Джо Байдън: Не приемаме червените линии на Москва за Украйна

Русия обвинява Киев, че готви собствена офанзива в Източна Украйна
4 дек 2021 18:56, Анисия Иванова
300

Американският президент Джо Байдън заяви, че разработва обхватни инициативи, затрудняващи руския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна, и допълни, че не приема „червените линии“ на Москва, предава Ройтерс. Това се случва в момент на нарастващи опасения, че тлеещият конфликт може да се превърне във война.

По информация на Киев - през последните седмици Русия е разположила около 114 000 военнослужещи в северната, източната и южната част на Украйна. В това число около 92 000 сухопътни войници, а останалите от военновъздушните и морските сили.

"Разузнавателните служби анализират всички сценарии, включително най-лошите. Отбелязват, че вероятността от ескалация от страна на Русия съществува. Може да се случи до края на януари", коментира министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников.

Още по темата

За опасения от инвазия в началото следващата година съобщи и американското издание The Washington Post. Източници на вестника от разузнаването смятат, че Кремъл планира настъпление на няколко фронта.

Москва, от своя страна, обвинява Украйна и САЩ в дестабилизиращо поведение и твърди, че Киев може би се готви за собствена офанзива в Източна Украйна, което украинските власти отричат.

„Създавам най-обхватния и значим според мен набор от инициативи, които да направят много, много трудно за господин Путин да направи това, което хората се тревожат, че ще направи“, каза Байдън, без да влиза в подробности.

Преди заминаването си вчера за Кемп Дейвид за посещение през уикенда Байдън каза пред репортери: „Наясно сме с действията на Русия от дълго време и очаквам, че ще имаме дълъг разговор с Путин“.

„Не приемам червените линии на никого“, заяви американският президент във връзка с исканията на Русия.

Американски и украински високопоставени представители отново предупредиха тази седмица, че са възможни строги икономически санкции срещу Русия.

„От началото на тази администрация демонстрираме, че САЩ и съюзниците ни искат да използват редица инструменти, за да отговорят на вредни руски действия“, каза високопоставен американски представител, пожелал да остане анонимен, в отговор на въпрос за разработвания от Байдън план. „Няма да се поколебаем да използваме тези и други инструменти в бъдеще“, допълни той.

Напрежението заради Украйна се случва на фона на подготовката на първия разговор от месеци насам между американския президент и руския му колега още идната седмица. Официални представители преговарят по условията за разговора, след като Путин и Байдън говориха през юли.

Целият анализ може да прочетете на
Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не приемайте, но Путин му е казал или сигурност за всички или за никой.
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите от НАТО да не са луди да допуснат отново грешката на британския премиер Невил Чембърлейн, който подписа споразумението с Хитлер да позволят на Третия Райх да прави каквото си поиска с Чехословакия!Но пасаран, камарадос! Няма да мине номерът втори път!
176
2
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Този да не си пъха носа, където не му е работата!
175
3
 
1
 
! Отговори
Рей Гън преди 2 години
Трябва ни нов Рейгън който да натика руското джудже в миша дупка ,където му е мястото.
174
1
 
8
 
! Отговори
Накъде със Зеленски? преди 2 години
Ураинският президент спечели изборите с приказки, че ще защитава правата на всички, а сега се готви за война с рускоезичното население в Донецк и Луганск, като разчита на помощ от САЩ. Но никой няма интерес да започва световна война заради Украйна. Накрая и Донецк и Луганск ще направят референдум и ще се присъединят към Руската федерация. И това ще реши окончателно проблема, който Киев не иска да реши по мирен начин.
173
1
 
6
 
! Отговори
И какво се оказва? преди 2 години
"По информация на Киев - през последните седмици Русия е разположила около 114 000 военнослужещи в северната, източната и южната част на Украйна. В това число около 92 000 сухопътни войници, а останалите от военновъздушните и морските сили". ... Дотук добре. "Тумба-лумба, Русия готви агресия". Но: ..................................................През последните седмици Киев е разположил 120 000 (половината от армията си) военнослужещи край разделителната линия с Донецк и Луганск. За какво?
172
3
 
3
 
! Отговори
Верно ru преди 2 години
Байдън ке се Издъни
171
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много русофилски рев по темата, както обикновенно в такива случаи! А реалността е, че Русия затъва икономически и изостава за пореден път от водещите страни в света! Тъпизмите за руски танкове и танкетки, за батальони и окупация на чужди земи са глупотевини и нямат никакво реално покритие, това е поредната вътрешно руска пропаганда срещу празната чиния на руснака за Коледа и нова година! Пфу отврат е путинизма, а чичо Джо ще накаже С. поток, ето това е вече реално да се случи
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато САЩ върнат Тексас на Мексико, тогава и Русия ще върне Крим на Украйна !
169
0
 
4
 
! Отговори
Арест за BIDEN преди 2 години
АЛО ТОЗИ BIDEN УЧаства в окупациЯта на УКРАЙНА след отравяне на населението през 2010 - 2014 година.ДА се провери има ли връзка с нарежданията за терор срещу Источна Украйна .ПУТИН Да докладва как така САЩ ОКУПИРАХА С НЯКОЛКО ТОНА СПЕЦ НАРКОТИЦИ ГДР,ПОлша,Чехия,Словакия,Унгария,Румъния,Молдавия,Украйна,Литва <Латвия ,Естония.Десетки милиони са трайно отровени ..ИМА риск от Ядрена ВОЙНА заради американски и украйнски наркомани на власт..
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия *** не разбраха че новите войни не се водят с танкове и оръдия а с финансови средства и вируси/ваксини. Китайците (из)пуснаха Ковид19 за да съсипят световната икономика и изненадващо бързо (уж) го овладяха и икономиката им уж беше най-засегната, но също толкова бързо се възстанови и заработи на максимални обороти. Скоро светът ще изпита недостиг на природни ресурси, които са съсредоточени на територията на БРИКС, САЩ го знаят и затова са тези военни приготовления.
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали е заспал докато го е казал това ? Или мейби го държат на крака колкото да каже 2 думички ........ :)))
166
0
 
13
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Сащ нямат думата . Сащ се компрометира пред света .
165
3
 
15
 
! Отговори
Изненадан преди 2 години
Като погледнем историята Русия никога не е започвала война със съседите си без да е предизвикана.Но САЩ започнаха няколко и то на другия край на земното кълбо.Прословутите Американски интереси се простират даже отвъд Слънчевата система.Стой те си на *** дебели американци и мислете за проблемите на десетките си полове и други дяволски изчадия.
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде всички русофоби да грабват вазелина ,да се начервосат за последно и да отиват на война.
163
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва не ви пита какво приемате, нито се интересува. Тя ви съобщава. Нататък вие ще се сетите...
162
3
 
10
 
! Отговори
джо преди 2 години
Американския президент , гледа да е на "гребена на вълната" , но това все по-трудно им се отдава на Американците. Само вижте колко рахитичен човек сложиха да управлява тази държава, даже в америка се чудят , дали президента им е в кондиция да изпълнява задълженията си на държавен глава.
161
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви пита какво приемате.
160
2
 
17
 
! Отговори
we преди 2 години
До Донбас Укр е струпала 120000 армия-това се изпуска.
159
2
 
19
 
! Отговори
до USSF преди 2 години
Да допуснем, че се стигне до пряк военен конфликт между РФ и САЩ, който би могъл да прерасне в Ядрена война, как мислиш - Коя е еднствената държава в света която би могла да превърне Щатите в радиоактивна стъклена пустиня за около Един Час с нейните 48 милр. срещу американските над 780 милр.??? Воевода, Ярс, ТополМ, Булава, Синева, Авангард все "подаръци" с гарантирана доставка. И да, американски воени бяха поканени и присъстваха при изпитанието но хипир-звукова ракета.