Спирането на газа за България - провокация на Русия към ЕС

Малинов: София е враг на Москва, откакто се присъедини към съюза
Обновена: 27 апр 2022 08:46 | 27 апр 2022 08:46, Камелия Цветанова
75
Спирането на газа за България - провокация на Русия към ЕС
Снимка: Pixabay

"Не виждам по-лоша ситуация от тази, която България от тази нощ консумира", коментира пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат. Той нарече спирането на газовите доставки "директна провокация на Русия към ЕС, която започва с Полша и България".

Още по темата

Малинов коментира, че Полша от ден първи на войната в Украйна има най-радикална позиция в Европа, а България "в някакъв смисъл трябваше да бъде пожалена от тези действия" заради по-меката си позиция, но това не се е случило.

"Това, което в момента прави Путин, е поредно доказателство, че България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС и никакви лъжи не бива да подвеждат в България, че ние можем да променим това отношение към нас. Отношението на Русия към нас ще се промени, ако излезем от НАТО и ЕС, ако върнем нещата 1997-а година", отбеляза в анализа си Светослав Малинов.

Според него БСП има последен шанс "да осъзнае колко позорна и глупава е позицията им" за Украйна.
Политологът смята, че партията се състезава с формациите на Стефан Янев и Костадин Костадинов "на изключително кален терен", но тези действия няма да бъдат оценени от Кремъл, а оттук нататък позицията на БСП "драстично ще девалвира".

"Сега ще видим колко е готов интеконекторът, дали са направени всички стъпки за алтернативни доставки, за които се говори от много време", посочи Малинов в предаването "Преди всички".

Според него имаме "добри съседи, които са готови, склонни да помагат".

Светослав Малинов смята, че Кирил Петков съзнателно се е отказал от политическо лидерство и сега е моментът да покаже, че е премиер, а не говорител на българското правителство.

По думите му премиерът трябва да спре "да се съобразява с аргументите на БСП" и "тази страница да се затвори днес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Малиновгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се замесим пряко във войната в Украйна, Путин ще нападне такива като нас, Румъния, Полша. Само глуппацци ще ни сложат на мушката на Путин да ни заплашва и изнудва. Великите сили няма да ни помогнат за нашата глупост на няколко политически десни фашисти в българския парламент. Великите сили нападат слаби държави и избягват да се бият помежду си. Десните фашисти в парламента нека да да си деснеят и фашистват само за тяхна сметка. Има банкова сметка да помагат на Украйна с оръжие.
56
1
 
1
 
! Отговори
ники преди 1 година
Това са поредните безаналогови приказки. Газът не е спрян, само плашат гаргите.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че не кире е виновен всичко започна много преди време и преди него
54
6
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Що никой не "си спомня" от кога почна "провокацията" на екс-СССР към България? Що никой не помни, как Митрофанова определи Чорапа като "висок, хорошой и интелигентен" и това е единственото хубаво определение за нещо наше или някой българин? Че тя ни унижаваше много преди началото на войната в Украйна, особено след като възторжено си избрахме прихвостника на Путин за президент, и то с цената на всестранем срив? Кой заяви, че Крим е руски в предизбпрна реч? Сига ривем, ама имаме проруски президент
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
68 те сега тия дето им викаш дс от москва са първи натовци , средния ешалон шофьори и комсомолци станаха капиталисти пример плевенлиев , хр иванов , атанас атанасов , и тн всички от бсп са капиталисти . Ситуациятяа в България е че ни управляват кирякстефчовци които срещу пари определят политика
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Радев фуражката - Да пратиш поздрави на Бойко и да му съобщиш, че тр_оловете му са доста зле. Вместо да ме накарат да застана срещу Радев, ме карат да му симпатизирам още повече... :)
51
4
 
3
 
! Отговори
iiii с масло преди 1 година
До ФАКТЛичи си, че си малък и не помниш какво беше положението между 1991 и 1997. Вземи да почетеш малко и да разбереш от къде дойдоха кредитните милионери в БГ - Всички да някакви от ДС (казано на *** език хора на масква) и превърнаха БГ в това което беше накрая преди да влезем в ЕС. Време е да се отскубнем най-накрая от примката на фашистите в масква и ако това минава през това една зима да сме малко по на студено, но повече да не зависим от раша съм ЗА
50
1
 
7
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Та като е провокация... какво ще направи ЕС? Ще се разсърди на Русия и ще приеме Украйна и Макеодния без прегхпвпри...
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искат да плащат във Рубли - няма Газ !!!! Аз когато не платя във магазина във Лева съм само Турист !!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българинТи не си нормален.
47
23
 
14
 
! Отговори
българин преди 1 година
Поредното доказателство, че този път застанахме от правилната страна на оградата. Ако не бяхме в НАТО и в ЕС, сега Путин щеше да стреля по Варна и Бургас със крилати ракети от подводници в Черно Море, за да "защитава" правата на рускоговорящите хора у нас!
46
1
 
15
 
! Отговори
Радев фуражката преди 1 година
Чудя се само колко наивен народ сме това Българите.Аз главния виновник за моментното положение си седя в скута на Деса без никой да ме посочи с пръст как разбих държавата
45
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма никаква провокация всичко е закономерно от 1878 до сега само цър-ву-ли ниуправляват това е резултата от политиката които се води япо ам гмо мозък товаследва сега да плащаме за ам втечнен газ това е целта на занятието изборинезабавно никакво ходене в украина
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
55: Никога. ти до сега да си видял да сме си изкарали поука от нещо? Не случайно сме на дъното в Европа, близо до нивото на Сомалия
43
5
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Дреме ми че *** са ми спрели газта.Ако беше ракията щях да се кахърим ама сега даже се радвам че поне малко въздуха ще се прочисти.
42
8
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Половинчато калеко!: Не я гледай Турция. Тя играе за разграждане на Русия. Турция ще си организира тюркски съюз със страните от централна Азия и до няколко години освен ЕС ще имаме и ТС, а Русия понеже са супер умни и велики ще са на дъното на помийната яма, разпокъсани на парчета и крайна мизерия. Единствения им път за оцеляване ще е присъединяване към ЕС и НАТО като отделни парчета. Току виж се възродила и Волжка България.
41
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 1 година
И това ще преживеем, дали ще си вземем поука .......... това е друг въпрос.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам за какви коментари става дума, явно макс 20% от вас наистина разбират какво значи евтина газ за слаба икономика като българската. Ние сме малък потребител и газ ще се намери, защото количествата ни са малки. НО какво ще се случи с индустрията промити мозъци такива? Не разбирате какво значи скъпа газ за бедна страна като нашата. Как Турция, с най-голямата армия в НАТО не наложи санкции и си има и газ, взима парите и на туристите от Русия? Не ги харесвай, мрази ги и им вземи парата
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко АлекоЗапознай се с фактите, че май България не е спирала да изнася оръжение за Украйна...
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По Нова телевизия в сутрешния блок водещите също са алкохолици.Личи им.Завалят,държат се неадекватно и изказват мнения,които са недопустими за един журналист.Мозъчните им клетки са толкова умрели,че днес мигаха на парцалки като гостите им казаха как производството ще спре след като спрат доставките на газ.