Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“

Тя щяла да се случи, ако Русия нападне Украйна
20 яну 2022 13:26, Екип на Dnes.bg
114
Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл осъди думите на президента на САЩ Джо Байдън, че Русия я очаква "катастрофа", ако нападне Украйна, и подчерта, че това дестабилизира и без това напрегнатата ситуация.

На пресконференция по повод първата година от встъпването си в длъжност Байдън предупреди Русия, че ще плати висока цена за пълномащабно нахлуване в Украйна, но внесе объркване, като предположи, че едно "незначително" нахлуване би предизвикало много по-малък отпор.

Още по темата

„Подобни изявления рискуват да улеснят дестабилизирането на ситуацията, защото могат да вдъхнат фалшиви надежди на някои горещи глави в Украйна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В същото време Песков не изключи възможността за нови разговори по въпросите на сигурността между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън.

След като десетки хиляди руски войници са се струпали на украинската граница, се засилват опасенията, че в Европа може да избухне голям конфликт, предаде БГНЕС, като цитира АФП.

Москва настоява, че няма намерение да нахлува в Украйна, но в същото време постави редица искания за сигурност, включително забрана за присъединяване на Украйна към НАТО, в замяна на деескалация.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне в петък в Женева с руския външен министър Сергей Лавров за нов кръг от преговори по сигурността.

Блинкен заяви в сряда, че няма да предостави официално с писмени отговори на исканията на Русия, а вместо това се надява да проучи областите на сътрудничество.

Песков заяви в четвъртък, че Русия все още очаква да получи "писмен" отговор "през следващите дни".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не щат да дават писмен отговор, за да не излязат на яве двойните им игри
89
1
 
4
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Този дъртак Джо е по опасен от Хитлер.
88
2
 
9
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Американците са проклети хора!!!Смятам,че тук всички го виждат и разбират!!!Първо съсдадоха корона вируса!!Ето сега искат и война с Русия!!!Но преди това водят и климатична войнасъс съседните на Русия държави!!!Там,където са разположени тяхните войски!Ето в България грам снежец не епаднал от колко време и реколта няма да имаме заради тези кравари
87
14
 
3
 
! Отговори
 казали са го преди 2 години
*** има характеристика на човек който неможе да прецени риска в ситуация, да се издърлиж на НАТО е все едно македония да обяви война на китай, в момента така изглежда путин
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че е крайно време и Путин да наложи санкции на САЩ. Трябва да се конфискуват всички сметки на американски олигарси в Русия, да се разрушат дворците им купени от тях на територията на РФ. Имуществото на Байдън и неговото семейство в Сбербанк да се отнеме в полза на Путин. Да се изключи САЩ от руската разплащателна система и да се изолира от суверенния руски Интернет. Забрана ползването на руски технологии в САЩ. Като начало мисля че този пакет санкции ще отрезви горещите глави в Америка.
85
17
 
3
 
! Отговори
SATA преди 2 години
Руснаците ще направят голяма грешка, първо санкции, и второ може и да не им е хич лесно, след като НАТО въоръжат Украйна. Друго е да се биеш за собствената си държава с икономически гръб.Като видях какво правят английските противотанкови ракети с тия, хич не ми се иска да съм в разчета на руския танк.
84
4
 
4
 
! Отговори
моник бонева преди 2 години
Щом може да се облажвате от морковчето, трябва да може да изтърпите и тоягите със санкции!Никога ЕС не го е криел че ще има и рестрикции и санкции за държавите членки!Трябва да ги тъпите мъжки а не безгръбначно да отстъпвате назад от позииците в полза на България!За тези които не разбират за какъв морков и тояга иде реч.Пред инатливите магарета на пръчка им слагат морков за да ги стимулират да вървят в правилната посока, ако и така се инатят, тогава ги бият с тояга!Тази тактика използват в ЕС!
83
1
 
11
 
! Отговори
моник бонева преди 2 години
България не бива да отстъпва от позицията си за Македония, заради заплахи от сакнции на Хегемона зад океана. Аз винаги съм знаела ,че освен морковчето в ЕС прилагат и тояга!Те не го креха, щом така са ни учили по Европейско право.Досега нашиете политици опитваха от морковчето, сега трябва да изтърпят и тоягата.По мъжки!
82
0
 
12
 
! Отговори
моник бонева преди 2 години
В България сме в ужасТ от мантрата санкции за Македония!Тук това минава но да заплашват Русия че ще и причинат болка че я чака катастрофа или други подобни мисля че ще ги раздразнят и мобилизират, вместо да успеят да ги наплашат!Слабият от заплахите се разтреперва и се предава,а силният при заплаха,стиска юмрук и се бие!Боят не винаги е за нападение, често е защитна реакция не говоря за отбрана на нападение, а за превантивна реакция при директна заплаха!
81
1
 
10
 
! Отговори
моник бонева преди 2 години
САЩ започнаха психологическа война с мантри и внушения!При малки страни самовнушението ги парализира от страх, но с Русия подобни методи не действат особено като са на 1-2 водки не ги хващат уроки, мантри и черни наричания :) Американските политици са станали битер индиански шамани в опити да стресират малки страни са се шлифовали в психологически атаки ,но с големите страни това внушение на страх не действа!Заплахите на хегемона парализират малки и слаби страни!
80
22
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Скоро никоя западна страна няма да купува руски енергийни източници.Все повече държави се дистанцират от мужиците. Накрая ще останат само с Куба. НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО РУСКО.
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков не изключи възможността за нови разговори по въпросите на сигурността между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън. Утре, в Женева, по молба на Блинкен, той се среща и разговаря с Лавров, а наглобританското военно министерство покани Шойгу да посети Лондон.
78
0
 
24
 
! Отговори
Наблюдава се преди 2 години
Сериозна напрегнатост на американофилите. ВСИЧКИ доводи дето пробутват вече са доказано лъжливи и манипулативни и като го отбележим проявяват агресивност. ЗЕЛЕНИТЕ - никой не ви обижда, просто сте си избрали отбора на измамниците!
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До психопат # 90 отклонения от нормите се виждат единствено в използвания от тебе приом, да намесиш ни в клин, ни в ръкав, напълно извън обсъжданата тематика, личностни квалификации и неаргументирани обобщения.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До психопат # 86. Интересно "уинарите", защо намесвят ирелевантни теми, за някакви "лузъри", в дискусия изцяло водена на плоскостта за надвисналата непосредствен военна опасност и отговорните фактори, за така създалата се обстановка ??
75
16
 
3
 
! Отговори
До Припомнихме си преди 2 години
Ти добре ли си *** Чернобилска маруло? Всички граници между бившите съветски републики са определени в Алмаатинската декларация 1991 г и са потвърдени с двустранни договори. Тва русофилите сте много кухи.
74
1
 
15
 
! Отговори
не се връзваме! преди 2 години
До Психиатър: Твоята "Истина обаче е коренно различна!" А РЕАЛНОСТТА я виждат всички! Пословицата - "Вервай ми каво ти говоря, не мегледай какво правя!" я знаем също!
73
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам, защо руснаците си правят труда да отговарят на този старец, че той не знае какво говори, не знае къде се намира. Дали спи, сънува или е реалност.
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава да видим останал ли е здрав разум в главите на новите ни господари, понеже руснаците апелираха за подобен регламент и преговори от 20 години, точката на "невъзврат" наближава ...
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... в този ред на мислине не се ли седне на масата за преговори и не бъде ли отчетени на паритетен принцип интересите им свързани с националната им безопасност(например зона свободна от стратегически настъпателни системи на потенциалния противник, в близост до границите им, както и ответен ангажимент на руснаците спрямо другите договарящи се страни) , войната на пълно унищожение е неизбежна. Остава да видим останал ли е здрав разум в главите на новите ни господари, понеже руснаците апелираха ..