САЩ искат заседание на Съвета за сигурност на ООН за Русия

Байдън обсъдил със Зеленски възможността за икономическа помощ
Обновена: 28 яну 2022 08:31 | 28 яну 2022 08:30, Елка Василева
75
САЩ искат заседание на Съвета за сигурност на ООН за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да се събере на открито заседание в понеделник за обсъждане на "заплахата за международния мир и сигурността, произтичаща от струпването на руски войски на границата с Украйна", съобщиха дипломати, цитирани от Ройтерс.

Президентът на САЩ Джо Байдън е потвърдил в телефонен разговор вчера с украинския президент Володимир Зеленски готовността на Вашингтон да отговори решително, в случай че Русия нахлуе в Украйна, информира Белият дом.

Още по темата

Байдън е казал на Зеленски също, че САЩ проучват възможността за допълнителна макроикономическа помощ за икономиката на Украйна, която е под натиск в резултат на струпването на руски войски.

Преди това Зеленски написа в Тwitter, че с Байдън са се договорили за "съвместни действия в бъдеще" и са обсъдили възможностите за финансова подкрепа.

Междувременно Пентагонът съобщи, че струпването на руски военни на границата с Украйна е продължило и през последното денонощие, предаде ДПА.

Продължаваме да наблюдаваме, включително през последните 24 часа, струпването на още бойни сили, разположени от руснаците, отново, в западната част на тяхната страна и в Беларус, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби. Той добави, че в Украйна ще бъде изпратена допълнителна военна помощ, която би следвало да пристигне в "сравнително кратък срок".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
От съвета за несигурност искат среща за САЩ и Европейските страни .
60
4
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До ВГЗТИ --- Смях в Кремъл. Русия се нуждаела от мир и предлагала мир. Егаси словоблудството. И понеже Русия е мирна, струпва стохиляден аскер и техника по границата с Украйна, а преди това нападна Крим и го отдели от Украйна. Големи джуджета, големи "миротворци". Явно им пияни зрители.
59
0
 
6
 
! Отговори
Циклон преди 2 години
Америка ще изпати.Този път ще си намерат майстора.Ще има възмездие .Кадафи ги е проклел.А неговите клетви хващат.Ще си платят за хилядите избити невинни сърби,иракчани и либиици.
58
2
 
6
 
! Отговори
ВГЗТИ преди 2 години
Русия и войските и на собствена територия... ФАЩ в над 50 държави, 800 военни бази, над 300 000 платени аскери, ядрено оръжие в Европа, реално Германия е окупирана... Русия днес е силна, обединена, мирна...Диктатът на западналяшкия свят приключи. Започна началото на краят. "Царят е гол" ЕС се нуждае от енергоносители, ФАЩ се нуждаят от беден и слаб ЕС, Русия се нуждае от мир и предложи именно това, гаранции за сигурност... Русия винаги печели войните и винаги иска мир. Ние отново сме и.диоти
57
2
 
5
 
! Отговори
ПРИЧИНАТА Е преди 2 години
"САЩ искат заседание на Съвета за сигурност на ООН за Русия" ЗАЩОТО Русия е поискала Пред Съвета за сигурност на ООН, Американците незабавно да напуснат Сирия. :):):)
56
1
 
5
 
! Отговори
До Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Шайссе, всички изброени от теб артикули се произвеждат в Русия от заводи на Даймлер Бенц, Рено, Волво, Субару и т.н., от заводи на ЛГ, Самсунг и др. Да не продължавам! Само кажи, в коя страна валцоват титанови листове с дебелина 60 мм, правят от тях цилиндри с голям диаметър и от тях подводници, които се гмуркат до 1015 м и държат всички рекорди - скорост, боен радиус и т.н. Кой го може? Кой? След колко години някоя страна ще направи самолетен двигател с данните на "изделие 30"? 8? 10?
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тя Русия е постоянен член на съвета за сигурност на ООН, както и Китай. Какво очакват да произлезе от тая среща? Съвета за сигурност и комисията за правата на човека в ООН са двете най-бутафорни структури. Може ли в комисията за защита правата на човека да са страните, които имат най-много нарушения на правата на човека - ОАЕ, Саудитска Арабия, Китай, Русия и САЩ?
54
0
 
4
 
! Отговори
Напомням : преди 2 години
Сложете си чисти памперсииии...и спазвайте дистанция !
53
3
 
12
 
! Отговори
14-ти януари преди 2 години
Пиндостан е поискал Съветът за сигурност на ООН да се събере на открито заседание в понеделник само заради фейковете около Укропия ли или държдепът е подушил и подочул, че Государят Путин води разговори с желаещите да се присъединят към ОДКБ Венецуела, Куба и Никарагуа? Само преди 20 дни ОДКБ демонстрира своята светкавична реакция, виртуозност, ефективност и разширяването му в Латинска и Южна Америка ще бъде търсеният руски удар срешу пиндостанската наглост в Източна Европа.
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самите американци са си готини-народа, но управниците им са най-големите агресори на света.
51
2
 
11
 
! Отговори
натовски популист преди 2 години
значи когато има напрежение и разиграваш циркове с международно участие з а мир даваш помощи и въоръжаваш Украйна -отговара е ясен търсим проблеми за да ударим икономически Русия .Само че сега не е1939г.и бахура ще е голям и най-вече за заспалите европейски държавици
50
3
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Каква революция бе, манипулатор? Антивакса протести. Сефте комендантски!
49
2
 
0
 
! Отговори
Warnings about war преди 2 години
НАркоманите от САЩ внушават на подставнеи на власт ЛИНИЯ НА ОГНЕНА СМЪРТ В ИСТОЧНА ЕВРоПА визират Полша,Сърбия,България,РУмъния,Словакия,Литва,ЛАтвия,Естония,Украйна,БЕларусия,Донбас ,Крим и евентуално ТУРЦИЯ вкл Истамбул...Засечени са обемни увреждания от 6.6668 G digital holographic weapons anti CHINA ,Anti Minsk ! experts must to see report with СИ ДЗИ ПИН CHINA виждат се прескарния на президента на Китай..
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арест за Путин!
47
2
 
2
 
! Отговори
warning war mafia преди 2 години
ДА се проведе обемна експертиза на състоянието JOE BIDEN има ясно диагностицируеми данни за неадекватност и обемен дистанционен нарко контрол..Екпсерти да огледат внимателно къде са имплантирани микро имплантите и нано скенерите в тялото на BIDEn и други нарочно наркотизирани граждани на САЩ ползвани за НАГЛО ПРЕСТЪПНАТА ДИВЕРСИЯ>>Терористите провеждащи диверсията са обемно обсебени от масови убиици .FBI да ги блокират веднага .Експерти да огледат за "БЯЛА ХИДРА" МАСОВИ УБИИЦИ СТОЛТЕНБЕРГ
46
3
 
5
 
! Отговори
ЗАТВОР за BIDEN преди 2 години
Арест за JOE BIDEN иска Америка веднага. Експерти да допроучат вероятно съучастие на BIDEN в нарко преврата в Киев 2014 и последвалата жестока военно терористична акция срещу народите на Источна Украйна вкл срещу Донецк и ЛУганск..НАй малко 12 000 наркотизирани американски диверсанти се следят в момента в Киев и региона.НАглите дезинформации ползвани от BIDEN са насочени срещу страните от НАТО И Европейския съюз...Престъпниците от САЩ са контролирани чрез microimplants and nano scanners
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай ти. CNN било забелязало, че телефонният разговор м/у президента Джо Байдън и украинския президент Владимир Зеленски, не бил преминал много добре.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47. Турция нахлу в гръцкия Кипър през седемтесетте и досега е там. И никой не си мръдна пръста да я защити. Вместо да се вълнуваш толкова, по-добре се ограмоти малко.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостан и Европа засилиха заплахите срещу "Северен поток 2". ЕС и Наглобритания разработват санкции срещу новите руски газови проекти, пише днес Financial Times.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговори ли Вашингтон решително, когато Турция нахлу в Гърция? Изобщо не отговори. Някой знае ли на кого досега НАТО е помогнал с нещо? Аз не зная. Сега буквално скочиха в защита на Украйна. С какво е толкова специална тя? Само с едно. Досажда на Русия.