Военни маневри на Русия близо до Украйна и в анексиран Крим

Участват изтребители, бомбардировачи и 6000 военнослужещи
25 яну 2022 16:44, Елка Василева
99
Военни маневри на Русия близо до Украйна и в анексиран Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили започнаха днес нова поредица учения близо до Украйна и в анексирания Крим. В маневрите участват 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, предаде Франс прес, като се позова на руски информационни агенции.

Още по темата

Ученията включват различни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, каза командващият войските в Южния военен окръг Александър Дворников.

Според ТАСС ученията на ВВС ще се проведат в четири района (Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим) и включват 60 изтребителя и бомбардировача.

Целта на маневрите е да се съгласуват действията на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще се провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.

Новината за маневрите бе огласена броени часове след като Кремъл разкритикува поставянето в бойна готовност на хиляди американски войници заради кризата между Русия и Запада във връзка с Украйна, с което според Москва Вашингтон "изостря напрежението".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да напомним на "умното" парче мисирешко - никой, нищо не е анексирал в Крим! Имаше си регерендум, и той не беше първия, и автономната република реши да се присъедини към РФ. Казват го германци, американци, хървати... даже укри! Впрочем и гугълчето коказва Крим, като част от РФ - границата е м/у 404, а няма граница с РФ. ***, г-жа, с извинение...
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО освен разните принадлежности да складира и достатъчни количества памперси, щото русия натисне ли на Запад през украината на уядените натовци ще са им нужни. Голям зор ще настане.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските майки дали са окей синовете им да умират в снежните полета на другия край на света. Не говоря за 2-3ма загинали на месец, а за хиляди на ден? Съмнявам се, че е така и затова война няма да има.
76
0
 
5
 
! Отговори
Джеки Чан преди 2 години
До Василев Определено си прав. Двете големи сили си играят партия.... Тръмп даже не го криеше.... И едните и другите не им харесва как Китай се развива... и даже им пуснаха биологично оръжие с което дръпнатите се справиха решително и отвърнаха подобаващо с милионите Китайци пръснати по целия свят - мисля че отвориха шишенцата и сипаха където каквото могат ....
75
3
 
39
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Крим е подарен на Украйна от Хрушчов през 1945 г . Пише го във всички исторически книги по света. Така,че си е руски и там живеят почти 95% руснаци. Относно това,кой е по-голям агресор , Русия винаги си е била там,където е сега,докато американците са избили местното индианско население за да създадат САЩ. И сега се опитват да насаждат световен ред угоден на тях и там,където изобщо не им е мястото.
74
53
 
6
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 2 години
Всички РУСОФИЛИ докажете лоялността си с Русия. Отидете на фронт. Да отдърваме от вас един път за винаги..
73
41
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
българите сме с Украйна
72
12
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Послушайте съвета ми ! НЕ ХАРЧЕТЕ ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ ! КУПЕТЕ СИ (според възможностите) твърда валута (евро,швейцарски франк,британски лири) в случай ,че трябва да бягате ! ЗАПАСЕТЕ СЕ С ТРАЙНА ХРАНА,ЛЕКАРСТВА И ГОРИВО ! ПРИГОТВЕТЕ СИ С НАЙ НЕОБХОДИМОТО ЧАНТА ИЛИ РАНИЦА ЗА СПЕШНА ЕВАКУАЦИЯ ! КОЙТО РАЗБРАЛ ,РАЗБРАЛ !
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 73-спокойно бе, тука нема да има нищо със едните сме "съюзници", а със другите братски народ. Е некой английски или американски самолет може да пусне по погрешка некоя бомбичка над София.Ама нейсе.
70
0
 
28
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Нали е в територията им? Все едно България да прави учения на полигони до Сърбия и те да го възприемат за заплаха!!!!!
69
4
 
30
 
! Отговори
73 преди 2 години
Много филми гледаш. Война няма и НЕ МОЖЕ да има. Особено война с участието на БГ-то. Най-много, ако укрите почнат да избиват рашки в Донбас, от Рашата да долетят малко ракети и всичко свършва. Укрите подвиват опашлета и се връщат. После 1 месец се псуват по медиите и това е.
68
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз виждам к.ур--улация между засилващата се военна мощ на Русия и скок на продажбите на памперси за възрастни в зап. Европа и САЩ.Ку..р..у лацията е ясно очертана
67
12
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Младите да бягат докато е време ,за да не ги мобилизират ! Ако стане още напечено ще евакуирам и аз семейството си ! На безопасно място зад граница ! Мога сам да се грижа за себе си когато съм сам ! МИРИШЕ НА ВОЙНА !
66
7
 
34
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Да живее РУСИЯ , да живее ПУТИН !!! Делое - правое !
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 69- като ония французи дето ядоха боя тук ли?
64
7
 
7
 
! Отговори
Василев преди 2 години
САЩ уж се готвят за война с Русия, но целта е Китай!Така Русия ще има предлог и ще стои настрана в един бъдещ конфликт с Китайския дракон!!!Така печелят и Русия и САЩ!!!Агент Ксара Миранджа!ЦРУ!!!
63
12
 
11
 
! Отговори
Дърт Кашик преди 2 години
Едни военни маневрирали, маневрирали и накрая се загубили.....
62
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нас Украйна какво ни засяга
61
5
 
32
 
! Отговори
Василев преди 2 години
От американците ще са оръжието и заемите, от вас територията и войниците!!!Всичко е опаковано под егидата на НАТО!!!Агент Филип Мойра!!!ЦРУ!!!
60
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Които са гледали интервюто на баба Ванга по телевизията през 1978 година юни месец знаят какво каза. Европата Ке изчезне. Не уточни кога как и защо ще изчезне но по всичко личи че времето дойде и предсказанието й ще се сбъдне.