Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение за моряците от "Царевна"

Най-важното, според него е, че те са вече на по-сигурна земя
15 апр 2022 11:01, Петя Славова
65
Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение за моряците от "Царевна"
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от моряците от кораба "Царевна" са се евакуирали като техните съпруги обясниха, че са го направили без помощта на държавата.

Още по темата

"Със сигурност държавата не е преставала да търси решение на проблема с моряците от "Царевна" през изминалите 50 дни на войната. Няколко пъти и премиерът направи изявления, включително за подготовката за спасяване на тези моряци.", каза пред Нова тв бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев. Според него след време ще се разбере цялата истина или това може да стане още като се приберат.

"Най-важното е, че тези български граждани вече са на по-сигурна земя, доколкото може теренът, на който се водят военни действия, да е сигурен. Предполагам, че те вече са по-далеч от тях", заяви той.

По думите му още през февруари Русия е събрала много мощна военноморска групировка. "Тя практически осигури пълен контрол на морското пространство в Азовско море и голяма част от Черно море. Там Украйна не е имала никаква възможност да предприема каквито и да е действия по море. Страните от НАТО пък намалиха присъствието си в Черно море", отбеляза Тагарев.

"Имаше информация, че в началото на войната има около 70-100 блокирани кораба. Някои от тях се опитаха в първите дни на войната да отидат в по-безопасна част на Черно море, но три от тях бяха ударени. Единият беше турски кораб с украински екипаж", коментира още той и добави, че не е забелязал да има сериозни усилия този проблем да бъде решен и всяка държава започна да търси решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що не пишете къде са и кои ги освободи не мие ясно пишат не разбирам
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес премиерът Кирчо каза, че на няколко пъти е разговарял със Зеленски и руснаците и е уредил нещата. В понеделник моряците си пристигат. Интересно, жените на моряците не са знаели тази версия на г-н премиера, но той си е записал в смартфона разговорите. А г-н премиерът не лъже - справка от кога е сменил канадското с БГ гражданство. Канадците се оказаха големи мърлячи и забавиха гражданството на К.П. с цели 4 месеци.
52
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ти още ли се мотаеш тука не си ли заминал да се биеш за украина сега можешеи да изведеш моряците трябва работа а не празни приказки по форумите
51
0
 
10
 
! Отговори
Единствено преди 2 години
Благодариме на ДНР за нашите моряци !Никой от нашето правителство не го казва ,това е жалко !
50
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 2 години
Така както търсихте "решение" и нищо не направихте , добре , че мораците правилно са се ориентирали към донбаските руснаци , които са ги спасили !
49
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ДВЕ -ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ИЗПОЛЗВАХМЕ ИЗРАЗИТЕ : " ДА ТЕ НАТАГАРИМ " И " ЩЕ ТЕ НАТАГАРИМ " !!!!!!!!!!!!! В ПРЕВОД ЗА МЛАДИТЕ ---" ЩЕ ТЕ ЯХНА СЕ ....О " .
48
0
 
10
 
! Отговори
Тоя па преди 2 години
Голямо търсене няма що.Пък то решението ей го къде било, само детне е полит коректно. Ама какво значат тук някакви си моряци,на фона на глобалната пропаганда.
47
0
 
9
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
То, държава отдавна няма, има БИЗНЕС САМО !
46
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ония нисичкият Данаил Кирилов (Барни Ръбъл) намери смелост все пак да покаже един голям среден на Боко Тиквата, като се изгаври с него и не стана депутат от ГЕРБ. Не се оказа такъв плазмодий, какъвто изглеждаше.
45
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Чета му на Тагарев мненията, защото е специалист и са ми интересни, но не знам защо ги изказва. Обидиха го, като не го направиха военен министър управляващите, пред Цветанка Ризова се прави на обиден, ама май само се е правил. Драпа ли за нещо не разбирам. Никакво достойнство нямат тия хора, като са ги изтикали в ъгъла. Изтикали са те в ъгъла, покажи им среден пръст и се прибери у вас, какво се унижаваш.
44
0
 
10
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Тъгарка, държавата не е преставала да търси решение ама нищо не е намерила. И то как да намери като просто Кирчо цапа глупости. И после се чуди кой му сpа в гащите ?
43
0
 
17
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Тоя ........не се ли срамува да лъже ...
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как пък 1 не излезе да благодари,ако бяха укрите,по всяка телевизия сутрин,обед,вечер щяха да се кланят,а руснаците нито ги ограбили нито изнасилили.просто ги евакуирали.
41
1
 
19
 
! Отговори
555 преди 2 години
Всички разбрахме, кой ги спаси. Спестете си лъжите. Предатели.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пък и храним у нас украинците,тези дето ги държаха там..с мините около кораба
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбрахме,разбрахме лъжци такива,тя съпругата достатъчно каза,сами се самоевакуираха..
38
3
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Българския народ винаги ще бъде с Русия. Спасибо Братушки!
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме и чухме от съпругите им как са се спасили,спестете си лъжите, полтици.Интересно защо са потърсили силите на ДНР,а не Украинците.Всеки сам може да си прави изводите.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много думи и пак нищо, винаги е така при държавата клатеща и прогнила от корупция - само думите им останаха. Русия освободи пристанището и самите моряци+кораба, които до тогава седяха там за да може Урките да ги използват за прикритие. Факт
35
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не споделям мнението на Тагарев че в Донецк са на по-сигурна земя, но да се надяваме че е прав.