Кремъл: Напрежението в Европа напомня за Студената война

За Русия е възможно продължаване на диалога по сигурността със САЩ
27 яну 2022 13:41, Елка Василева
80
Кремъл: Напрежението в Европа напомня за Студената война
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че има възможност за продължаване на диалога със САЩ, но че изглежда ясно, че основните искания на Русия в областта на сигурността не са били взети предвид, въпреки че Москва не бърза да прави заключения, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Описвайки напрежението в Европа като напомнящо за Студената война, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на Москва ще й е необходимо време, за да разгледа отговора на САЩ на мащабните искания на Русия в областта на сигурността.

Той заяви, че е в интерес както на Москва, така и на Вашингтон диалогът да продължи, макар че според него забележките от страна на САЩ и НАТО, че основните искания на Русия са неприемливи, не оставят много място за оптимизъм.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Досега не бях чувал за топлата война освен във секса .
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия преди 2г вика "имаме нова хиперзвукова ракета, която може да удари Вашингтон преди те да са разбрали", пак Русия "набихме Казахстан", пак Русия "дали ще ви дадем газ или не, зависи колко ни клекнете", пак Русия "дай да сложим 120 000 войска по границата с Украйна и да заплашваме Европа с война. Сега Русия "това ни напомня на студената война" ами спрете да ескалирате положението бе. В ЕС всички се занимават с КОВИД и енергийни кризи от 5г, в САЩ са в свободно падане, Русия ескалира конфликт
61
2
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Хем бият, хем викат:- Бият ни! Незнам Украйна да е тръгнала и завзела руско село даже! Ако не е вярно , поправете ме!. Правото на по - силния! Нали "братушки"!
60
2
 
2
 
! Отговори
Китай е на ход преди 2 години
Запасява се със петрол. Скоро и там цените ще скочат. Не знам само Китай се запасява със суровината или го прави нарочно заради инфлацията на запад.
59
1
 
4
 
! Отговори
посмали манго преди 2 години
До Анонимен:В Русия "През 2018та." - и как мина през санкциите? :) Явно съм бил вчера там ако броим google earth.
58
1
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 2 години
Видяхте ли си последните сметки за ток и газ? А знаете ли за следващите? Глупавото дрънкане на политиците го плащат гражданите. Така е със сметките, така ще е и с еврото. Ако си мислите, че някой ще ни дундурка да сме честити и богати - забравете!
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Падеф марш на източния фронт!Ти си тяхна креатура!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби "Кога за последно си бил в РФ за да кажеш това?" През 2018та. Що, ти кога за последно беше?
55
2
 
5
 
! Отговори
До този момент преди 2 години
Руснаците искаха да получат писмено обяснение ЗАЩО Куба и Венецуела ще се обзаведат със хиперзвукови ракети. Американците им го предоставиха. Следва продължение.
54
3
 
2
 
! Отговори
Пак ще кажа преди 2 години
От скоростта на ходовете се вижда че Русия играе шахматен дебют, докато Щатите блъфират като си мислят че са на партия покер. В тази ситуация май е ясно кой ще е победител.
53
13
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Слава на Украйна. Единен народ без предатели. А нашите Русия им каза да няма НАТО в България и те слушат и изпълняват. Имало България два батальона които ще пазят Родината..ха.ха . Предатели които пращат нашата армия на сигурна смърт и отказват помощ от съюзниците. Това за мен са национални предатели продали се за рубли на руската мафия.
52
6
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Българите заслужават да са енклав на рашляците и путинско управление до дупка. Болшинството желаят да са крепостници завинаги и да бъдат оправяни!
51
5
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Все някой трябва да отстъпи за да се продължи живота на земята. А вече за САЩ и Запада дали ще ги има в тази сила или не зависи дали от консуматорско общество ще преминат в продуктивно или ще отстъпят на Китай и тепърва развиваща се Русия да диктуват бъдещето. По един или друг начин Запада няма шанс ако не започне да се труди. Благословени са трудещите се!
50
14
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Кремълските постулати и сентенции могат да хванат декиш единствено в приемниците на нашенските русофили и радиоточките им зациклили на вълна "Гаварит маскава" ... путин се опита да се прави на мъж, но само втвърди по безапелационен начин позицията на цивилизования свят и затегна обръчът около себе си ... сега просто ще врътка зелените човечета и военният си скрап по границите на Колхоза, докато свят им се завие и срине съвсем бензиновата си икономика ... !!!
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще стане, ако някой американски самолетоносач които струва $13 млрд. изведнъж потъне? Даже не е нужно да потъва. Достатъчно е "Циркон"-ът да го нацели в кормилната уредба и той ще се върти в кръг като едно голямо динизавърско гавно във въртоп.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До doc - сега след провала на вятърните мелници и соларните панели за които похарчиха няколко трилиона имат западняците имат нова мантра - ще минават на геотермални източници и водород и ще престанат да купуват газ от Рисия и Русия ще фалира.
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ нали нямаше да приемат исканията на Русия НАТО да се свие до размера на 1997 г? Защо изобщо преговарят, и даже сега са дали писмен отговор на Русия (но молят да не са публикува)? Нали Русия е слаба, да и наложат санкции!
46
4
 
8
 
! Отговори
doc преди 2 години
Пишат тук големи специалисти как Русия разбира само от тояга, може би Наполеон или Хитлер са примерите. Втечнен газ от САЩ и Австралия щели да спасят Европа. Първо, количествата са десетки пъти по-малки от това, което идва от Русия, второ е много скъпо, защото в специални кораби газът се замразява до минус 163 градуса и при разтоварването отново се втечнява и трето 95 процента от газа добиван в САЩ е от шистов газ, т.е. фракинг технология. Спомняте ли си какъв вой беше за това в България.
45
1
 
2
 
! Отговори
До Сър Пичук преди 2 години
Слушали сме в час по ЯХБЗ
44
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическият диктатор Путин отчаяно се опитва да оцелее останал в изолация на края на силите си и загубил изцяло подкрепата и уважението на народа си.