Цената на природния газ в Европа скочи с 21%

"Газпром" продължава да изнася през Украйна
Обновена: 27 апр 2022 11:02 | 27 апр 2022 11:02, Елка Василева
39
Цената на природния газ в Европа скочи с 21%
Снимка: архив, БГНЕС

Цената на природния газ в Европа при откриването на търговете нарасна с 21 на сто и прехвърли 1350 долара за 1000 кубични метра на фона на новината за спирането на газовите доставки за Полша и България, сочат данни от Лондонската междуконтинентална борса (ICE), цитирани от ТАСС.

Още по темата
Стойността на майските фючърси в газоразпределителния център Те Те Еф (TTF) в Нидерландия нарасна до 1374 долара за 1000 куб. метра или 7125 евро за МВт/ч. След това цената на газа спадна до 1250 долара.

По-рано "Газпром" съобщи, че напълно е спрял доставките на газ за българската компания "Булгаргаз" и полската ПГНиГ (PGNiG), тъй като те не са платили в рубли в определения срок.

"Газпром" обаче съобщи, че продължава да доставя газ за Европа през Украйна в съответствие със заявките на клиентите.

Заявките за днес обаче са по-малко спрямо предходния ден. Те възлизат на 48,7 милиона кубични метра за 27 април спрямо 56 милиона кубични метра на 26 април, се посочва в изявление на руския газов холдинг, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отколешната мечта на богатите само те да карат колите си и бедните да не им пречат по пътищата а за тия вторите конските каруци и волове. Вървим неотменно към латиноамерикански тип на живот пътища макадам и тук там асфалт за богатите. Но нищо важното е да сме евроатлантици.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да открият два вида бензиностанции.1. За шофьори изповядващи евро - атлантически ценности горивото 4 лв.2. За обикновенни българи горивото - 2 лв.Да видим кой къде ще се нареди и от къде ще сипва.В момента газа поскъпна с 21 %, а топлата вода ще скочи с 40% като минем на мазут.Но както казват управляващите евро- атлантици, трябват жертви...но от страна на народа!А, забравих, от утре превода на една заплата от всеки ще е задължителна...
21
0
 
19
 
! Отговори
за това преди 1 година
До Дачо --- Австрийските власти решиха да се съгласят да плащат в рубли за газа, доставян от Русия, заяви канцлерът на Австрия Карл Нехамер.Канцлерът отбеляза, че според Виена и Берлин условията за плащане на руския газ са в съответствие с условията на санкциите. Той също така отбеляза, че Полша и България вече са спрели да получават енергийни ресурси поради отказа си да плащат в рубли.
20
2
 
6
 
! Отговори
Живко от Варна преди 1 година
Кога ще има рай на земята за нас хората?!
19
1
 
20
 
! Отговори
Светло и ясно преди 1 година
Дачо, защо питаш защо ли? Виж Наглобритания наложила санкции на Газпромбанк и след това разбрала, че газ за враговете на РФ ще има само срещу рубли и по сметки в Газпромбанк какво направи. Наглобритания не се прави на мъж, отмени санкциите срещу Газпромбанк, откри сметка в рубли, плати и няма проблеми. Газът за Наглобритания не е спрян. А Про100Кире се прай на мъж.
18
0
 
9
 
! Отговори
Taню преди 1 година
До Bojko Сори, не си ме разбрал... Ич не ги долюбвам вaтницитe... Просто ми е смешно при толкова енергийни експерти и аналитици, в какви ситуациЙ попадаме... :)
17
3
 
14
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
До АнонименИ другите държави са управлявани от краварски лекеи...ама само ние го ядем ? защо ли ?
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дачо ... Не, не си прави. Правилно е да се каже марионетката управлявана от краварски лакеи.
15
11
 
5
 
! Отговори
Bojko преди 1 година
До Taню Тая я обичаш, ама оная май повече я обичаш. Ходи тогава в оная. НИКОГА ПОВЕЧЕ С РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
2
 
17
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Двойно изцакани... Заради нас си страдаме вторично... Обичам я тая държава... :)
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрийските власти решиха да се съгласят да плащат в рубли за газа, доставян от Русия, заяви канцлерът на Австрия Карл Нехамер."Ние (австрийската нефтогазова компания OMV), приехме условията за плащане, както и Германия. <...> Това беше важно за нас и затова по време на разговорите ни самият Путин ме увери, че газът ще продължи да се доставя. Ситуацията не се е променила за нас", заяви ръководителят на правителството на пресконференция.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧеститкоГаза за колите не идва само по тръбопроводи. За камионите да не говорим.
11
15
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
защо да плащаме в рубли при положение че договора до края на годината ни не е в рубли ?Нали за това е "договор"
10
2
 
8
 
! Отговори
добре ,че.. преди 1 година
Добре ,че не пратихме оръжие на Украйна защото русия ше ни спре газта... Ама то .. опаа...
9
1
 
21
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Киро има план. Отивам да свиря джаз.
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До селянин, какво си забранил? Селсски, преди 2 дни акостира танкер с Уралс на Росенец. И много други ще дойдат, защото рушшкия Лукойл отказва да преработва качествен нефт, Брант напр., а вместо това само най-големия ббоклук Уралс за "братския" български народ.
7
3
 
18
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Връщат се на мода конските каруци и воловете . Хем екологично,хем не харчат газ,а напротив - произвеждат го.
6
3
 
13
 
! Отговори
селянин преди 1 година
до 6 а малко прочети за колите ползват пропан бутан който се прави на петролна основаа не газ от Русия което в крайна сметка е все тая щото забранихме на руските танкери да идват
5
6
 
36
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Хаирлия да е? Честито на краварските лакеи. Та каво вика Киро, че всичко е тип-топ?!
4
26
 
10
 
! Отговори
ОК преди 1 година
Няма газ => има оръжия за Украйна. Все от някъде БГ икономиката трябва да печели. Рушките да избират. Ние все ще сме добре. Рашките обаче ще ядат олово.