Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
13
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Не остана една държава със симпатия към Русия!- Защо ли???
286
11
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
И защо Финландия здрасти Швеция да бъдат нападани от Русия?. Нещо Запада се бърка с Украйна, къьето цялата патаклама се случи заради шепа украински сепаратисти, подобна на наште македонски сепаратисти в Северна Македония. Русия няма работа нито с Финландия, нито съ Швеция. Интервсно му е, какво ще дадат на Ердоган...
285
0
 
7
 
! Отговори
americano преди 1 година
do 263Ти знаеш ли в Харвард колко китайци прииждат да учат ?!!
284
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рябков много добре знае, че причината за присъединяване на тези 2 страни към Нато, е не да нападат Русия, а да гарантират сигурността си, ако бъдат нападнати от Русия. Да не се прави на невинна жертва!
283
5
 
13
 
! Отговори
Амиии преди 1 година
СПРЕТЕ ДА СИ ПРАЩАТЕ ДЕЦАТА НА ЗАПАД КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА СЕ ПРИМИРЯВАТЕ!!! НО ВЕЧЕ Е КЪСНО!
282
5
 
10
 
! Отговори
Ако преди 1 година
Ако....Путин почине от рака на дебелото черво, който има, всичко ще приключи за 1 месец! Не му го желая!!! Дано да се осъзнае !!! Така и Бог да му помогне да се излекува!!! Да вземе пример от Солженицин.
281
9
 
6
 
! Отговори
Амии преди 1 година
В СЛУЧАЯ ВЕТОТО НА ЕРДОГАН ЩЕ Е МИРООПАЗВАЩО!
280
11
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 година
ЕРДОГАН ЩЕ ИМ СЛОЖИ ВЕТО!
279
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган наложи вето, ще почакат малко.тоя излезе пич в това положение
278
10
 
13
 
! Отговори
Оптимист преди 1 година
Рябков, нали знаеш къде ще идеш?!
277
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхте учили малко по вече щеше да ви е ясно, че една война винаги се смята в пари, а не в байраци. Защо да ви нападат технологичните страни? Вие не можете без тях. Последните 20 години те просто ви изкупуват, физически и духовно. Това е големия страх на Путин. Пука му за руснаците, но младото поколение вече е видяло цивилизования свят. Вижте им армията - само нискотарифен материал. Войната срещу културата е обречена. Истината е в адаптацията , но там в нея реалност Кремъл го няма
276
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо ги разсмя. Втори фронт ли ще открива? Палето си джафка, ама зад оградата. Тези от външната страна си имат работа и не му обръщат внимание. Утре когато палето го изхвърлят на бунището, всичко ще почне да си отива по местата, но след заплащане на поразиите от джафкалото
275
2
 
15
 
! Отговори
Б. М. преди 1 година
Тъй като става въпрос за Финландия, се сещам за няколко факта. На 3.март.1918г., с Брест Литовския мирен договор и подписа на БЪЛГАРИЯ е ОСВОБОДЕНА Финландия. Това е резултат от ПСВ. Хайде сега мили ми русофили да ми обясните, дали България, ОИ, Австрия и Германия започват ПСВ с цел да освободят Финландия? Аналогията с "Освободителната вийна" от 1878 не е само 3.юарт.
274
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скандиваците упорито си просят ядрени бомбардировки.
273
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото човече Рябков се зъбеше на НАТО на 17.12.21 да си вдига партакешите отвъд границите от 1997. Вече съвсем е омекнал след боя изяден в Украйна и е минал само на словесни заплахи без уточнение какви и е забравил за ултиматума относно границите на НАТО от 1997г.
272
12
 
25
 
! Отговори
Бен преди 1 година
Путин е вече на години,в които повече хора умират от старчески болести. ДОРИ И ДА СВЪРШИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА няма да му стъпи кракът в красивите европейски градове и не само там .ЩЕ си стои в резидециите и ще пие водка до насита и ще бъде като глас в пустиня.
271
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кво стана с Гуайдо?
270
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саш ще бъдат изтласкани, даже май и в Северна Америка народа не ги иска вече
269
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не се примирите, няма какво да направите. Путин настрой целия цивилизован свят, срещу Русия.
268
9
 
25
 
! Отговори
Справедливия преди 1 година
Пълни смешници на високи постове. Като севрнокорейските генерали, дето скачат като дечица-пионерчета и размахват ръчички от радост около Ким при всяко пускане на ракета! И тук, всеки трътляк добрал се до пост плещи небивалици само и само да е в унисон със змийската главица. Ако не сте забелязали, взрете се в лицето на джуджето - змийско, с тия събрани очета...