Блинкън и Лавров се срещат в Женева заради кризата около Украйна

Напрежението нарасна след струпаните руски войски по границата
21 яну 2022 09:25, Елка Василева
45
Блинкън и Лавров се срещат в Женева заради кризата около Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне днес в Женева с руския външен министър Сергей Лавров, за да обсъди с него кризата около Украйна, предаде ДПА.

Днешната среща на Блинкън с Лавров е поредният опит за намиране на дипломатическо решение на украинската криза. Напрежението нарасна, след като Русия струпа войски на границата си с Украйна.

Още по темата

Докато САЩ и западните им съюзници настояват Русия да изтегли войските си от граничните райони, Москва иска да получи гаранции за сигурността си и уверение, че НАТО повече няма да се разширява на изток.

Русия разкритикува и предоставянето на военна помощ от САЩ на Украйна.

"Това, което се опитваме да направим, е да снабдим Украйна със защитни средства, което може би ще възпре по-нататъшната руска агресия", каза Блинкън вчера.

През последните няколко седмици бяха положени усилия за намаляване на заплахата от руски военни операции срещу Украйна, включително в рамките НАТО, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и чрез преки преговори с Москва, но засега без осезаем резултат.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
" ... защо и е на Русия .... ". по същата причина, заради която си иска Румъния и България обратно под крилото.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще яде лобут!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия пък снабдява Сърбия с оръжие. Защо ли?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина, за какво й е на Русия Юкрейн? УССР беше страна за чудо и приказ - житница, машиностроене/ХТЗ/, корабостроене /Николаев/, самолетостроене - заводите и конструкторско бюро "Антонов", двигатели за хеликоптери и корабни турбини "Мотор Сiч, Запорожье, Ракетно бюро "Южное", наука! И изкопаеми - въглища и лабрадорит! На Запада нищо от това не му трябва - съсипаха "Антонов" - на Боинг и на Еърбас конкуренти не им трябват! Спряха моторите за руските хеликоптери, те направиха нов завод в Казан!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англичаните продадоха/подариха? на Юкрейн едни ръчни противотанкови комплекси, които накараха руснаците да се превиват от смях! Просяците с благодарност приеха дара!Това ме накара да вляза в статията за американските ПТРК. Няма да я коментирам, не съм специалист, но е написана разбираемо, особено таблицата. Вижте я и вие! Помислете!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо САЩ преговарят с терористи? Нали гиобявиха за терористи? САЩ напълниха гащите и вече отиват да се скрият. Станаха за смях на Света.
32
0
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 2 години
До логично да снабди ако иска
31
1
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Присъединявам се към разбирането,че в Женева започва драматичен пазарлък,но се чудя как Блинкин ще води пазарлъка ,като знаем колко са слаби американците в историята и географията/и Блинкин не прави изключение/!?Може би първият въпрос на който той трябва да отговори е -имат ли Украйна и Мексико обща граница!?И какво население преобладава-македонци,индийци или австрабийски аборигени!?
30
8
 
4
 
! Отговори
А честито ! преди 2 години
В момента тече откровен пазарлък за всяка държава и нищо чудно пак да се окажем под Съветско влияние...
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО ВЪН!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руснаците ... тръгнали да се репчат, нали ако не е газ-та и петрола и са приключили за 3 месеца"---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Руснаците вече публикуваха доклада си по проходите и разходите на руската икономика за 2021 г. През 2021 г. приходите от износ на продукция, несвързана с добива на изкопаеми и с енергетическия отрасъл, са нарастнали с 1/3 в сравнение с 2020 г.
27
2
 
14
 
! Отговори
мда преди 2 години
Украйна е като грозна про*сти*тутка на ключово място-всички я бъзикат,обаче никой не я иска истински.Американците подхвърлят по някой долар да я държат на линия,ама като стане излишна и ще я изоставят.От ЕС пък са ужасени от перспективата да влезе в съюза,да не говорим за нато.Ама нищо не зависи от тях.
26
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен22 - не знам каква щета са, в момента ЕС и ФАЩ им се молят............
25
0
 
4
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Що не поканят и самовлюбения таварища Горбачов? Та да се изкаже и по разширяването на Нато...
24
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Христо Христов - "Създадоха България"? Ти да не си учил история по новите учебници?
23
0
 
13
 
! Отговори
Янки Дудъл преди 2 години
Отново се пo'cpaxмe, този път в Украйна... Yes!
22
0
 
19
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 2 години
Сащ напуснаха Афганистан, та какво им пречи да напуснат и Украйна?
21
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги Руснаците са тотал щета. сума години громиха капитализма и накрая фалираха. Сега пак същото, а БВП-то на глава от населението като нащо, тръгнали да се репчат, нали ако не е газ-та и петрола и са приключили за 3 месеца. Репчат се на по слабата Украйна, ама като дойдат приятелите на Украйна и вече било заплаха, поведение на слабак. А ние ще се оправиме когато както Литва Латвия Естония, Полша, Чехия, проумеем че тия са ни врагове а не братушки. Ей го Сърбите най-зле и още потъват....
20
1
 
14
 
! Отговори
към последния абзац преди 2 години
През последните няколко седмици колективният запад положи усилия за намаляване на мнимата заплаха от руски военни операции срещу Украйна. През последният месец Путин публикува своите виждания за безопасността в Европа и своите искания за оъстъпление на отановската военна армада зад линията от 1997 г.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17, абсолютно, а безкрайно учтивите и възпитани руснаци ще направят всичко зависещо от тях, да облекчат тази трудна пиндостанска задача.