Екзплозии в Одеса, масови гробове, Украйна отвоюва Киевския регион

Ето и още новини от последните събития във военния конфликт
Обновена: 3 апр 2022 07:34 | 3 апр 2022 07:30, Петя Славова
184
Екзплозии в Одеса, масови гробове, Украйна отвоюва Киевския регион
Снимка: БГНЕС

Поредица от експлозии са предизвикали множество пожари на различни места в украинския град Одеса.

Експлозиите в югозападния украински град са чути от множество свидетели, сред които и журналисти от АФП.

Около 6:00 ч. местно време (също българско време, бел. ред.) взривовете са причинили най-малко три много големи пожара, видими в индустриалната част на стратегическото черноморско пристанище.

Масови гробове, трупове по улиците, Украйна отвоюва Киевския регион, са сред последните събития във военния конфликт, предава БГНЕС.

Украйна обяви, че си е върнала контрола над Киевския регион

Украйна си възвърна контрола над "цялата област Киев", след като руските сили са се оттеглили от някои ключови градове близо до украинската столица, съобщи заместник-министърът на отбраната Ганна Маляр. Докато се оттегля от северните райони, „Русия дава приоритет на друга тактика: отстъпване на изток и юг“, каза съветника на украинския президент Михайло Подоляк.

Още по темата

 "Масов гроб"

Близо 300 души са погребани в масов гроб в Буча, градче край Киев, каза кметът Анатолий Федорук. Улиците на разрушения град са осеяни с трупове, казва той пред АФП. Само на една улица бяха открити телата на 20 починали цивилни граждани.

Евакуация от Мариупол

Червеният кръст насочва свои екипи към обсаденото южно пристанище Мариупол, за да помогне за нова евакуация на хора оттам, след като в петък плановете за извеждане на хора се провалиха. Някои жители успяха да избягат в петък, като стигнаха до Запорожие с конвой от лични автомобили и автобуси.

На фронта загина украински журналист

Украинският фотограф Макс Левин беше намерен мъртъв близо до Киев, след като изчезна преди повече от две седмици, съобщи правителството.

"По предварителна информация невъоръженият Максим Левин е убит от военнослужещи на руските въоръжени сили с два изстрела от стрелково оръжие", съобщават прокурорите в Telegram.

 Украйна обвини Русия, че стреля по протестиращи

Омбудсманът по правата на човека в Украйна Людмила Денисова обвини руските сили, че са открили огън по мирни демонстранти, ранявайки четирима в южния град Енерходар, окупиран от силите на Москва.

В Русия задържаха протестиращи срещу войната

Руската полиция задържа 211 души в събота на протести срещу военната операция на Москва в Украйна. Шествията се проведоха в различни градове на страната.

 Призоваха Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на Путин

Прокурорът Карла Дел Понте призова Международния наказателен съд бързо да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин заради действията в Украйна.

 Папата призовава за "споделен отговор" на бежанците

Броят на бежанците, бягащи от Украйна, надхвърли 4,1 милиона, съобщи ООН. Папа Франциск призовава за „обширен и споделен отговор“ на „нарастващата извънредна ситуация с миграцията“, казвайки, че „някои страни не смогват да отговорят на бежанския поток, докато други остават безразлични наблюдатели“. Папата обмисля и посещение в Киев.

Представител на ООН ще посети и Москва, и Киев

Висш служител на ООН заминава за Москва в неделя, а след това и за Киев, за да се опита да осигури "хуманитарно прекратяване на огъня" в Украйна, съобщи ръководителят на ООН Антонио Гутериш. И Русия, и Украйна, се съгласиха да се срещнат с Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар по хуманитарните въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
4
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Опорни точки на САЩ и компания:Екзплозии в Одеса, масови гробове, Украйна отвоюва Киевския регион,евакуация от Мариупол,на фронта загина украински журналист,Украйна обвини Русия че стреля по протестиращи,в Русия задържаха протестиращи срещу войната,призоваха Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на Путин,Папата призовава за "споделен отговор" на бежанците,Представител на ООН ще посети Москва за да набие канчето на Путин...УНИКАЛНА ПРОСТОТИЯ!!!
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има фраза руския мир, чували ли сте я? Може да видите руския мир от Ирпин.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо бяха чували с "ковид" трупове сега събират трупове с лопати.....каквото ни кажат вервайте
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати евтината, идваща от краварската псевдо империя вече - пропаганда.
131
2
 
7
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Бавна и мъчителна смърт за фашагите! 10 години ще ги чистят лека-полека та един да не остане. 45 милиона укро-емигранти ще нахлуят в европа и ще дестабилизират още повече и без тва замиращия ЕС
130
1
 
4
 
! Отговори
Q преди 2 години
До 132 АномниниятТи сигурен ли си,че цяла Европа е съпричастна ..а само ние "червените"..много си изостанал..виж,поинтересувай се..но без CNN ,ВВС ,DW...
129
1
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
град Енерходар там са им хвърлили "бомички" със сълзоточив газ и са стреляли във въздуха ...и как са ранили 4 човека...те ако са стреляли в тях на площада,то нямало начин да не оцелят и убият от протестиращите младежи.В масовия гроб има там някои нюанси ..но нека да се поизчакам малко,а то на украинците не може много много да им се вярва..спомнете си отначало с автомобила кото бе прегазен от БТР(НЕЩО ТАКВОЗ_ И ВСИЧКИТЕ медии писаха за жестокоста на руснаците,след това се оказа,че бяха украинци..
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Русия да санкционира англосаксонците и слугите им като спре горивата за тях - газ, нефт.
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думи много, новини няма. Докога ще предъвкват едни и същи лъжи.
126
5
 
14
 
! Отговори
Пак пропаганда преди 2 години
Украйна НИЩО не е отвоювала!
125
6
 
2
 
! Отговори
FenIX преди 2 години
До ААха така ли му викат вече на отстъплението - прегрупиране хаха. Руснаците вкараха нови военни терминология - войната стана "специална военна операция", а отстъплението - прегрупиране. А провалена "военна операция" сигурно ще е победа хаха.
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да свърши тази война по-бързо и повече никога повече да не се случва подобно нещо. Дано човечеството, да си направи изводи и никога повече да не допуска лу,ди диктатори до власт. Каквито и проблеми да има между държавите, войната не е разрешение в никакъв случай. Дано хората узреят по бързо и да заживеят човешки, алчноста и лъжата водещи до смърт, да се наказват строго от законите. Дано...
123
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла Европа помага и е съпричастна с Украйна, само българския червен, неграмотен, комунистически селянин гледа руска пропаганда и тъпее. Моменти като този показват колко струва една нация, и вижда се, че българската нация не просто не струва. Българската нация не съществува! Комунизма в България изкорени чувството за национална принадлежност сред селяните.
122
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво остана от 64км. колона руски фашисти ? Груз200 и много скраб.такъв бой не са яли от чеченската война
121
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин каза ,че са си свършили спецопирацията .ха ха ха
120
11
 
17
 
! Отговори
А преди 2 години
Никаква киевска област не е отвоювана от Киев)))).Русски войски са прегрупирали и си тръгнали там, където ще има голяма битка.Извоювали те, хахаха 3 пъти. Те им разбили цялата воена структура там, та да не може да бъде използвана и възстановена и тръгнаха ли да си изпълняват по сериозни задачите.В Мариупол днес са водили фашисти по улиците на освободен след тежки б вече град и хора ги псуваха и плювали върху тях. Это, това е първа парада на Победата. Останали ще следват по късно.
119
3
 
14
 
! Отговори
до автора преди 2 години
Петя Славова,Напечатаи си статията на хартиен носител и ми я прати.Свърши ми тоалетната хартия.Тя за друго не става
118
17
 
8
 
! Отговори
РУСКИЯ ФАШИЗЪМ преди 2 години
Е ВРЕДЕН ЗА НОРМАЛНАТА ЧОВЕШКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И МИРНИЯ ЖИВОТ НА ХОРАТА!...СПРЕТЕ РУСКАТА ГАЗ , И НЕ ПРАВЕТЕ ТЪРГОВИЯ С КРЪВТА НА ХИЛЯДИТЕ ИЗБИТИ УКРАИНЦИ ! КОЙТО ПОЛЗВО РУСКА ГАЗ---ТОЙ Е ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ И СЪГЛАШЕНЕЦ СЪС РУСКИТЕ ФАШИСТКИ ГАДОВЕ И УБИЙЦИ!!!....ЗАПОМНЕТЕ ---РУСКАТА ГАЗ И ПЕТРОЛ ---УБИВАТ И СЕЯТ СМЪРТ И РАЗРУХА!!!!
117
20
 
9
 
! Отговори
СПРЕТЕ РУСКАТА ГАЗ! преди 2 години
ТЯ Е КЪРВАВА - НАПОЕНА С КРЪВТА НА ХИЛЯДИТЕ УБИТИ В УКРАЙНА ОТ РУСКИТЕ ГАДОВЕ И МАСОВИТЕ ГРОБОВЕ ОТ ПО 500-800-ИЗБИТИ ОТ РУСНАЦИТЕ ЖЕНИ , ДЕЦА И СТАРЦИ.ТЕ "КЪРВАВИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ"----НЕ СЕ СПИРАТ И УБИВАН НАРЕД , ДОРИ И ХОРАТА НА МИРНИТЕ ДЕМОНСТРАЦИИ В ОКУПИРАНИТЕ СЕЛИЩА !!...ТАЗИ РУСКА ИЗ МЕТ ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА ИЗЦЯЛО ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА !...ТЯ СЕЕ СМЪРТ И РАЗРУХА И Е ВРЕДНА ЗА ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА!
116
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че Руснаците са напуснали района не значи,че Украйна я е завзела...това са две различни неща...и така като гледам явно са се разбрали вече за Украйна...