Путин: Нямаме проблем с Финландия и Швеция, разширяването на НАТО не е заплаха

Страната все пак ще отговори на присъединяването им към алианса
16 май 2022 18:00, Нели Христова
197
Путин: Нямаме проблем с Финландия и Швеция, разширяването на НАТО не е заплаха
Снимка: БГНЕС

Разширяването на НАТО за сметка на Финландия и Швеция не представлява пряка заплаха за Руската федерация, тъй като Москва няма проблеми с тези страни. Това обяви в понеделник руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

В същото време президентът на Руската федерация предупреди за реакцията на Москва на разширяването на военната инфраструктура на НАТО. Путин е отбелязал още, че разширяването на военната инфраструктура на територията на Финландия и Швеция със сигурност ще провокира отговора на Русия.

"Ще разгледаме какво ще бъде той въз основа на заплахите, които ще ни бъдат създадени", е заявил още Путин.

Според него Северноатлантическия алианс се опитва да се включва все по-активно в международните въпроси и да контролира международната ситуация, да влияе и то не по най-добрия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
4
 
! Отговори
Наришкин преди 1 година
Той не знае вече кво да каже!
160
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
*** АН И ПУТАНОДЕБИЛИТЕ СА ЕДНА ПОДИГРАВКА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ТЕ ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ ТОВА!! ТРЕПАНЕ НА МЯСТО ЗА ТЯХ ДРУГ ВАРИАНТ НЯМА!
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократично Конго, желае да се присъедини към братско НАТО!SNN
158
3
 
10
 
! Отговори
Snorky преди 1 година
Е как разширяването на НАТО посредством Украйна е огромен проблем, а същото с Финландия не е проблем?!?!
157
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин нападна Украйна, уж поради желанието на Украйна да стане член на НАТО и ЕС??? Пък сега друга песен запя...че не е проблем членството в НАТО на Финландия и Швеция. Защо ли???? На всички е ясно, че путин иска да открадне богатството на Украйна /жито, руди, газ.../ и от години промива мозъка на русите и ***, че УЖ украинците са нацисти, че УЖ в Украйна убиват рускоговорящи... Пък, медведев вчера ясно си каза, че искат да окупират Украйна заради богатствата и.
156
4
 
13
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Путьолини омеква. Първо ще поомекне още малко, после ще се втвърди вовеки и ще се присъедини към предшественика си - другаря Сталин. После чакаме следващия психопат, начело на този вечен тумор русия.
155
16
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Не ги е страх, защото в тези страни меките китки са болшинство вече и няма кой да воюва ако стане война. Затова руснаците не ги е страх от държави като Швеция, Финландия и България. Там където меките китки са болшинство няма от какво да се страхуват руснаците. При нас дори няма казарма. Ако стане война няма кой да воюва. Ще развеем бялото знаме още след първия ден, след като ни унищожат мъничката бутикова армийка.
154
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх а? Вова, фините ще те наритат здравата, ако се опиташ да ги "денацифицираш". Че нямат нужда и от българското оръжие! Зимната война 1939 година ще ти се стори като приказка в сравнение с това което те чака във финландските гори сега!
153
2
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Дааа: ааа аз зад поробители и окупатори НЕ стоя :) Ти стой зад русия лижи и там обувките ... давай златото на България (цели 2 пъти) твой проблем ...
152
1
 
14
 
! Отговори
demokrat_koko преди 1 година
Нещо, не се получи Вова. Преди месец когато Швеция и Финландия заявиха желание за членство в НАТО, говореше друго..........заплашваше, казваше че това няма да остане без последици и прочие. Сега нещо си по сдържан и дипломатичен. Май бързо се усети, че Швеция и Финландия не са Украйна и напразно си демонстрирал мускули и величие. Ще ти дойде акъл в главата ........ дано да не стане късно.
151
3
 
25
 
! Отговори
A преди 1 година
Той и Украйна нямаше да я напада...
150
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путягата гледа девствено - не шмърка нищо евтино
149
36
 
13
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Браво на Путин. Българският народ стои зад него и Русия.
148
2
 
12
 
! Отговори
Мутрафонова преди 1 година
макак така другарю цар? Сега какви опорки да дам на копийкин и сие?
147
7
 
28
 
! Отговори
аа преди 1 година
И тоя не знае какво иска Жалко за толкова загубени животи
146
12
 
32
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Не НАТО,а рууусия и пууутин са заплаха за целия свят.Само едни мало*ум*ници от рууусия и ****в*на корея плашат човечеството с ядрена война,защото те няма какво да губят и връщането им в някакви отдавна отминали епохи се приема за нещо нормално и на първо четене-неизбежно. Тези диктатури могат да съществуват само насаждайки страх,а не разбирателство.
145
5
 
32
 
! Отговори
Кире преди 1 година
И този вдигна температура. Нали затова нападна Украйна, бре. Всъщност то и заради Донбас беше, пък танковете случайно се объркаха и се оказаха пред Киев. :)
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: Алекс (номер 162) За лития не знам, но открих, че в Украйна се добива 50% от световния обем от газ неон. Всички знаем за многото приложения на неона, а също така и много други полезни изкопаеми, в това число уранова руда и какво ли още не. За желязото мисля че всички знаем.
143
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе нещо много омекнал ми се вижда Путин, що така? Нали го вадеше много голям и твърд?
142
13
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В Украйна са открити находища на литий и Путин иска да ги заграби.Единственото,което могат мързеливите рашки, е да копаят полезни изкопаеми и да ги продават.НАТО,бандеровци,азовци и т.н. са бездарна руска пропаганда.