Експерт: Западната и руската публика виждат две различни картини

Проблем е, че не знаем какви са крайните цели на Путин, обясни Караджов
23 мар 2022 22:51, Петя Славова
99
Експерт: Западната и руската публика виждат две различни картини
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна вече продължава почти месец. Според Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет, Байдън се явява арбитър, координатор, лидер, водачът на съюзниците с най-голямо влияние, неговата дума има най-голяма тежест. "Той ще покаже собственото си присъствие като подкрепа, включително по въпроса с бежанците.", коментира още Караджов пред БНР преди предстоящото посещение на американския президент в Европа.

Още по темата

В медиите в САЩ темата с бежанците все повече се показва и като стимул за общественото мнение да подкрепя дори военна конфронтация с Русия, поясни Караджов.

Преподавателят очаква възможно развитие и вдигане на квотите за бежанците, които САЩ могат да приемат и които не са променяни от времето на Доналд Тръмп, "който не беше особено любезен към идеята за приемане на бежанци".

Фронтови държави като Полша ще искат много по-дефинитивни отговори от американския президент, смята Караджов.

Той не очаква пълно петролно и газово ембарго за доставките от Русия, защото по думите му Европа не е готова за това.

Огромна част от тази война е хибридна война, подчерта Караджов. Според него това, което виждат западната и руската публика за войната в Украйна, са "две абсолютно различни картини, които нямат нищо общо".

На Запад политиците са много по-зависими от движенията на общественото мнение, държава като Русия е много по-консолидирана, посочи още в анализа си Христофор Караджов.

"Битката в медиите, в онлайн пространството, да се доставя и проверява информация от ситуация на такъв конфликт е изключително епична и много свирепа."

Владимир Путин говори пред пълния стадион "Лужники" преди дни, когато бе отбелязана 8-годишнината от анексирането на Крим.

"Не мисля, Че Путин има много добри изходи, освен да продължава да натиска в Украйна. За него общественото мнение на Запад няма абсолютно никакво значение в момента, не го интересува как изглежда в очите на Западна Европа и на САЩ. Него го интересува как изглежда пред собствената си публика, доколко ще може да продължи подкрепата там и да се опита да изтощи Украйна", коментира Христофор Караджов.

Проблем е, че не знаем какви точно са крайните му цели, допълни анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Помните ли кой закла сестрата на Илия Павлов в САЩ ? Украйнка закла сестрата и племеника , думите са излишни в случая !
68
5
 
1
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Като всеки кандидат император той трябва да приобщава територия към Русия , иначе няма как да е Путин Великии . Украйна беше "Независима" и беше кандидат за анексиране , затова Радев иска и ние да сме независими защото сме на най желаното от векове място за Русия
67
2
 
15
 
! Отговори
джо преди 2 години
A ЗАПАДА как осветлява събитията на Украйна? Там няма нацисти........ Там руснаците ядат хора......там "горкия" Зеленски....... Хайде да не се правим на ни чули , ни видяли. Да войната е жестока и Украинците плащат висока цена , но и те носят ОГРОМНА вина за сегашната ситуация.
66
11
 
3
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Когато Байдън казва ,че идва нов световен ред , има предвид ред на демокрациите и цивилизованият свят, а не на диктатори- военнопрестъпници! Някои май верно четат, както Дяволът Евангелието...
65
12
 
4
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
Руските ни обясняват, как Западът "промивал"мозъци! Уникално примитивни дезинформатори! И как са промивали? Като дадат снимки на сринатият със земята град Мариупол ,заедно с болниците и детските градини! Сигурно е трябвало да дават големият "купон" на Лужники, на което изпълниха стадиона с клакьори, с излъскани мозъци!
64
6
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Няма как да е различно - западът прави мозъчни промивки и психични атаки непрекъснато, въобразявайки си,че така ще постигне нещо..Не харесват Путин и искат да наложат мнението си на руснаците с разни манипулации..Те ги умеят!Щом ние и до днес се управляваме от БСП,създадена от двойния агент Луканов и работеща и до днес под палката за "задокеанските ни приятели" и при всичко това има толкова заблудени о.вце които да блеят след нея,то какво остава за Русия-кой знае там колко двойни шпиони има
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та Путин бил диктатор, агресор и т.н.? Байдън в прав текст го заяви. Идва нов световен ред и ние ще сме отгоре!!!!! Ще им се пречкат разни руснаци, китайци и турци? А нещо саудитците и емирствата също взеха да им се правят на интересни. Всички под ножа.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Христофор Караджов от 1001 нощ на Шехерезада или от приказките на Андерсен ли е? Няма такъв преподавател БЕЗ ПРЕДМЕТ на преподаване! Проверих списъците, е няма! Като лъжете тука в бгнес, ама знайте че има списъци с преподаватели за да може да бъдат заместени в случай напр. на болест и.т.н. ЛЪЖЦИ!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Нйе виждамехме друго, ама демокрацията се оказа нова форма на запдноамериканска диктатура .....стари песни - нови заглавия ...да не са онези, а да са тея ...все тая
60
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да си експерт, за да знаеш, че по време на война и двете страни ползват пропаганда и лъжат. А това с ролята на Байдън направо ме разплака....
59
12
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Има жестока цензура на запад и истината се крие...
58
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато чичо САМ напада това е ,,демокрация".Когато Русия напада това е окупация.А бре ще не си го нафукате на термините и не разберете ,че на тази планета винаги ще се воюва независимо кой е червен ,син или от новите европейски полове...Така е устроен човека.Огин...
57
25
 
10
 
! Отговори
Знае се преди 2 години
Едните раша се самозалъгват, другите западът се опитва да покаже реалната картинка!
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, откъде ги вадите тези експерти? Като фокусници сте. То не бьха експерти по вируси-всеки ден поне по 10, а сега пък експерти по Украйна, където всяка второ жена се казва Оксана или Олена.
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжно е да загиват хора заради нечии илюзии и болни амбиции.
54
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, но само според заглавието на тази *** е така. Всички виждат едно и също, но всеки го върти на неговата. Какво стана във Виетнам, Корея, Кампучия, босна, (Ко)косово, Афганистан, Ирак, Либия, Египет? Нима станаха по-демократични от преди? За черни очи ли ходиха американските наемници и ЦРУ там? Кой прави нещо без да получи в замяна НИЩО?
53
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
брей, много задълбочени коментари в българските медии, никога нямаше да се сетим, че виждат две различни картини, ако не бяхте казали. имам чувството, че един 15-годишен да попиташ какво мисли, ще каже нещо по-важно.
52
29
 
17
 
! Отговори
Разумни руснаци преди 2 години
Ликвидирайте кървавото кремълско Джудже .То ви прави все по-бедни и нещастни.
51
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания ще достави на Украйна още към 6000 отбранителни ракети и ще ѝ отпусна допълнително 30 млн. лири в помощ за излъчванията на Би Би Си в региона и за заплати на украинските войници и пилоти, предаде Ройтерс, като се позова на Даунинг стрийт 10.Само бой оправя руснаците и нищо друго... Западът се опита да ги интегрира в цивилизацията, но те използваха парите само за оръжия...
50
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Гроздан "Империята отстъпва само под натиск,но до време -докато се подготви да се озъби отново" Тъкмо заради това сега веднъж завинаги ще приключат с нея.