При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции

Фон дер Лайен: Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа
20 яну 2022 14:41, Елка Василева
189
При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Ако има ескалация в Украйна, ЕС е готов да отговори "с масивни икономически и финансови санкции", подчерта тя в речта си на събитие на Световния икономически форум.

"Надяваме се атака да не се случи, но ако се случи, ние сме подготвени", каза Фон дер Лайен и добави, че политиката на Кремъл е "опасна".

Фон дер Лайен също така посочи, че през 2022 г. е необходимо доверие повече от всякога, тъй като може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество".

В изказването си за Световния икономически форум шефът на ЕК определи доверието като "най-скъпата валута" в момента.

"Доверието между страните може да наклони баланса в международните отношения“, заключи Фон дер Лайен, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Като санкции срещу руската агресия,ще спрат северен поток 1 и 2.Ще се топлят,като въртят пП.ед.алите на ветрогенераторите,ха-ха.
150
1
 
6
 
! Отговори
115 преди 2 години
Какви санкции сестро, като ако ви спрат Руснаците газта, приключих те с индустрията.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЯДО ЙОЦО УПОРИТО СЕ ВЗИРАШЕ СЪС СЛЕПИТЕ СИ ОЧИ В СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ И ИЗВЕДНЪЖ ПРОЗРЯ ОЗАРЕНИЕТО "АМИ ТО ТАКА СИ БЕШЕ ПРИ НАПОЛЕОНА, ХАДЖИ ГЕНЧО И ДЕДО ЛИБЕН, ЧЪРЧА И ХИТЛЕР, ТАКА СИ Е И СЕГА ПРЕЗ ВТОРОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ. АЛЧНИТЕ ХИЕНИ ИСКАТ ДА РЪФАТ БОГАТСТВАТА И РЕСУРСИТЕ НА РУСИЯ. А СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ ПАК ЩЕ СЕ ОТЛОЖИ ЗА ДРУГОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ..."
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масивни санкции - няма да им пращат евроценности, и атлантотриполови....Брех, живи да ги оплачеш руснаците! Тая от снимката, в знак на протест ще мръзне цяла зима...
147
0
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До Боби Икономически и инансови санкции означава спиране на покупката на руски газ, нефт, лес, метали. Тоест намаляване на зарплати и пенсии с 25%.
146
0
 
7
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 2 години
Ало , *** ...Първо се размразете , огледайте , ослушайте и ако не виждате руски танкове и не чувате руска реч , прекръстете се и ...внимавайте какво плямпате ....
145
0
 
8
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 2 години
Тези заглавия трябва да ги четат в Украйна, да видят на каква помощ могат да се надяват от страна на ЕС. Мечета , прайдове и санкции.
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви санкции няма да въведат. Русия е огромен пазар за Европа и Сащ. Повечето големи западни компании имат седалища в големите руски градове и търговията не е спирала и за миг. Ние и други като дребни васали спазваме санкции и сме отстранени от възможността да си сътрудничим с Русия.
143
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адски противно същество е на снимката
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато фашисти ти говорят за "доверие", това е удобен момент да тестваш своята психична нормалност! ...Ако им се връзваш на думите - имаш обезпокоителен проблем!
141
5
 
15
 
! Отговори
Друг европеец преди 2 години
Ще направим два гей парада!
140
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1-ва санкция - ще спрат тока.2-ра санкция - ще спрат и парното 3-та санкция - ако има оживели ще им кажат кой е виновен - путлеристити
139
5
 
8
 
! Отговори
младен преди 2 години
"При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции"По скоро да вземе да отговори с масивно дупе, макар че едва ли ще впечатли руснаците.Все пак те още харесват жени и водка.
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фон *** докторката която поръча толкова инжекции даже за африка , ама досега не чух кого ваксинират там
137
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от лицемерната европа част не искаме да сме , цяла източна европа ви стана колония вън от ес
136
1
 
9
 
! Отговори
Разделяй и Пей! преди 2 години
Ако руските войски действат бавно и ефективно както санкциите по добре да идат одма на словашката граница и бавно в едно със санкциите да се прибират през Киев в ЛНР ДНР и Мариополска НР.Тъдява казват саде руснаци живеят.За дружина полска остава Лвов,Молдова-ако реши и нея московците да я приберат с Одеса и остава Задкарпатието,една красива територия да си иде къмУнгаците и Словаците.Ако това не е планът на сегашното украинско ръководство-здраве му кажи.Това е желанието на УКРАИНА-разделянето.
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаш да разбереш какво ще се случи след като си начешете либерастаката краста - Питай родителите ти да ти разкажат , само че този път може да няма и картофи след вашият мерак !
134
4
 
12
 
! Отговори
паф преди 2 години
путин ще ви врътне кранчето на газа и загивате като препикано мушкато
133
1
 
18
 
! Отговори
Именно преди 2 години
Важно е ДОВЕРИЕТО - ТАКА е , но има едно малко проблемче - НИКОЙ НОРМАЛЕН и ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК на Света НЕ Ви ВЯРВА след като Ви видяха "демократичните и цветни" изпълнения базирани на прпаганда и ЛЪЖИ , които сринаха куп държави , и унищожихте хиляголетни култури , за да се награбите на де що сварите ! ТУК обаче НЯМА да имате това "щастие" , защото Путин , Лавров и лстанлите НЕ са нито Кадафи , нито Садам , а започнахте една НЕСПРАВЕДЛИВОСТ , която ще Ви струва наистина много скъпо !
132
1
 
3
 
! Отговори
Следващия президент преди 2 години
...на УСА трябва да се ТЕСТВА, както ПАПАТА, за да не им се довлече пак някое смешно СТАРЧЕ, което не знае да си разкапчае панталоните, и за Малка работа* вика охраната