в ползва на БОРСОВИ СПЕКУЛАНТИ>>
39
0
 
2
 
! Отговори
АМАН БРЕ преди 2 години
PR негодниците ползват ПУТИн за оправдаване на окупацията на Украйна..След подобни НАГЛО НЕНУЖНИ Дрънкания на ОРЪЖИ вкараха тежка флота в Черно море.Появи се РИСК от ЯДРЕН ХОЛОКОСТ>.това в условията на черно чумна инвазия след закупуване и монтаж на стотици милиарди тежко терористични черно чумно активни оръжия вижте 5G Black death and cancer digitalizations..Престъпниците на власт увредиха огромни региони на Земята вкл в САЩ,ЕВропа,РУСИЯ,КИтай.особенно тежко след 2019..
38
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 2 години
НАрко диверантите от САЩ отровиха десетки милиони наши братя в Полша по време на подобна нагла диверсия вижте пострадали от наркотици от "Солидарност"..ПО късно отровиха населението на ЛИтва ,ЛАтвия,Естония..През 2014 включиха пси генератори ..и окупираха Киев.Експерти да докладват КОЙ Е НАРЕДИЛ НА УКРАИНСКАТА АРМиЯ ДА БОМБАНДИРА С ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ ДОНБАС>>Има видео репортажи от директни изказвания веднага след нарко преврата в Киев..ОТ космоса са снимани зверските бомбандировки на Донбас..
37
0
 
3
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 2 години
AMAN OT PR негодници..През 2012 година засякоха че американски наркотизирани диверсанти отравят показно населението на братска Славянска Украйна вкл с спи активни нарко спец добавки в шоколади,бонбони..ПО телевизии на украински включваха насложени пси активни режещо увреждащи клипове внушаващи омраза към РУсия/Украйна,киевска русь е Основателна НА Руската империя /вижте Православна България.Отровиха над 40 000 000 братя в Украйна..МОсква не си мръдна пръста да ги защити от Диверсията на САЩ ср
36
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Целия цирк с това уж нападение, дето украинското разузнаване единствено е разбрало има за цел да отклони вниманието от готвеното вдигане на ток, вода, въглища и газ в Украйна следствие на подписаното стендбайт споразумение с МВФ.
35
10
 
5
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51 А като видиш себе си в огледалото за кого се сещаш?
33
9
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Руската армия трябва да тренира как предава бойните знамена на победителката - украинската армия..и НАТО, да тренира обесването на Путин и изтеглянето на руските терористи от украинска зема.
32
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нападение на Русия срещу Украйна няма да има.Каквото и трябваше,вече си го взе-Крим и Донбас.В Украйна останаха ливадите и *** укри,към които Русия няма интерес.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко гениални стратези има в този форум! Жалко, че няма кой да ги оцени. С Жуков взели да се мерят! Живял съм в Русия, срещал съм се с много ветерани, имам и познати такива. Освен възхищение към Жуков, друго от тях не съм видял или чул. Така, че по-добре си затворете "чистите" устички.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби Пишеш "поредната опорка", след което веднага потвърждаваш казаното от човека.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На чужд гроб плачете...Оставете я Русията, тя може да се оправя сама.Гледайте нашият хал и чертайте кръгчета къде ще падата ракетите, ако започне война с Русия.Щото за нас клауза 5 от договора на НАТО ще действа толкова, колкото действаше за Кипър, когато турците ги нападнаха.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби "РАЗТЕЖ Майна" А Български език кога ще научиш? За другите неща е ясно, че няма надежда.