Русия към България: Защитете паметниците на съветските воини

Дълбоко възмутени сме от подигравката с паметта им, заяви Захарова
Обновена: 25 мар 2022 23:14 | 25 мар 2022 23:05, Александър Попов
728
Русия към България: Защитете паметниците на съветските воини
Снимка: БГНЕС

Във връзка с оскверняването на съветски паметници в София Русия призовава българското ръководство да предприеме мерки за защита на паметниците, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Тя отбеляза, че на фона на антируската истерия, провокирана от Запада, през София преминава вълна от оскверняване на съветски военни паметници. "Паметникът на Съветската армия и масовият гроб в квартал "Лозенец" са обект на нови вандалски нападения", посочи Захарова.

"Дълбоко възмутени сме от подигравката с паметта на съветските войници, които дадоха живота си, за да спасят Европа от нацизма. От съществено значение е компетентните български органи да проведат пълно разследване и да изправят пред съда замесените в тези злодеяния. Още веднъж призоваваме българското ръководство да предприеме изчерпателни мерки за засилване на защитата на паметниците в съответствие със съществуващата двустранна правна рамка", се подчертава в коментара на Захарова.

"Трябва да надделее разумният, цивилизован подход", подчерта говорителката на руското външно министерство. "Политическата конюнктура не може да бъде оправдание за посегателства срещу паметниците от общата история на нашите страни, на нашите братски народи."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


728
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
0
 
1
 
! Отговори
Рептил преди 2 години
Тия искат да махнем всички паметници на съветски и руски войници тук.
543
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Съветската окупация унищожава Царство България. На българска територия няма нито един загинал съветски войник (с изключение на няколко, които умират от препиване с ракия). МОЧ-а няма място в България, освен да сее страх и да стои като дамоклев меч над главите на младите българчета. МОЧ-а трабва да бъде изринат при първа възможност, макар, че сега точно не е момента. Н,о вече 30 години седи там където няма никакво място! И да, Мария Захаро може да не хареса това, но България е суверенна държава!
542
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кък тъ гледам, ми идва мерака да те изтряскам
541
2
 
8
 
! Отговори
СПРЕТЕ ДА УБИВАТЕ преди 2 години
....А ВИЕ СПРЕТЕ ДА УБИВАТЕ ЖЕНИ, ДЕЦА, СТАРЦИ...
540
2
 
4
 
! Отговори
penn pursuit преди 2 години
След първите бомбандировки на СССР срещу България от вода и по въздух,Цар Борис се обажда по телефона на някакъв големец в Москва и му казва така: Ние не сме във война с вас и не сме ви обявявали война.И ко само охвърлите още една бомба,ще отвържа кучетата(генералите).
539
5
 
12
 
! Отговори
penn pursuit преди 2 години
Вече се нагледах на бомбандирани,опожарени и срутени църкви в Украйна за последните седмици от руската армия и техния башибозук ,сбран от кол и въже за по някой долар.А тая тръгнала да се кахъри че намазали с жълта боя обувките на ,,незнайния войн''.Та даже ни заплашва и с ,,освобождение''. Мамито ви мръцно фашистко.Няма ли кой там да направи с вас това което вие направихте на Украйна?
538
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Известно време чууках една рускиня. Нито веднъж не можа да свърши. Но поиска да ми вземе колата и апатамента. Истински хищници са скандалджийки и алкохолички.
537
8
 
7
 
! Отговори
до 593 преди 2 години
главата ти трябва да е разрушена, тъпанарино! това е историята ни!!!
536
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези паметници трябва да бъдат разрушени! Те нямат място в България!
535
8
 
15
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Червената армия е армия на Сатаната. Нападна, окупира и разруши една абсолютно суверенна и незавизима държава - Царство България. "Паметниците" на убийците на България трябва да бъдат изхвърлени на бунището на историята. Там е мястотои на МОЧ-а.
534
7
 
10
 
! Отговори
Генреалисимус преди 2 години
То РАША-та нали беше против ЛГБТ-буквените хора, защо са назначили този полумъж почти,да говори?Хващайте си съветските паметници и нека се намери някой скулптор, да създаде нещо красиво. Съветския стил ми прилича на изхвърлено на *** арт-деко, но вместо злато, с екскременти.
533
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е, нека ги защитим... като ги демонтираме, приберем и заключим в някое далечно и сигурно хале. Амин.
532
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Когато окупират БГ след 09 09 1944г. извръшват много мародерства .
531
8
 
18
 
! Отговори
16- ти апартамент преди 2 години
Лелята да си взима паметниците и марш у раша. Ако руснаците не свалят от власт тази обелка, малкото останали симпатии към руският народ съвсем ще изчезнат.
530
10
 
19
 
! Отговори
ПЛОВДИВЧАНИН преди 2 години
До АнонименПРАВИЛНО! ПЪЛНО ДЕМОНТИРАНЕ НА ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ПЛОВДИВЧАНИ, ВРЕМЕ Е ДА БОЯДИСАТЕ АЛЬОША В СИНЬО И ЖЪЛТО, ЗА ДА РАЗБЕРАТ РУСНАЦИТЕ И СЪВЕТСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СМЕ С ТЯХ
529
7
 
21
 
! Отговори
историк преди 2 години
И защо да ги защитим другарко? Защото с помощта на Червената Армия идват шумкарите на власт и разказват играта на цялата интелигенция на България, на селячеството, заграбвайки земята му, убийството на над 100 000 българи без съд и присъда- интелигенция, художници, писатели, певци, селячество, само защото не им е харесал марионетния режим, който се установява в България. БЪЛГАРИ ВРЕМЕ Е ДА ДЕМОНТИРАМЕ ПАМЕТНИЦИТЕ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И ДА ГИ ПРАТИМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО - В МУЗЕЯ!
528
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До EvropeetsС едно прокси може и 100 + да си сложиш. Как не те мързи или си на на цент за плюс!
527
3
 
17
 
! Отговори
колония сме си! преди 2 години
Кога ще се направи нещо за паметника на американците, които са бомбардирали София, бомбандиране наред, няма военни цели и прочие, а сега имат паметник в София.?Те били загинали в България>? не, те са загинали докато пускат бомби над България!!!!!Дали в Япония имат паметник на американските USAF?
526
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ахам ама по моя си начин.
525
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
паметниците на съветските окупатори да си заминат за москва