Володимир Зеленски: Украйна се нуждае героите ѝ да оцелеят

Над 260 украински бойци са били евакуирани от Азовстал
17 май 2022 07:20, Анисия Иванова
123
Володимир Зеленски: Украйна се нуждае героите ѝ да оцелеят
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че евакуацията на бойците от "Азовстал" към контролирана от сепаратистите територия е спасила животите им, предаде Асошиейтед прес.

Повече 260 украински бойци, включително някои, които тежко ранени, са били евакуирани вчера от стоманодобивния завод в Мариупол и отведени в контролирана от Русия територия, съобщиха украинските въоръжени сили.

Общо 53 ранени украински военни са били евакуирани към болница в Новоазовск и още 211 са били откарани към Оленовка, каза украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр. Тя добави, че ще започне процедура по размяна на всички евакуирани без да дава повече подробности.

"Украйна се нуждае украинските герои да оцелеят. Това е нашият принцип", каза Зеленски в своето вечерно обръщение. "Нашите въоръжени сили и разузнаване започнаха операцията по спасяване на защитниците на Мариупол. Работата по прибирането на момчетата у дома продължава и тя изисква деликатност и време", добави той.

Украинското военното командване рано тази сутрин заяви, че мисията за защита на обсадения стоманодобивен завод "Азовстал" от "героите на нашето време" в стратегическото южно пристанище Мариупол е приключила и обеща да спаси военнослужещите, които все още са в капан, предаде Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами бг правителство направи паметник на укро майка която с широко отворена уста крещи нашите герои са загинали героически нашите от нацбат и те са лъжливи като кирчо петков
77
0
 
2
 
! Отговори
Кой герои??? преди 1 година
Тези, които 8 години убиваха руснаците от Донбас, а сега се криеха като лалугери в Азовстал? Те са червеи!
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зеленски трябва да получи нобелевска награда за най популярни лъжи
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, тези руснаци са за Нобелова награда за мир. След като ЕВАКУИРАТ азовци. Или не разбрах? Украйнското разузнаване евакуира азовци в Русия? Обърках се! Сега кой на кого спаси живота тотално се оплетох! Ще чакам мъглата да се разсее, явно.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя брат на наш ПростотоКиро. Лъжат на тон, не на килограм. Всички марионетки на американските демократи като от един калъп. Нагли лъжци! Та какво е направило украинското разузнаване, че не разбрах? Били задържали опълченците от ДНР и руснаците, та ВСУ да се прегрупират? Смях в залата. Оставиха им два контролирани изхода и им предложиха да се предадат. И ги изчакаха да изгладнеят. Какво са задържали не разбрах? Ааа, руснаците американския пенсиониран адмирал, спец, по спецоперациите! Хаха!
73
0
 
3
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Зелк о те не се притеснявай бе ду шко, те ша оцелят! В Сибир хранят добре, чист въздух и вода, ша доживеят поне до 120 години! Толкова ша сте горди, че всички ще ви завиждаме!
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много смешно е да смениш глагола предал с изведен. Кажете си го бе олан, че вашите неонацисти, които наричате герои най-после се предадоха на руските войски, след като се криха като мишоци. Мишоци, ама герои на Украйна. Нашите герои умираха, а не се криеха.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украина вече се нуждае само от ЗАЕМИ и още МНОГО ЗАЕМИ , а твоите приятели ще и ги осигурят срещу РОБСТВО за столетия напред , а теб самите Украунци ще те довършат за това което им причини заради Еврейската ти АЛЧНОСТ !! Да пази БОГ от " слуги на народа " като теб !
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би ще оцелеят , и вярвам че Руснаците нищо няма да им направят ( Е НЕ очакваме да ги разквартироват в Москва де ) , защото ако искаха да ги ликвидират , това щеше да стане много бързо и лесно с една запечатка на изходите ! Не знам колко са " герои" ( аман от герои , защото такива като теб направиха понятието герой , доста РАЗТЕГЛИВО и МЪГЛЯВО ) , но със сигурност ще заселят Сибир , а там вече колко ще оцелеят е друга тема !
69
0
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
По-точно -265!Интересно обаче защо много медии млъкнаха по украинската тема след като тези се предадоха -от тях само 51 са с тежки наранявания ,останалите биха могли да се крият в подземията още доста време!?Да очакваме ли в скоро време да се предадат и станалите ,за които се преполага че са около 2200 души/впрочем руснаците със сигурност вече знаят колко души има и какъв е съставът по чинове и народност/!?
68
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Да ви пик.ам на героите, бе!! И те като президента си...Едните влачат по някаква поляна дървен стълб, боядисан като граничен, за да се хвалят, че са преминали границата..да се правят на херои във ... Фейсбука!Другите по едната телевизия скърцат със зъби и мятат мълнии, на другата фърлят сълзи и сополи, молейки се наляво и надясно някой да ги отърве.На края се предават, пардон "евакуират" ги с пълни ***...Баси героите!!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изглежда сякаш е на шоу
66
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Нали искаше мир, защо ПРОСИШ оръжия за убиване ? Да беше изпросил някой дипломат, а на връщане след като САЩ самолетите ти стоварят оръжията да беше натоварил украинки за Флорида, където има и плаж и блясък! Е, НЯМАШЕ да са по 40 лв на ден но пак е помощ "На харизано магаре зъбите не се броят" българска народна поговорка.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те руснаците ги евакуират и спасяват
64
0
 
18
 
! Отговори
Руски трол преди 1 година
Предаването в плен се нарича евакуация явно. Лъжливото овчарче (Зеленски) какво ли няма да измисли, за да манипулира. Лъжите му отдавна не хващат дикиш обаче.
63
0
 
17
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Де ги ония с пренесените гранични стълбове от вчерашния НАТО фейк??
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нуждае се , да му пазят *** че Кадиров е наблизо
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минуса цъфна. Ок.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куче което много лае не хапе.
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ак-47 каквото и да значи това, но за медиите си прав. Те бяха под американски контрол и пропагандира либералната демокрация но вече Америка загуби контрола. Медиите се нацизираха и украинизираха. Позор са.